Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

3 oikeasti toimivaa vinkkiä kuivaihoisille!

Kaupallinen yhteistyö: O’Keeffe’s

Konkreettisia vinkkejä olkaa hyvä!

Pakkanen ja kylmä viima eivät todellakaan ole mikään kuivaihoisen lempiyhdistelmä. Ja minä olen vielä sen verran hullu, että yhdistän tähän komboon myös avantouinnin, eli jääkylmän veden! Nyt annan teille kolme vinkkiä siihen, kuinka kuvan ihon voi säästä totaaliselta katastrofilta talven tultua. Myös tuotesuosituksia on luvassa, koska sain tehdä tämän yhteistyön minulle niin tutun brändin, eli O’Keeffe’s -sarjan kanssa, jonka tuotteet ovat erityisesti kuivaihoisille tarkoitettuja.

Haluan antaa tässä postauksessa ihan konkreettisia vinkkejä, eli en mene tässä nyt sen syvemmin niihin itsestäänselviin juttuihin, jotka jokaisella iho-ongelmaisella pitäisi olla hallussa. Ensinnäkin ruokavalion tulee olla kunnossa ja siinä tulee olla riittävästi pehmeitä rasvoja. Ihoa täytyy nimittäin rasvata myös sisältä päin. Toinen asia on ihon kunnon ylläpitäminen mahdollisimman hyvällä tasolla. Kun ihon päästää pahaan tulehdustilaan, niin tilanteen korjaaminen voi kestää kuukausia. Tämän olen oppinut valitettavasti kantapään kautta itsekin. Väitän, että ihoa on helpompi hoitaa silloin kuin se on vain rutikuiva, kuin silloin, kun se on sekä kuiva, että tulehtunut.

Rasva aina kostealle iholle!

Käyn itse lähes päivittäin talven tultua avannossa. On todella tärkeää rasvata iho vielä silloin, kun se on kostea! Yleensä pesen ihon miedolla pesuöljyllä ja huuhtelun jälkeen en kuivaa ihoa juuri ollenkaan. Koko kehon rasvaamiseen sopii loistavasti O`Keeffe`s Skin Repair vartalovoide. Voide on helppo levittää ja juuri sopivan paksuista, jotta se imeytyy ihoon tehokkaasti. Itse suosin 325ml:n pumppupulloa, josta voidetta on helppo annostella rasvaisilla käsillä. Voide ei jätä ihoa tahmeaksi.

Mutta mistä syystä rasva kannattaa levittää kostealle iholle? Kun et kuivaa ihoa aivan kuivaksi, niin kosteusvoide sitoo iholla olevan veden paremmin ja näin myös kosteusvoiteen teho paranee. Voit kevyesti taputella ihoa peseytymisen jälkeen ja levitä kosteusvoide tämän jälkeen ripeästi iholle.

yhdistä o’keeffe’s working hands ja puuvillahanskat

Itse kärsin talvisin etenkin todella kuivista käsistä ja sormiini saattaa tuli syviä lohkeamia. Tästä syystä olen ottanut tavaksi nukkua yöt puuvillahanskat kädessä (saa apteeksista). Ennen hanskojen laittamista levitän käsille vielä oikein aimo annoksen paksua voidetta. Tähän käyttötarkoitukseen sopii loistavasti O`Keeffe`s Working Hands -käsivoide, joka on jo todellinen kulttituote. Tämän voiteen tietää takuulla lähes jokainen, joka kärsii megakuivista käsistä!

Itse levitän ensin rasvaa paljon – siis PALJON käsiin, jotta ne saavat kunnon rasvakylvyn. Annan käsien olla pyyhkeen tai paperin päällä n.10min, jonka jälkeen taputtelen liiemmät rasvat pois paperiin. Tämän jälkeen sujautan hanskat käteen ja aamulla kädet ovat ihanan pehmeät. Hanskat auttavat myös silloin mikäli olet kova raapimaan ihoa öisin. Raapimiseen auttaa tietenkin myös se, että kosteuttaa ihon hyvin ennen nukkumaanmenoa.

Saman kikan voi muuten tehdä myös jaloille, etenkin jos kärsit lohkeilevista kantapäistä! Rasvaa illalla jalat O`Keeffe`s Healthy Feet -rasvalla ja vedä sen jälkeen ohuet ja joustavat puuvillasukat jalkaan. Sellaiset sairaalasukat ovat tähän käyttötarkotukseen parhaat, jos sinulla sattuu olemaan niitä kotona. Jalat on myös hyvä raspata ennen rasvausta, mikäli jalkapohjien iho muistuttaa liikaa elefantin ihoa.

Auttaako rohtuneisiin huuliin mikään?

Kyllä auttaa, usko minua! Mä olin ennen juuri se tyyppi, jolla talvisin huulet oikein kuoriutui ja niistä irtosi jatkuvasti kuivaa ihoa. Sillon huulille on turha levittää huulikiiltoa, saati huulipunaa, koska ne eivät asetu rohtuneille huulille kauniisti. Tästä syystä huulia tulee muistaa kuoria päivittäin! Itse käytän kuorintaan lasten hammasharjaa, joka on sopivan pehmeä tähän käyttötarkoitukseen. Huulet kuoritaan ensin hammasharjalla pyörivin liikkein, jonka jälkeen huulille levitetään kosteuttava huulirasva kuten O`Keeffe`s Lip Repair. Tämä huulirasva minulla on ollut käytössä jo useamman vuoden ja pidän eniten sinikorkkisesta hieman viilentävästä rasvasta. Yksi kerros riittää loistavasti kosteuttamaan huulet.

Myös huulirasvan tulee imeytyä huuliin kuorinnan jälkeen, ennen kuin niihin lähtee levittämään kiiltoa tai punaa. Kannattaa talvisin välttää hyvin kuivattavien tuotteiden, kuten nestemäisen huulipunan käyttöä. Siksi itse suosin vain kosteuttavaa huulikiiltoa.

huomio!

Nyt kannattaa muuten seurata @okeeffessuomi tiliä Instagramissa, koska siellä arvotaan jokaisen heidän seuraajan kesken yksi O’Keeffee’s tuotelaatikko, jossa on mm. vartalo-, jalka- ja käsivoidetta sekä huulirasvoja. Eli saat kerralla testiin koko tuotevalikoiman! 

 

Lue myös: 30 päivän liikkuvuushaaste

Kaupallinen yhteistyö: O’Keeffe’s

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.