Hae
Katri Gruner

Hyppy tuntemattomaan päivätyöstä (+ Lovena alekoodi!)

Still alive!

Taisin luvata, että blogi aktivoituu, mutta en ole ainakaan toistaiseksi pystynyt pitämään kiinni lupauksesta. Mua jotenkin ärsyttää ainainen kiireestä valittaminen, joten en aio sitä itsekään tehdä. Mutta totean vaan, että asioiden priorisointi on pakollista. Muuten sitä ajautuu sellaiseen spiraaliin, jossa ei pysty enää tekemään mitään kunnolla, vaan koittaa räpeltää vähän joka paikkaan.
Oon myös nauranut mun kavereille, että joo, halusin kyllä eroon tylsästä päivätyöstä, mutta en mä ihan tällaista vuoristorataa odottanut! Uusin projektini Lovena on vienyt aikani lähes 100% tällä hetkellä ja startup-yrittäminen on jatkuvaa epävarmuuden sietämistä.

Tässä postauksessa kerron miten itse uskalsin hypätä pois päivätyöstä ja mistä ylipäätään tuli idea lähteä yrittämään täysin uudelle alalle.

Jokaisessa on potentiaalia!

Mä uskon siihen, että meissä monessa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, mutta pitää olla vähän hullua uskallusta kaivaa se esille. Itsekin koin neljä vuotta sitten, että työni liikunnanohjaajana ei enää antanut minulle sitä tunnetta, että saan haastaa itseäni työssäni päivittäin. Toki ymmärrän, että monen mielestä on vain mukavaa kun työ on helppoa ja sen käy vain suorittamassa. Mutta minulle se ei ole koskaan riittänyt. Olen aina ollut parhaimmillani tiukassa paikassa!

Moni läheiseni on tuskin kovin ihmeissään kun kerroin, että aikomukseni on hypätä täysin uudelle alalle, eli deittailubisnekseen! Minua ei ole koskaan pelottanut epäonnistua saati että antaisin muiden arvostelun estää minua elämästä elämääni. Toki kun lähtee uudelle alalle yrittäjäksi 0 verkostoilla, niin siinä saa kyllä aika monet epätoivon hetket elää ja puskea läpi sen harmaan kiven.

Alussa tein henkilökohtaista matchmaking- palvelua, mutta huomasin pian, ettei aika ollut vielä ehkä oikea. Löysin kuitenkin erittäin hyvät yhteistyökumppanit ja asiantuntijat avukseni! Sitten tuli tapahtumien vuoro, jossa siinäkin kyseltiin sinnikkyyttä ja monta kertaa tuli tunne, että onko tässä mitään järkeä.

Tapahtumista etenkin sinkkujen yhteistreeenit osoittautuivat olevan kuitenkin suosittuja ja tietysti rakastan vetää niitä oman ohjaajataustani ansiosta! Tapahtumien järjestäminen etenkin yksin on kuitenkin hyvin työlästä puuhaa ja yksi tapahtuma järjestelyineen vie helposti kuukauden. Mietin vuonna 2020 alussa mitä muuta voisin tehdä tapahtumien lisäksi? Olin kypsytellyt pitkään mielessäni, että haluaisin yhdistää vielä laajemmin valmennusajattelun deittailuun ja etenkin nettideittailuun!

yhteistyökumppanit löytyivät omasta tapahtumasta

Nykyään minulla on jo toinen deittailuun liittyvä yritys kolmen muun osakkaan kanssa, jonka päätuote on Lovena -niminen parisuhdetta etsiville sinkuille tarkoitettu nettideittialusta! Lovena ei ole pelkästään sinkkujen kohtauspaikka, vaan se tarjoaa tulevaisuudessa myös erilaisia valmennuksia, webinaareja ja tapahtumia, joista kaikista on apua parisuhteen löytymiseen.

Mua kiinnostaa paljon kuinka itsensä kehittämisen avulla voi parantaa omaa onnellisuutta ja elämänlaatua. Monella ihmissuhteen solmimisen esteenä voi olla epävarmuus, rohkeuden puute, huonot sosiaaliset taidot tai ihan puhdas kokemattomuus! Sitten kun parisuhdetta etsii netissä niin mukaan tulee vielä taito markkinoida itseään ja  keskustelutaito. Oon kokenut aina, että ihmisten auttaminen on mun juttu ja tässä työssä jos missä sitä pääsee tekemään!

Mä oon niin onnekas, että omat yhtiökumppanit löysin omasta tapahtumastani! Tässä me ollaankin Laurin ja Janikan kanssa suunniteltu ja toteutettu Lovenaa jo reilusti yli vuosi. Musta tuntuu, että tämän projektin myötä oma yritystoiminta on taas päässyt seuraavalle levelille.

Ihanat yhtiökumppanini, eli Lauri, Janika ja Hannu.

kahta ja kolmea työtä rinnakkain

Yrittämisessä on se hyvä puoli, että y-tunnuksen turvin voi tehdä laskutettavaa työtä minne vain. Toiminimellä hommien tekeminen on tosi simppeliä vaikka tekisi ihan sivutoimisesti. Ylipäätään on fiksua, että on joku toinen tai jopa vielä joku kolmaskin työ siinä rinnalla, ennen kuin yksi ”kaista” elättää täyspäiväisesti. Eikä toki silloinkaan ole pakko pitäytyä vain yhden homman tekemisessä. Esimerkiksi itse tulen varmasti aina tekemään ainakin silloin tällöin liikunnanohjausta. Se on minulle rakasta hommaa ja on myös loistavaa vastapainoa istumapainotteiselle työlle. Lisäksi liikunnanohjaus vie mukavasti ajatukset hetkeksi pois sovelluskehityksestä.

Itse olen myös tykännyt tehdä töitä eri paikoissa ihan senkin takia, että se tuo kivaa vaihtelua. Minusta vallalla on liikaa ajatusmalli, että ihmisen pitäisi olla ja pysyä siinä yhdessä työssä. Harva enää nykyään on siinä samassa paikassa nuoruudesta eläkeikään asti.

Kolme vinkkiä yrittäjiksi hyppääville

Uskon, että siellä saattaa olla muutamakin tyyppi, joilla on käynyt alanvaihto mielessä. Tässä mun kolme vinkkiä, joilla voi ainakin välttää mun tekemät virheet (heh), sekä tietysti onnistua mahdollisimman hyvin tavoitteessaan.

  1. Valmistaudu tekemään ilmaista työtä etenkin alussa. Alussa voi olla turha laskea omalle ajalleen tuntihintaa, koska hyvin usein yritystoiminnan starttaaminen vie vähintään vuoden, usein jopa 2-3.
  2. Tutustu uusiin ihmisiin! En voi korostaa miten paljon verkostoituminen kannattaa. Voi nimittäin käydä, että tapaat just sen oikean tyypin joka vie sun liikeidean tai koko bisneksen aivan uusiin sfääreihin.
  3. Tee kolme exel-laskelmaa: 1. Jos kaikki menee hemmetin hyvin 2. Jos kaikki menee ihan ok ja 3. Jos kaikki menee ihan persiilleen. Näin on jotain tavoitteita ja tietää mihin suuntaan homma on kaartumassa. Kannattaa katsoa lukuja rehellisesti, koska ne eivät valehtele.

HUOMIOHUOMIO! Mulla on teille blogin lukijoille oma koodi Lovenaan, eli koodilla Vaikuttajamedia saat vielä -10€ pois jo valmiiksi alennetun kk-maksun hinnasta!! Eli kun alennettu kuukausihinta on 17,45€, niin tällä koodilla saat vielä sen päälle kympin pois. Koodi on voimassa 15.11 asti ja sen voi käyttää kerran. Koodi syötetään profiilin luonnin jälkeen.

Ja muistuttelen, että jokainen Lovenan uusi asiakas saa testata palvelua täysin veloituksetta kaksi viikkoa, joten lämpimästi tervetuloa! 🙂

Jos sinulle herää jotain kysymyksiä yrittäjyyteen liittyen, niin vastaan mielelläni!

 

Lue myös: Pienin ja suurin kuukausipalkkani

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.