Hae
Katri Gruner

Miksi kotona jumppaaminen tuntuu tylsältä?

Moni kokee suoranaista painetta jumpata kotona. Myönnän avoimesti, että katson hieman kateellisena somesta reippaita kotitreenaajia, jotka hikoilevat jos jonkinlaisten jumppien tahtiin! On villasukkatreeniä, kotiHIITtiä, vatsatreeniä sohvatyynyn kera ja välineissä ei luovuutta puutu! Huomaan miettiväni: Mistä ihmeestä löytäisin itse samanlaisen motivaation? Miksi en saa itsestäni irti samanlaista reippautta, vaikka olen itse liikunta-alalla ja päänsisäinen liikepankkini on valtava (eikä edes tarvitse olla, koska netti on anyway täynnä jos jonkinlaista jumppaohjetta).

Itsellä ollut vaikeaa etenkin se, että liikunta kodin ulkopuolella on henkireikä ja maiseman vaihto laajentaa ympyröitä. En varmasti ole ainoa pienten lasten äiti, jonka elämä pyörii aika lailla samalla akselilla. Siihen kuntosali, uimahalli tai jumppasali tarjoaa mukavaa vaihtelua ja nyt sitä osaa kyllä todella arvostaa! Olen koettanut tehdä olohuoneessa kuminauhajumppaa, joogaa, kahvakuulaa ja ties mikä. Mutta mikään niistä ei oikein tempaa mukaansa. Samalla väistelen lapsia ja koetan häätää heitä pois päältäni. Se ei vaan ole sama asia!

Itse rakastan ryhmäliikuntaa ja se luultavasti on lempilajini kuntosalin lisäksi. Itse kun vielä pääsee ohjaamaan jumppatunteja, niin siinä on huvi ja hyöty samassa. Tykkään ohjata erityisesti HIIT- ja lihaskuntotunteja ja niiden tekeminen omassa olohuoneessa periaatteessa onnistuu lähes yhtä hyvin kuin muuallakin. Ryhmää ei silti paikalle saa, joka taitaa olla se syy, miksi ihmiset ryhmäliikuntaan pääasiassa tulevatkin. Minustakin on ihana kannustaa ihmisiä liikkumaan hyvän musan soidessa taustalla ja nähdä heidän hikiset ja hymyilevät naamansa. Liikunnan ilo tarttuu kuin tauti (haha) ja tunnin jälkeen salista lähtee kaikkensa antaneita, silminnähden tyytyväisiä ihmisiä.

En voi sanoa olevani _täysin_ passiivinen, koska koetan kuitenkin saada sen 10 tuhatta askelta täyteen ainakin joka toinen päivä ja ulkoilemme lasten kanssa lähes joka päivä. Itse kuitenkin huomaan kaipaavani jo TOSI paljon vaihtelua. Kotona huomaan myös, että tehokkuus kärsii. En saa itsestäni läheskään niin paljon irti, kuin vaikkapa spinningpyörän päällä.
No, selittelyähän tämä kaikki on. Kaikki esteet on omassa päässä. Olen laiska ja myönnän sen!

Toivon todella paljon, että pääsisimme pian liikkumaan muuallekin kuin omaan olohuoneeseen! Jossain sanottiin, että näinköhän kukaan jaksaa enää mennä karanteenin loputtua liikkumaan muualle kun kaikki ovat tottuneet liikkumaan kotioloissa? Itse väitän, että todellakin jaksaa. Itse ainakin olen ihan kypsä kotijumppaaja!

Joko sinä olet kypsänä kotona jumppaamiseen?

6 kommenttia

 1. Henna kirjoitti:

  Täällä on yksi jota kotitreeni ei nappaa yhtään, mutta onneksi sentään kävely- ja pyöräilylenkeille saa itsensä, joten niillä mennään ainakin jonkin aikaa ja seuraillaan korona tilannetta, nimittäin joskus viruksen kanssa on opittava elämään, koska ei tule todennäköisesti häviämään maailmalta vielä pitkään aikaan virus.

  • grunerkatri kirjoitti:

   Mä oon kans käynyt lenkeillä, mutta kaipaan kyllä saleille! Toivotaan, ettei nyt enää hirveän kauan tarvitse olla eristyksessä, vaikka toki suurella todennäköisyydellä suurin osa meistä taudin saa.

 2. Eve kirjoitti:

  Joo ei nappaa, mulla on niska ja selkä ihan sika kipeenä kun ei ole paljon tullut jumppailtua. Huhhu…. Ihan hirveetä, mistä saan motia tehdä kotona? Kaikkia jumppia yms on saatavilla mutta ei saa aikaiseksi. Ikävä salille, lihaksetkin jo hiipuu ja herkut maistuu. 😀

  • grunerkatri kirjoitti:

   Tiedän tunteen! Mä oon kans hakannut ihan hulluna konetta… Ja niskat kyllä ilmoittelee siitä!

 3. Tiina kirjoitti:

  Mä jotenkin kiukustuin koko hemmetin koronaan ja päätin että yritän elää niin perusarkea kun mahdollista.
  Oon siirtynyt lenkkeilyyn, mäki ja porrastreeneihin ja sitten samalla hiellä kotona perus vatsat ja punnerukset….
  Melko simppeliä mutta kunto pysyy yllä ja herkut vähän paremmin kaapissa??
  Tsemppiä ?

  • grunerkatri kirjoitti:

   Mäkin kävin juoksemassa tällä viikolla ekaa kertaa mäkivetoja ja aion jatkaa! Mun on helmpompi tehdä kotona lihaskuntoa, kun olen käynyt ensin ulkona liikkumassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *