Hae
Katri Gruner

Mitä verikoe kertoi tällä kertaa (ferritiini, kolesteroli ym)?

*Liikkujan terveystarkastus saatu näkyvyyttä vastaan Puhti -palvelusta

Alhainen ferritiini syynä uupumukseen?

Olen kertonut täällä bloginkin puolella, että viime vuonna kevät ja kesä olivat minulle todella rankkaa aikaa. Olin todella väsynyt ja myös stressaantunut. Ehkä jopa jollain tasolla ainakin hetkellisesti loppuunpalanut. Näin jälkikäteen ajateltuna hain väsymykseeni vastauksia niin raivokkaasti ulkoisista tekijöistä siksi, että tilanne olisi ollut helpompi käsitellä. Esimerkiksi alhainen ferritiini olisi selittänyt minulle jatkuvan väsymykseni, mutta verikokeen mukaan kaikki veriarvoni olivat oikein hyvät.
Lopulta eniten apua tilanteen korjaamisessa oli tietyistä kuormittavista asioista irti päästäminen (tätä ei voi kyllä korostaa riittävästi!), keskusteluapu (joka auttoi päästämään irti) ja loppuvuosi, jolloin hankin osa-aikatyön tuomaan muuta ajateltavaa (ja antamaan taloudellisen hengähdystauon). Paskan vuoden loppumista juhlin Thaimaassa, joka oli luultavasti elämäni ihanin loma.

Lue myös: Verikokeen tulokset tulivat, mutta selvisikö syy väsymykseen?

Paras vuosi ikinä – myös jaksamisen kannalta!

Päätin vuoden alussa, että tästä vuodesta tulee paras ikinä, enkä ole vieläkään valmis perumaan lupaustani! Olen ollut tänä vuonna todella paljon iloisempi, jaksavampi ja kaiken kaikkiaan parempivointisempi kuin viime vuonna.  Halusin kuitenkin tsekata jälleen veriarvoni, koska tulosten avulla pysyy joten kuten kärryillä omasta terveydestään vaikka oma olo toki hyvä mittari onkin. En usko jatkuvaan itsensä ”kyttäämiseen”, eli siihen, että olisi järkeä mitata ja analysoida jokaista hengenvetoa. Olen itse miettinyt kovasti esimerkiksi älykellon hankintaa, mutta mietin kuinka paljon itseään alkaa sitten arvottamaan tulosten perusteella. Olen myös tosi kilpailuhenkinen, joten mietin mennäänkö sen kanssa vain ojasta allikkoon?

Omaksi ilokseni Puhti.fi:n kautta tekemäni Liikkujan terveystarkastuksen tulokset olivat oikein hyvällä mallilla. Laitan tähän joitakin lukuja alle ja vertailun vuoksi myös edellisen mittauksen tulokset

26.6.2019 1.10.2020
Hemoglobiini 140 141
Ferritiini 106.8 115,2
D-vitamiini 110.0 96,6
Kokonaiskolesteroli 3.9 4.5
Paastoverensokeri 4.8 4.8

Kattava paketti!

Tässä on siis aivan muutama luku Liikkujan terveystarkastuksesta, eli se pitää sisällään tärkeimmät aktiivisen ihmisen verikoetestit. Kaikki testit saa ilman lääkärin lähetettä ja kokeen tuloksista saa tosi selkeät raportit. Ei pelkkiä lyhenteitä ja numeroita vaan visuaaliset ja helppolukuiset tulokset, joista näkee ovatko tulokset viitearvojen sisällä. Tulokset tulivat todella nopeasti, eli ensimmäiset tulokset olivat valmiita jo samana iltana!

Ainakaan verikokeiden mukaan ei ole siis mitään syytä huoleen. Mitä nyt kolesterolin nousua ehkä pitää pitää hieman silmällä. Rakkauteni koviin rasvoihin on näköjään huomattu ihan verisuonitasolla asti 😀 ….
Ehkäpä uusin verikokeen jälleen ensi vuonna ja mielenkiintoista nähdä mihin suuntaan luvut lähtevät kehittymään. Kävin muuten myös kehonkoostumusmittauksessa ja siitäkin on tulossa blogiin juttua.

Muista tykätä, jos tykkäsit! ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *