Hae
Katri Gruner

Vinkit lapsiperheen helmpompaan muuttoon osa 1/2!

*Muuttopalvelusta saatu pieni alennus

Muuttovinkkejä tarjolla

Ajattelin ensin, että laitan tämän postauksen otsikoksi ”Vinkit lapsiperheen helppoon muuttoon. Sitten pysähdyin kuitenkin miettimään mennyttä kolmea viikkoa ja tulin järkiini. En tiedä kuinka minimalisti pitäisi olla, jotta lasten kanssa muuttamisesta saisi helpon. Toki jos asuu pienessä asunnossa, niin tavaraakaan ei voi olla kovin paljon, mutta meidän tapauksessa puhutaan käytännössä omakotitalosta muuttamisesta toiseen omakotitaloon.
Itse lasken koko muuttoprosessiin etukäteisvalmistelut, itse muuttopäivän (kun tavarat siirretään paikasta a paikkaan b) ja lopuksi purkuosuuden, johon kuuluu tavaroiden siirtäminen laatikoista omille paikoilleen. Menee toki oma aikansa, ennen kuin kaikki on tip top. Joskus jopa vuosia (kuten moni seuraajani instassa kertoi omiin kokemuksiinsa pohjautuen)!

Kiitän järjestelmällistä luonnettani siitä, että aloitin muuton hyvissä ajoin ja sain myös apua tavaroiden lajitteluun siskoltani. Oli myös selvää, että käyttäisimme muutossa muuttofirmaa, joten olin yhteydessä suositusten perusteella Muuttohaukkoihin. Ajatuksen takana oli mahdollisimman sujuva prosessi, riittävän iso muuttoauto ja tietysti sellainen kantajakapasiteetti, että muutto voidaan hoitaa jokseenkin järkevässä ajassa pois alta. Meidän muutto oli maanantaina, joten ns. ilmaisen kantoavun saaminen olisi ollut hankalaa ja jotenkin myös oma ”kehtaamiskynnys” tuli vastaan. Kun ottaa muuttofirman ei tarvitse ainakaan jäädä kiitollisuuden velkaan kellekään!
Lisäksi halusin vuokrata meille muuttolaatikot, jotka myöskin hoituivat kätevästi Muuttohaukkojen kautta.

Hyvin suunniteltu on ajatuksen tasolla tehty!

Ihan eka muuttovinkkini on seuraava: Aloita muuton suunnittelu ja valmistelu ajoissa! Tätä ei voi oikein riittävästi korostaa. Itse tein muistilistan, josta raksin pois kohtia sitä mukaa kun homma eteni. Lisäksi viime muutosta oppineena teimme ne jutut heti ensimmäisenä, jotka jää helposti viime tippaan. Tähän kuului mm.pakastimen sulatus ja varastojen tyhjennys. Mikään ei ole niin tympeää kuin se kun on jo huokaissut helpotuksesta ja tajuaa, että varastot on vielä tyhjentämättä! Kannattaa myös alkaa sortteeraamaan tavaraa riittävän ajoissa. Turhan tavaran siirtely kuormittaa itseä, sekä muuttofirmaa. Tässä suhteessa minimalistisesta kodista on etua!

Jos käytät muuttofirmaa, niin ota huomio muuton ajankohta: meidän muuttopäivämme oli kuun viimeinen päivä, joka on yleensä se halutuin ajankohta muuttofirmoilla. Lisäksi elokuun loppu ajoittuu hetkeen, jolloin ihmiset muuttavat esimerkiksi opiskeluiden perässä. Ala siis kartoittamaan potentiaalisia palveluntarjoajia ajoissa, äläkä jätä sitä viime tippaan!

Mieti miten ja mihin pakkaat

Muuttohaukat toimittivat muuttolaatikot meille n.1,5 viikkoa ennen muuttopäivää. Otimme sata laatikkoa, joka riitti hyvin, koska myin paljon tavaraa ennen muuttoa ja osa kierrätettiin. Neliöitä entisessä talossamme oli 135 ja lisäksi meillä oli n.10 omaa laatikkoa. Kannattaa laittaa laatikoihin maalarinteipillä merkintä siitä mihin huoneeseen kyseinen laatikko on menossa, jotta muuttohenkilöt osaavat kantaa ne oikeaan paikkaan. Laatikoita ei kannata pakata liian täyteen ja raskaita tavaroita, kuten kirjoja kannattaa jakaa eri laatikoihin. Meillä oli virallinen muuttopäivä maanantai, mutta saimme avaimet jo sunnuntaina. Veimme etukäteen omalla autolla uuteen asuntoon viherkasvit, sekä astiat. Näin ollen niitä ei tarvinnut pakata mihinkään paperiin, vaan nostin ne suoraan kaappeihin laatikosta. Tässäkin säästettiin aikaa ja vaivaa.
Osa tavaroista, kuten peitot ja tyynyt laitettiin kyllä ihan jätesäkkeihin. Lisäksi laitoin omat hengarissa olevat vaatteet suoraan jätesäkeistä tekemiini pukupusseihin. Kyselin muuttovinkkejä myös teiltä seuraajilta ja ilmeisesti vaatteille olisi olemassa myös ihan isoja litteiltä laatikoita. Niitä ei kuitenkaa ehditty ajoissa hankkimaan.

Etenin pakkaamisessa kaappi kerrallaan. Tietysti sellaiset jutut, joita ei arjessa tarvitse kannattaa pakata ensimmäisenä. Siksi tyhjensimme siskon kanssa hyvissä ajoin käyttöullakon, joka piti sisällään tosi paljon myös aivan turhaa tavaraa. Olin tosi onnellinen, ettei se jäänyt viimeiselle viikolle. Kierrätin tavarat myyntiin, lahjoitukseen, sekä sorttiasemalle.

Lue tästä postauksesta, miten saat kirppispöydälläsi mahdollisimman hyvän tuoton! 

Mieti muuttopäivän sujuvuutta hyvissä ajoin

Jos perheessä on pieniä lapsia, niin kannattaa ajoissa kysellä heille mahdollista hoitopaikkaa. Saimme onneksi lapset yökylään jo edellisenä iltana, koska Muuttohaukat kurvasivat pihaan sovitusti maanantaiaamuna jo klo.8. Siitä käynnistyi erittäin hyvin organisoitu prosessi ja noin kahden tunnin päästä suurin osa tavaroista oli autosta. Kolme muuttoalan ammattilaista, eli Katariina, Jere ja Pekka painoivat sellaisella sykkeellä hommaa, että itse jäi lähinnä ihmettelijän rooli! Kannattaa pyytää kalusteisiin myös suojaus tai kääräistä itse niitä muoviin ennen kantoa. Itse olin pyytänyt myös etukäteen lattioiden suojauksen muutettavassa kohteessa, koska siellä oli käynyt siivooja ennen muuttoamme.

Koetin olla itse puuttumatta varsinaisena muuttopäivänä enää mihinkään, koska homma tuntui olevan Muuttohaukoilla sen verran hyvin lapasissa. Ojennettiin muuttoporukalle vielä päivän päätteeksi viinipullot erittäin hyvin sujuneesta muutosta. Voin siis erittäin lämpimästi suositella Muuttohaukkojen palveluita, jos muutto on itsellesi ajankohtainen ja asut PK seudulla tai Turun alueella. Tarkempaa infoa heidän palveluistaan saat TÄÄLTÄ!

 

Jatkan muuttovinkkejä seuraavassa postauksessa, koska paljon jäi vielä vinkkejä ja ajatuksia!

Yksi kommentti

  1. Ada kirjoitti:

    Kiitos loistavista vinkeistä lapsiperheen muuttoon. Meillä on myös isompi asunto hakusessa ja olemme myös harkinneet muuttopalvelun käyttämistä muutossa. Hyvä vinkki myös varastotilojen tyhjentämisestä! https://ezpalvelut.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *