Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Ota ainakin nämä asiat huomioon kun muutat omakotitaloon!

Kaupallinen yhteistyö: WD-40

Tässä postauksessa käsittelen omakotitalossa asumisen ihanuutta! WD-40 monitoimiaine on oikea omakotitaloasujan must tuote, koska 100% varmasti jossain vaiheessa tulee tarve rasvata ne natisevat sarana, avata jumiutuneet osat, öljytä joku työkone tai poistaa lika, öljy ja kura. Kyseessä on siis sellainen tuote, joka pitäisi löytyä aina työkalupakista! Toki tuote sopii hyvin myös kerrostaloelämään.

WD-40 mukana Supertähtien yllätysremontit -sarjassa!

Jos remontointi kiinnostaa, niin ohjelmavinkki: WD-40 on mukana kotimaisessa remontointi- ja sisustusohjelmassa ”Supertähtien Yllätysremontit”  Discovery+ palvelussa ja samainen ohjelma starttaa TV5:lla 11.04.

Postauksen lopusta löydä vielä ohjeet nettikilpailuun, jossa voit voittaa 2000€ arvoisen Bauhausin lahjakortin!

Meidän perhe on kova pyöräilemään, joten ensimmäinen käyttökohde oli tietysti pyörien keväthuolto, jotta pääsemme vappuna koko jengi pyöräretkelle

Ensimmäistä kertaa omakotitaloelämää

Olen asunut koko lapsuuteni kerrostalossa, joten pääsin maistamaan omakotitaloelämää ensi kerran vasta 37-vuotiaana! Tätä ennen olen asunut myös luhtitalossa, rivitalossa ja ennen tätä nykyistä kotia erillistalossa. Jännä, miten mieli muuttuu: jossain vaiheessa ajattelin, etten olisi lainkaan omakotitaloasuja. Liikaa vaivaa ja vastuuta! Omakotitalossa asuessa on kuitenkin yksi ehdoton etu ja se on se kuuluisa ”oma tupa, oma lupa”. Asunto-osakeyhtiössä kaikki jaetaan ja tämä sisältää myös asumiseen liittyviä kuluja. Omakotitalossa maksaa vain siitä mitä tahtoo.

Toinen juttu on tietysti naapurit! Onneksi meillä on aina käynyt satumainen tuuri naapurien kanssa ja koskaan tiellemme ei ole sattunut hankalaa naapuria. Vain kerran minulle on sattunut kerrostalossa asuessani aivan kamala naapuri, jonka luona poliisi vieraili tuon tuosta. Sekä rivi- että erillistalossa asuessamme naapurimme olivat kaikki tosi mukavia, koskaan ei tullut mitään vääntöä. Toki jos muuttaa taloon jossa on iäkkäitä naapureita, eikä ole huoltoyhtiötä, niin kannattaa varautua siihen, että nakki viuhuu aina nuorimpien asukkaiden suuntaan!

Omakotitalossa ei periaatteessa tarvitse kantaa huolta naapurista ainakaan niin paljoa, toki riippuu siitä asuuko keskelle metsää vai onko naapuri hyvinkin lähellä, kuten meillä nyt. Kun etsii mökkinsä tarpeeksi syrjästä, niin sitä rauhaisampaa elämää saa viettää.

WD-40 sopii oikeastaan kaikenlaisten asioiden rasvaamiseen, öljyämiseen ja jumittuneiden osien irroittamiseen! Sillä lähtee jopa huulipuna vaatteesta! 

wd-40 monitoimiainetta työkalupakkiin!

Yksi asia mitä omakotitaloon muuttava jää ehkä kaipaamaan, on huoltoyhtiön puuttuminen. Tosin usein voi olla niinkin, että myös osakeyhtiössä asuessa kaikki vastaavat yhteisesti esimerkiksi lumenluonnista talvisin. Omakotitalossa kaikki jää kuitenkin omalle kontolle, eli talvisin luodaan omasta pihasta lumet, hiekoitetaan tiet ja kesäisin ajellaan omat nurmikot. Toki huoltoyhtiöllä on paljon erilaisia toimintoja, mutta nämä on varmasti ne hommat, jotka antaisi mielellään ulkopuolisen hoitoon. Jos poistut pidemmälle reissulle, niin omakotitalo jää käytännössä oman onnensa nojaan.

Toinen juttu on tietysti työvälineet – siis ihan vaikka siitä lapiosta ja lumikolasta lähtien. Ne omakotitalossa ostetaan ja omistetaan itse. Ainakin meillä edellisessä erillistalossa asuessa asukkailla oli yhteinen varasto, josta löytyi niin ruohonleikkurit, erilaiset työkoneet, pihanhoitovälineet ym. Niitä ei siis tarvinnut hankkia itselle ja jos jotain puutteita tuli, niin niistä vastattiin yhtiövastikkeesta. Tämä on kätevää etenkin silloin, jos sitä nurmikkoa ei ole kuin pieni pläntti. Myös kaikki vuosittaiset huoltohommat on tehtävä omakotitalossa itse ja niitä on muuten yllättävän paljon! On ilmastointia, putkia, räystäitä… Mitä vielä!

WD-40 soveltuu loistavasti myös työvälineiden huoltoon. Sillä saa esimerkiksi talven jäljilta rasvattua ruohonleikkurin ja trimmerin jälleen käyttökuntoon! Muita hyvin arkipäiväisiä käyttökohteita aineelle on monia. Esimerkiksi lapsiperheissä tällainen voi olla esimerkiksi tussin poisto seinästä tai huonekaluista. Lisäksi WD-40 poistaa hienosti esimerkiksi lattiaan tulleet jäljet kengistä tai huonekaluista. Kokeile ainetta myös teippien tai tarrojen poistamiseen muovista, lasista tai metallista. Sama pätee myös jumiutuneeseen liimaan!

Paljon riippuu omasta osaamisesta mitä voi ja kannattaa huoltaa itse. Perushommat, kuten vaikkapa natisevat saranat osaa varmasti jokainen voidella itse WD-40:llä!

Omakotitalossa ei voi elää täysin huoletonta elämää

Moni ajattelee, että jos asuu uudessa tai suht uudessa omakotitalossa, niin siellä voi elää vuosia ilman, että joutuu korjaamaan mitään. Tämä on toki mahdollista, mutta kyllä yleensä kannattaa varautua siihen, että jotain sattuu enemmin tai myöhemmin. Toki vanhassa talossa huolta on sitten sitäkin enemmän ja tosi vanhaa taloa voi joutua korjailemaan koko ajan! Silloin onkin hyvä, jos kotoa löytyy valmiiksi Jormatar Piisinen.

Meillä ei onneksi ole tullut mitään kovin ikävää, vaikka lähellä käytiin kun maalämpöpumppu lopetti toimintansa tuossa lopputalvesta. Tämä johtui siitä, että yksi uima-altaan putkista oli haljennut kovien lämpötilamuutosten seurauksena. Jokainen tajuaa, että kun a) kutsutaan ensin lämpöilmapumppuspesialisti tarkistamaan tilanne ja sitten b) uima-allas spesialisti tarkistamaan tilanne, niin siinä saa kaivaa kuvetta. Toisaalta sitten taas okt:ssä asuessa ei tarvitse maksaa muiden huoltoja eikä remontteja.

WD-40 on omakotitaloasujan must tuote! Tuotetta on saatavissa useassa erilaisessa pakkauksessa ja koossa. Kuvassa 450 ml pullo, jossa mukana kiinteä Smart Straw- pilli, sekä uutuustuote WD-40 Flexible 400 ml, jossa mukana taivuteltava metallinen pilli.

Teet itse päätökset!

Omakotitalo on nimensä mukaan ”oma koti”. Silloin voit tehdä asumista koskevat päätökset itse, eikä lupaa tarvitse kysellä muilta. Voit vaikka heittää kukkapenkkien päälle asfaltin, jos siltä tuntuu! Lisäksi voit remontoida asuntoasi mielin määrin, eikä kukaan naapuri voi sanoa siihen lähtökohtaisesti vastaan. Voit myös ostaa omilla rahoilla mitä erilaisempia vempeleitä, kun taas talonyhtiössä päätetään yhdessä, mitä rahoilla tehdään. Omakotitalossa asuessa se naapurin Sirkka ei voi päättää onko lehtipuhallin täysin turha vai erittäin tarpeellinen vehje.

Haluan vielä muistuttaa, että on niin paljon asujia kun on asuntojakin, eikä tässäkään voi mitenkään yleistää. Jonkun mielestä omakotitaloasuminen on huolettominta ikinä ja osan mielestä siinä on aivan liikaa työtä ja vastuuta! Ehkä nyrkkisääntönä voisi kuitenkin sanoa, että jos kaipaa helppoutta ja mahdollisimman vähän työtä, niin silloin okt ei ole ehkä se paras mahdollinen vaihtoehto. Jos taas kaipaat omaa rauhaa ja vapautta, niin silloin suosittelen lämpimästi!

 

Tähän loppuun vielä WD-40 kilpailun säännöt:

Osallistu kilpailuun osoitteessa wd40.fi. Lähetä kuva WD-40 käyttöhetkestäsi (varmista että pullo näkyy kuvassa) ja kerro, mihin tarkoitukseen käytät WD-40 monitoimiainetta mieluiten?

Kilpailun pääpalkintona on 2000€:n lahjakortti Bauhaus-liikkeisiin. Osallistumisaikaa on 31.5 asti!

 

Lue myös: Etsimässä muutta kotia. Mutta millaista?

 

Kaupallinen yhteistyö: WD-40

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *