Hae
Katri Gruner

Milloin se ”kevyt viikko” oikein koittaa?

Terveiset muuttokaaoksen keskeltä! Tai no, 100:sta muuttolaatikosta enää 10 on purkamatta. Huomenna Muuttohaukat tulevat hakemaan vuokralaatikot pois, joten tänä iltana täytyy vielä hieman jaksaa innostua tavaroiden järjestelystä. Sitä meidän elämä tässä onkin ollut noin viikon verran, laatikko kerrallaan. Ongelma on se, että täällä uudessa talossa tietyissä paikoissa säilytystilaa ei ole riittävästi, joten olemme joutuneet keksimään kaiken maailman väliaikaisratkaisuja, kunnes saamme esimerkiksi kaappeihin lisää vaaterekkejä. Lisäksi valtaamani vaatehuone on täynnä vaatekasoja, joten edessä on vielä uusien säilytysratkaisujen hankintaa. Sain hyviä vinkkejä blogien muuttopostauksista ja aion itsekin postata blogiin muuttomietteitä. Paljon tuli opittua taas seuraavia muuttoja ajatellen, joita TOIVOTTAVASTI ei ole näköpiirissä useampaan vuoteen! 😀

Kuva: Laura Kiuru

Keyvttä viikkoa odotellessa!

Olen myös erittäin iloinen siitä, että työtilanne on selvästi piristymään päin! Vaikka tapahtumat ja livevalmennukset Match by K:n osalta ovat jäissä lähes koko ajan muuttuvan tilanteen takia, niin liikunnanohjauspuolella keikkaa on riittänyt hurjan hyvin. Tällaisena aikana on etua siitä, että voi työskennellä useammalla eri alalla. Viime viikolla ohjasin liikuntaa 15h ja viikko oli taas naismuistiin raskain pitkään aikaan. Kaiken liikenevän ajan tyhjensin kotona laatikoita. Kouluakin pitäisi vielä vähän puristaa, koska yrittäjän ammattitutkinnon valmistuminen häämöttää muutaman kuukauden päässä! Vaikka koulu toki aiheuttaa hieman lisäduunia, on YAT:n suorittaminen ollut ehdottomasti hyvä päätös!

Välillä sitä tuntuu painavan aika lailla autopilotilla, mutta olen luvannut itselleni, että kevyt viikko ON vielä tulossa. Eikä siis jossain vuodessa 2030 vaan ihan lähiaikoina. Koetan muistuttaa itselleni, että en ole laiska, jos en koko ajan touhua jotain. Suoraan sanottuna ihailen ihmisiä, joilla on rennosti ottamisen taito. Niitä ihmisiä, jotka voivat istua ikkunan ääressä kahvikuppi kädessä tunnin tekemättä mitään erikoista. Niitä ihmisiä, jotka katsovat Netflixiä monta tuntia putkeen kokematta siitä yhtään huonoa omaatuntoa.

Kukaan ei pakota lepäämään!

Itse olen huomannut, että omien voimavarojen tunnistaminen ei ole muiden vastuulla. Harvoin käy niin, että kukaan tulee sanomaan ”Katri, nyt sun pitää ottaa viikko ihan rauhallisesti!”. Kaikki ne sanonnat kuten ”kuolema kuittaa univelat” ja ”haudassa ehtii levätä” on tarkoitettu ihmisille, jotka eivät halua pitää jaksamisestaan huolta pitkällä tähtäimellä. On tärkeää tunnistaa milloin on mennyt jo useampi viikko niin, ettei koe saavansa tarpeeksi lepoa ja jo aamulla tuntuu vähän tahmealta herätä. Itse olen sentään saanut itseni nukkumaan joka ilta ajoissa ja sekin johtuu siitä, että olen ollut niin väsynyt!

Voisin myös opetella hyväksymään tietynlaisen keskeneräisyyden sietämisen, koska kaiken ei täällä uudessa kodissakaan tarvitse olla viikossa valmista. Silti en kestä sitä ajatusta, että meillä kaapit odottaa niitä perhanan rekkejä vielä vuodenkin päästä ja talo on täynnä jotain ”väliaikaisratkaisuja”! Pahin on nyt kuitenkin takana ja loppu on vaan hienosäätöä. Tärkeintä, että keittiössä on ruokapöytä pystyssä ja lapsilla sängyt missä nukkua. Tai siis ainakin patjat lattialla 😀 !

 

Tuntuuko sinusta, että viikon lepo tekisi nyt hyvää vai onko energiaa riittävästi?

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *