Hae
Katri Gruner

Asuntomessut 2020 – kannattaako käydä?

Ehkä jotkut teistä ovatkin jo ehtineet käymään tämän vuoden Asuntomessuilla, mutta teille jotka ette ole vielä paikalle ehtineet voi tämä postaus olla hyödyllinen. Tai toisaalta myös teille, jotka olette vielä kiikun kaakun siitä kannattaako messuille mennä.

Tutustumassa rakentamisen ja sisustuksen trendeihin!

Tämän vuoden asuntomessut järjestetään Tuusulan Rykmentinpuiston alueella. Nähtävänä on 33 messukotia ja tämän lisäksi tietysti yllin kyllin kaikenlaista ”oheishärpäkettä”. Kävin messuilla mediapäivänä 31.7 eli ennen kuin ne olivat auki virallisesti yleisölle, joten en osaa ihan täysin sanoa mitä kaikkea nähtävää ja koettavaa siellä talojen lisäksi on. Esimerkiksi heti alussa oleva messuteltta oli vielä keskeneräinen, joka itseäni vähän jäi harmittamaan potentiaalisten messutarjousten takia… Toki tilini saldo tästä kovasti kiitteli!

Itse messualue on aika perinteinen, hevosenkengän muotoon rakennettu alue. Talot ovat aika lähekkäin, mutta ehkä osa pihoista piiloutui varsinaisen käyskentelyalueen ulkopuolelle. Osaa taloista myös rakennettiin edelleen vielä mediapäivänä. Tämä ei itseäni niinkään härinnyt, mutta sai närää hieman aikaiseksi osassa mediapäivän vieraista.
Olin valinnut messulehdestä ennakkoon ne kohteet, jotka halusin nähdä. Olin pelipaikoilla noin 3h ajan ja kaikkia 33 kohdetta ei olisi siinä ajassa ehtinyt kiertämään, vaikka perjantaina varmasti porukkaa on vähemmän kuin normaalina messupäivänä. Kannattaa siis varata mukaan riittävästi aikaa ja varautua jonottelemaan kohteisiin. Tänä vuonna lippu täytyy ostaa ennakkoon netistä, mutta alueella oleskeluaikaa ei ole rajoitettu.

Jos minun pitäisi sanoa millainen on nykyajan omakotitalo, niin sanoisin, että se on musta, hieman linnunpönttöä ulkoa muistuttava talo. Tämä oli huomattavissa myös messukohteissa. Minulle jäikin mieleen erityisesti talojen mustat ja keltaiset ulkoväritykset. Sisällä oli paljon nähtävissä vaaleaa puuta (pidän!!), marmoria (joka tulee vähän jo korvista), sekä mustat keittiöt (en tiedä mitä ajatella).
Aina välillä tuli kuitenkin pysähdyttyä ihailemaan jotakin silmää hivelevää. Etenkin kohteen nro 38 arkkitehtuuri oli mielestäni jotenkin todella vangitsevaa ja katselin taloa jopa ”sillä silmällä”, vaikkei Tuusula meidän asuinpaikkana oikein toimisikaan.

Ah tämä Finnlogin talo oli kyllä mun mieleen!

Talot kuin sisustulehden sivut

Vaikka kohteissa oli kivoja ja kiinnostavia yksityiskohtia, sisustuksissa oli myös hyvin paljon saman toistoa. Siksi mieleeni jäivät eniten ne kohteet, jossa oli jotain erilaista – joko ulkoisesti tai sisäisesti. Tottakai talojen sisustuksista tulee sellainen ”pakasta vedetty” fiilis, koska kaikki todellakin on uutta. Silloin tuntee olevansa ennemminkin jonkun sisustuslehden kuvauksissa, kuin jonkun kotona. Itse pidän siitä, kun vanhaa ja modernia on yhdistelty tyylikäästi, mutta messuilla tällaista ei näe. Kaikki on tietysti kiiltävää ja hohtavaa, mutta jättää jollain tavalla tunteet valjuiksi. Minusta pintavalinnat oli yllättävänkin turvalliset, eikä mitään kovin repäisevää jäänyt mieleen (tai sitten skippasin vahingossa juuri ne kohteet).

Lempparikohteet!

Laitan tähän alle vielä kolme lempparikohdetta, jotka jäivät erityisesti mieleeni

Kohde nro 4: Paritalo Veljesteco

Kohde nro 25: Kontio Hill House

Kohde nro 38: Finnlog Hetena

Olisi kiva kuulla mitä mieltä sinä olit tämän vuoden asuntomessuista ja mitkä asiat jäivät päälimmäisenä mieleen?

 

Lue myös:

Etsimässä uutta kotia. Mutta millaista?

2 kommenttia

  1. Miia kirjoitti:

    Viimeinen talo oli kaunis tumma ja puu pinta oli kaunis tyylikäs talo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *