Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Helpotusta niskajumeille: Testissä Niskakeinu 2.0

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa.com

Tiedättekö kun Instagramissa tulee eteen mitä houkuttelevampia mainoksia? Minulle ainakin tulee usein sellainen fiilis mainosten perusteella, että, wau, tuota olisi hauska päästä testaamaan! Näin itseasiassa bongasin ensimmäisen kerran Niskakeinu -nimisen apuvälineen jo muutama vuosi sitten. Silloin Niskakeinua ei valitettavasti saanut Suomesta, mutta onneksi Kipukauppa on sittemmin kehittänyt oman niskakeinun valikoimaansa.

Itselläni niskan alueen kipuja aiheuttaa erityisesti hampaiden narskuttelu. Olen kokeillut narskutteluun erilaisia hoitomuotoja ja tullut tulokseen, että monipuolinen kehon huoltaminen on tärkeää. Otin Niskakeinun käyttöön noin kolme viikkoa sitten ja olen käyttänyt sitä lähes joka päivä pieniä hetkiä kerrallaan. Minusta venytys tuntuu ihanalta ja rentouttavalta. Tuntuu kuin niskaan tulisi tilaa ja veri kiertää paremmin Niskakeinun käytön jälkeen!

 

Niskakeinu 2.0 teho perustuu Kaularangan Traktio-venytykseen

Olet ehkä joskus kokenut hieronnassa ollessasi, kuinka hieroja ottaa tukevan otteen pään takaa/alta, kohottaa päätä hieman ja vetää sitä kevyesti ikään kuin pidentääkseen selkärankaa. Kysyin joskus omalta hierojaltani Susannelta mikä tämän vedon vaikutus on ja sain vastaukseksi, että vedolla saadaan niskan alueelle kerääntynyttä painetta lievitettyä. Painetta saattaa tulla runsaasta ruudun äärellä istumisesta, virheellisistä työskentelyasennoista (esimerkiksi hartioiden pitämisestä jatkuvasti hieman koholla), sekä pitkään jatkuvista staattisista asennoista, kuten käsien pitämisestä koholla. Selkärankaan tuleva veto vähentää välilevyissä olevaa painetta, suoristaa rankaa ja lisää alueella verenkiertoa. Veto voidaan tuottaa manuaalisesti kuten hierojalla tai mekaanisesti kuten vaikkapa Niskakeinun avulla.

Tutustu niskakeinuun tästä!

Kannattaa kuitenkin ennen käyttöä konsultoida lääkäriä tai fyssaria mikäli kärsii vakavista tai kivuliasta selkärangan alueen ongelmista (välilevynpullistuma yms). Niskakeinun käyttö kannattaa aloittaa maltillisesti ja on suositeltavaa aloittaa lyhyistä ajoista kerrallaan. Miellyttävään tunteeseen saattaa nimittäin jäädä jo alussa koukkuun, joten niskakeinussa tulee makoiltua helposti alussa vähän liian pitkiä aikoja kerrallaan.

Asennus vie sinulta vain hetken

Niskakeinu 2.0 asennetaan esimerkiksi oveen tai tankoon. Tässä 2.0 mallissa on parempi säädettävyys ja liikkuvia osia on vain muutama. Tärkeintä, että paikka johon Niskakeinun asennat on vakaa ja kestää pään painon. Jos esimerkiksi asennat keinun oven kahvaan, niin oven tulee olla tukeva ja pysyä hyvin kiinni. Muista myös asentaa Niskakeinu nimenomaan oven toiselle puolella
olevaan kahvaan (kuten alla olevassa kuvassa). Asennuksen jälkeen on vielä hyvä kokeilla, että keinu on tukevasti paikallaan. Niskakeinussa on yksinkertaiset säätöliinat sekä kuminauhat, jotka tuovat niskaan mukavan pehmeän venytyksen tiukan vedän sijaan. Kannattaa katsoa asennusohje joko Kipukaupan kotisivuilta tai vaikka heidän youtube-videosta. Keinuun mennään ja siitä tullaan pois tarttumalla käsillä pään sivuilta remmeistä.

Keinun on tarkoitus tulla maahan viistosti (kuten kuvassa), eikä kohtisuoraan alas. Näin ollen saat mukavimman asennon ja pää on miellyttävästi pehmeää tukea vasten. Päätä ei ole tarkoitus roikottaa Niskakeinun ulkopuolella eikä liian ylhäällä – ainoastaan muutama sentti irti maasta. Kannattaa laittaa selän alle esimerkiksi pehmeä matto tai peitto, jotta lattialla on mukava
makoilla, eivätkä lihakset saa lattiasta kylmää. Itsellä ainakin kylmällä lattialla makaaminen tai istuminen aktivoi välittömästi iskiaksen.

Millä muilla keinoilla voit helpottaa niskan alueen särkyjä ja kipuja?

Yksi helppo keino jolla olen helpottanut omia niskakipuja on taukojumppa! Suosittelenkin vaikka heti nyt sinua nousemaan ylös ja pyörittelemään hartioita, tekemään rinnan avauksia ja vaikkapa keppijumppaa! Se, että saat niska-hartiaseudulla veren kiertämään, estää jumien muodostumista. Lisäksi me helposti juutumme yhteen ja samaan asentoon työpäivän aikana pitkiksi ajoiksi, joten on todella tärkeää tauottaa työtä.

Toinen juttu on tietysti lihaskunnon ylläpito ja etenkin asentoa ylläpitävien lihasten vahvistaminen. Kun istumme, niin kehomme isot lihasryhmät ovat silloin passiivisena ja verenkierto heikkenee. Takaketjun, eli kehon takapuolella olevat lihakset ovat myös helposti koko ajan venytystilassa ja etupuolella olevat lihakset lyhenevät. Tämän voit huomata esimerkiksi siitä, että hartiat työntyvät
eteen, eivätkä pysy ryhdikkäästi paikallaan pään sivuilla. Kun jumppaat, niin muista tehdä rintaa avaavia liikkeitä, kuten vaikkapa punnerruksia, penkkipunnerrusta tai vipunostoja sivulle selinmakuulla. Hyvän ryhdin ylläpitäminen niin treenatessa, kuin työasennoissakin tulee toistojen kautta ja niin, että asiaan kiinnittää jatkuvasti huomiota. Itse koetan muistaa, että vahvistusta ja rentoutusta on oikeassa suhteessa. Eli työpäivän aikana voi ja kannattaa ottaa hetki taukojumppaa ja vaikka toisella tauolla antaa niskalle pieni helpotus Niskakeinussa rentoutuen. Näin balanssi säilyy ja kroppa ei jäykisty, eikä kipeydy.

 Osta oma niskakeinusi tästä!

Lue myös: KOEN HUONOA OMAATUNTOA LIIKKUMATTOMUUDESTA! 

 

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.