Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Leukarentoutin apuna hampaiden narskutteluun

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Kipukauppa otti minuun yhteyttä ja kertoi, että heillä voisi olla apu hampaiden narskuttelun aiheuttamiin kipuihin. Tuotteen nimi on leukarentoutin. Mulla on ollut bruksismi-ongelma jo vuosia, tosin nykyään ei enää niin pahana kuin aikaisempina vuosina. Olen kirjoittanut blogipostauksenkin tästä aiheesta ja voit käydä lukemassa sen täältä(linkki). Kävin kurkkimassa kipukaupan sivuilla mikä ihme leukarentoutin on ja tottakai olen valmis kokeilemaan mitä tahansa, mistä voi olla apua hampaiden narskuttelun tuomien kipujen vähentämiseksi!

 

Narkuttelua voi hoitaa eri tavoin

Olen kokeillut narskutteluongelmaan sekä purentalihashierontaa, että akupunktiota. Joillakin hampaiden narskuttelu lisääntyy stressin lisääntyessä, mutta minusta tuntuu, ettei itselläni ole niin selkeää yhteyttä niiden välillä. En voisi enää nukkua ilman purentakiskoa, enkä enää osaisikaan.
Olen käynyt säännöllisesti purentalihaskäsittelyssä, mutta käsittely on sen verran hintavaa, että myös kotikonstit on hyvä ottaa käyttöön. Tässäkin asiassa säännöllisyys palkitaan.

Itsellä kipeimmät alueet ovat kallonpohja, leukaperät sekä hiusraja. En ole mikään kasvojen alueen lihasten spesialisti, mutta olen ymmärtänyt hierojalla mitä lihaksia minun kannattaa hieroa. Tärkeimmät lihakset ovat ohimolihas ja ulompi purentalihas. Lisäksi koska teen paljon töitä ruudun edessä, joten on senkin takia hyödyllistä käsitellä monipuolisesti kaulan ja niskan alueen lihaksia. Hieronta auttaa lihaksia rentoutumaan ja vähentää jännitystä. Teen usein hierontaa juuri ennen nukkumaanmenoa ja ainakin epäilen, että seuraavana yönä narskuttelu on vähäisempää. Leukarentoutin on ollut tosi helppo käyttää ja sillä olen onnistunut löytämään sen avulla leuan alueelta tosi kipeitä lihaksia. Nystyröiden avulla lihasten hieronta ei vaadi niin paljon omia näppivoimia.

Hiero, rentoudu ja käytä kiskoja

Narskuttelun suurin ongelma ainakin itselläni on kipeät leukaperät ja aivan karmiva, jomottava pääkipu. Jotkut saavat narkusttelun seurauksena migreenioireita. Lisäksi narskuttelu voi aiheuttaa leuan alueen lihasten kasvua, joka tekee leuasta massiivisen näköisen. Ei missään nimessä kannata antaa asian vain olla, koska ongelma on kyllä ratkaistavissa. Itse en joutunut onneksi turvautumaan kaikista kalleimpiin toimenpiteisiin (mm. botox ja suuhun laitettavat korokkeet), vaan olen selvinnyt ihan kotikonsteilla. Joku aika yllättäväkin asia voi auttaa, esimerkiksi rentoutumisharjoitus ennen nukkumaanmenoa. Itsellä narskuttelu pahenee todella tapahtumarikkaan päivän jälkeen, kun pää prosessoi unessa kaikkea tapahtunutta.

Leukarentoutin – miten toimii

Leukarentoutin on tosi helppo käyttää! Laitteessa on yksi nappi, josta voi valita nystyröiden pyörimistehon, sekä halutessaan samaan aikaan värinän. Laite ladataan telakassa, jota voi ladata useimpiin puhelimiin sopivilla latureilla (johto tulee myös pakkauksen mukana). Myös Kipukaupan kotisivuilta löytyy hyvät ohjeet leukarentouttimen käytölle. Sitä voi käyttää muuten myös suihkussa esimerkiksi hoitoaineen vaikutuksen aikana ja tehostaa päänahan verenkiertoa. Tuntuu ihanalle! Käytön jälkeen riittää, kun kuivattaa laitteen hyvin ennen telakkaan laittamista.

Narskuttelun poistamiseen tuskin on mitään yhtä toimivaa hoitomuotoa, mutta kannattaa kokeilla mikä itselle sopii parhaiten. Itse käyn edelleen säännöllisesti esimerkiksi akupunktiossa ja hieron (ja venytän) purentalihaksia kotona. Tärkeintä on se, ettei päästä lihaksia kiristymään niin paljon, että niiden avaaminen on tosi kivuliasta.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan leukarentoutinta, joko osana narskuttelun hoitoa tai sitten ihan muuten vaan pään, kaulan ja niskan alueen rentouttamiseksi.

 

Onko siellä lukijoissa ketään, joka olisi päässyt kokonaan narskuttelusta eroon?

Kaupallinen yhteistyö: Kipukauppa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.