Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Testissä atooppiselle ja kuivalle iholle sopiva sarja Exomega Control

Kaupallinen yhteistyö: A-Derma

Minulla on kuiva ja atooppinen iho, joten kokeilen mielelläni markkinoille tulleita uusia, erittäin kuivalle iholle tarkoitettuja tuotteita. On huippu juttu, että rasvoissa kehitys kehittyy ja kaukana ovat ne ajat, kun äitini peitti minut (kirjaimellisesti) valkoisella sinkkipastalla, joka muistutti lähinnä kalkkimaalia.
Sain testiin A-Derma -brändin Exomega Control -sarjan tuotteita. Sarja on apteekkisarja, joka on tarkoitettu atooppiselle ja erittäin kuivalle iholle. Exomega Control sisältää erilaisia rasvoja, sekä pesuöljyn. Testaukseni on edennyt siihen vaiheeseen, että olen ehtinyt testaamaan kaikkia tuotteita vähintään muutaman kerran.

Exomega Control sai monta rastia ruutuun!

Kun testaan uutta tuotetta, niin kiinnitän huomiota etenkin seuraaviin asioihin

  • Millainen on ensimmäinen tunne voiteen levityksen jälkeen: tuleeko kirvelyä, punoitusta tai muita ikäviä tuntemuksia?
  •  Miten rasva käyttäytyy iholla: valahtaako se ihon läpi (eli onko tuote liian liurua), jääkö tuote ”pyörimään” ihon päälle ja millainen se on levittää?
  • Onko tuote juokseva, rasvainen tai jotain siltä väliltä?
  • Jääkö tuotteesta iholle epämiellyttävä haju ja jos jää, niin kuinka pitkäksi aikaa
  • Tuntuuko, että yksi kerros riittää, vai tekeekö rasvaa mieli hölvätä kerros toisensa jälkeen kosteutetun ihon saavuttamiseksi?
  • Tuntuuko rasva muoviselta?
  • Onko pakkaus riittävän iso, sekä rasvaa helppo annostella pakkauksesta lasta rasvattaessa?

Lähden näihin testeihin aina hyvin maltillisin odotuksin, koska aika harva rasva miellyttää minua ihan kaikilta osin. Täytyy sanoa, että Exomega -sarjan tuotteista moni tuntui saavan näin alkufiiliksen perusteella aika monta rastia ruutuun mitä tulee kosteutukseen, imeytyvyyteen ja koostumukseen. Jos puhutaan ihan koko vartalolle levitettävästä kosteusvoiteesta, niin valitsen mielelläni paksumman voiteen, joka levittyy kuitenkin hyvin. Lisäksi sarjan kosteusvoiteet Emollient lotion (kevyempi) ja Emollient balm (rasvaisempi) ovat saatavilla myös isommassa 400ml pakkauksessa ja kun rasvaa kuluu joka päivä, niin tämä on oikein hyvä pakkauskoko. Lisäksi näissä voiteissa ei ole hajusteita. Kaikki Exomega CONTROL -sarjan tuotteet sisältävät pääosin luonnollisia ainesosia ja niissä on myös ekologisesti viljeltyä Rhealba® -kauraa.

Pesuöljy yllätti epäilyistä huolimatta

Talvi on tosi haastavaa aikaa meidän perheessä ihonhoidon osalta, koska myös lapsellani on keskivaikea atooppinen iho. Lisäksi itse liikun ja hikoilen lähes päivittäin, vaikka hikoilu on tosi huono yhdistelmä atopian kanssa. Tämä ruljanssi edellyttää hyvää rasvausrutiinia, koska atoopikolle on erityisen tärkeää ylläpitohoito. Tämän lisäksi ihoa ei voi kuoria tai pestä liian vahvoilla aineilla ja vaikeaa atooppista ihoa suositellaan pestäväksi ihan perusvoiteella. A-dermalla on sarjassa myös Exomega control -pesuöljy, joka puhdisti ihon mukavasti, mutta siitä ei jäänyt sellaista perusvoidepesusta tuttua niljakasta oloa. Tämän takia en ole yleensä innostunut hoitavista pesurasvoista tai -öljyistä. Tämä tuote kuitenkin toi iholle puhtaan tunteen ja pesuöljy oli tosi miellyttävä käyttää. Ehdottomasti jatkoon!

Atooppinen iho ei ole vain ”hieman” kuiva. Atopiaan kuuluvat punaiset ja erittäin kuivat ja kutiavat läikät. A-Dermalla on Dermalibour rapair+ -voide, joka on tarkoitettu näihin kuiviin kohtiin ja tällainen voide toimii myös lapsella hyvin. Kerros voidetta ja joku kevyt sideharso päälle, jotta rasva ei tahri joka paikkaa. Dermalibour+ repair -voide on paksua ja vaatii enemmän aikaa kuivumiseen.

pumppuannostelijasta plussaa

Yhden ison plussan A-derman Exomega tuotteet myös saavat, nimittäin niiden pakkaus on ihan täydellinen! Yleensä rasvat tulevat tuubissa ja tämä on minusta huonoin vaihtoehto etenkin, jos korkki on ns. läppäkorkki. Ei ole kerta tai kaksi, kun läppä on auennut ja rasvaa on valunut kassin pohjalle. Liikun paljon ja käyn mm. uimahallissa viikoittain. Siksi treenikassissani on mukana toinen täyspakkaus rasvoja. Exomega voiteet ovat pumppuannostelijalla ja sen lisäksi niissä on erittäin tukevan oloinen muovikorkki vielä päällä.

Jos kärsit kuivasta ihosta tai epäilet itselläsi olevan jopa atooppisen ihon, niin haluan muistuttaa edelleen hyvästä kosteutuksesta. Lisäksi ruokavalio on tärkeä osa ihon hoitoa. Se mitä itse pidän tärkeimpänä asiana, on olla päästämättä ihoa liian huonoon kuntoon.

Jatkan A-Derman tuotteiden testaamista ja lyhyen käyttökokemuksen perusteella uskallan kyllä suositella!

Ps. Joko luit edellisen ruokapäiväkirja -postaukseni?

Kaupallinen yhteistyö: A-Derma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *