Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Mikä saisi motivoitumaan parempaan ruokavalioon juuri nyt?

Kaupallinen yhteistyö: Rawmix

Kiitos Rawmix tämän postauksen mahdollistamisesta!

Päätin alkuvuodesta, että asetan itselleni joka kuukaudelle oman teeman ja tavoitteen. Tammikuun tavoitteesta voit lukea TÄÄLTÄ ja helmikuun tavoitteesta TÄÄLTÄ. Maaliskuun tavoite oli keskittyä ruokavalioon ja sitä kautta lisätä omaa ja tietysti myös koko perheen hyvinvointia . Omat kompastuskiveni ovat olleet etenkin säännölliset ruoka-ajat, sekä suunnitelmallisuuden puuttuminen.

Voin näin avoimesti myöntää, että olen aikamoinen herkkusuu, vaikkei se kropassani heti näkyisikään. Rakastan etenkin karkkia ja rasvaisia ruokia, kuten nachoja ranskankermalla. Tykkään kyllä syödä myös terveellistä ruokaa ja koetan pitää edes jonkun järjen valinnoissani. Välillä voi olla kausia, että syön todella terveellisesti viikkoja välillä sitten tulee herkuteltua monta kertaa viikossa. Tilannetta ei yhtään auta se, että samassa taloudessa asuu toinen herkkuperä, joten henkistä tukea herkuttomuuteen ei ole tarjolla.

Ei liian tiukkaa linjaa kuitenkaan!

Itse en halua, enkä pystyisikään elämään mitenkään puritaanisesti, eli en jaksa jokaista suupala kytätä saati punnita. Tykkään kasviksista, joten niiden syömisessä olen aina ollut hyvä. Sen lisäksi syön päivittäin kaksi lämmintä ateriaa, joten napostelua en harrasta juuri päivisin. Ongelmallisimpia mulle ovat illat, jolloin olen tosi väsynyt! Silloin alan himoitsemaan makeaa.
Ei tämä peli ole kuitenkaan täysin menetetty ja oli kuukauden aikana myös onnistumisia. Silti jäi vähän kaivelemaan mieltä, etten esimerkiksi pystynyt pitämään sokeritonta maaliskuuta, vaikka se olisikin ollut varmasti suurin onnistuminen pitkään aikaan.

Yksi asia missä ollaan etenkin petrattu on se, että ollaan tehty koko perheelle smoothieita joka päivä ja ollaan ostettu paljon hedelmiä ja vihanneksia myös välipaloille. Olen tehnyt parikin kertaa kasvissosekeittoa joka on bravuurini. Meille saapui pari viikkoa sitten uusi Rawmix -blenderi, koska entinen masiina oli kirjaimellisesti ajettu loppuun! Blenderi onkin meillä varmasti käytetyin keittiökone kahvinkeittimen lisäksi. Se jauhaa joskus parikin kertaa päivässä!

testissä uusi rawmix -blenderi

Päätin, etten anna maaliskuun tavoitteen unohtua, vaan tulen jatkamaan sitä vielä huhtikuunkin ajan. Huhtikuun aikana tulen siis keskittymään edelleen säännölliseen syömiseen ja sokerin vähentämiseen. Teen aamu- ja välipaloiksi munakkaita, smoothieita, sekä puuroa ja jatkan edelleen kahdesta päivittäisestä lämpimästä ateriasta kiinni pitämistä. Haluan jakaa teille nyt meillä ”trendaavan” smoothien ohjeen, joka on itseasiassa oma versioni kylmästä vihreästä gaspatzo-keitosta. Lapsille suolainen kylmä keitto oli vähän liikaa, joten tein tästä smoothien makeilla aineksilla.

Vihreä terveellinen smoothie

 • Turkkilaista/kreikkalaista jugurttia (valitse rasvaisuus sen mukaan, miten tiukkaa linjaa haluat pitää)
 • Puolikas avokado
 • 2 omenaa
 • pinaattia
 • 1-2 kiiviä
 • viinirypäleitä
 • 1/2 kurkku

Laita alimmaiseksi jugurtti ja muut ainekset päälle. Nestettä en lisännyt ollenkaan, koska viinirypäleistä tulee paljon nestettä samoiten kuin myös kurkusta. Jos haluat, voit lisätä mausteeksi hieman tabascoa, valkoista balsamicoa, sekä Worcestershire- kastiketta. Näin saat smoothiesta kylmän keiton vaikka alkuruoaksi (se on myös oikein hyvää, olen kokeillut tätäkin).
Kannattaa laittaa smoothie pulloon tai kannuun ja jääkaappiin kylmenemään. Se on oikeastaan vielä parempaa seuraavana päivänä, joten tätä voi tehdä ison satsin kerralla! Rawmixin blenderissä on vielä sopivasti iso 2L:n kannu.

Tähän loppuun vielä käytännön vinkkejä smoothien valmistukseen (vinkit ovat Rawmixin omasta ohjekirjasesta)

 • Täytyä säiliö aina ensin nesteillä ja pehmeillä ainesosilla. Jäiset viimeisenä kannuun.
 • Älä sekoita aineksia liikaa, koska se kuumentaa niitä! Riittävä sekoitusaika n.30s.
 • Kun pilkot kaikki ainesosat saat sileämpää smoothieta ja sinne jää vähemmän sattumia.
 • Laita nestettä aluksi varovasti, koska sitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois
 • Laita blenderin nopeus nollille kun lisäät smoothieen lisää aineisosia

 

Mikä voisi olla sun huhtikuun teema tai tavoite?

Kaupallinen yhteistyö: Rawmix

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *