Hae
Katri Gruner

Huomenna alkais loma… Mun unelmissa!

Jos kaikki olisi mennyt suunnitelmien mukaan, niin mulla alkaisi huomenna kauan odotettu loma ja reissu Montenegroon. Kirjoitin innoissani tulevasta lomasta tässä postauksessa. Jaksoin ihan viimeiseen asti olla positiivinen ja ajatella, että ehkä jollain ihmeen kaupalla pääsisimme matkaan. Noin kaksi viikkoa sitten kävi kuitenkin aika selväksi, ettei täältä olla lentelemässä yhtään minnekään kuukausiin. Nyt odotamme rahojamme takaisin Norskilta ja selvitämme miten käy hotellien. Minua ei oikeastaan harmita edes niinkään raha (tai jos sen menettäisi) niin paljon kuin ylipäätään koko reissun peruuntuminen.

Eilen aamulla heräsin jostain syystä väärällä jalalla, joka on mulle harvinaista. No, ehkä asiaan saattaa vaikuttaa jollain tavalla hormonitoimintakin, myönnetään. Mutta illalla itkinkin sitten valtoimenaan pettymystäni mieheni kainalossa sohvalla. Tuntui ja tuntuu jotenkin niin epäreilulta, vaikkei tilanteeni toki missään nimessä ”isossa kuvassa” ole lainkaan epäreilu, vaan ehkä jopa päinvastoin. Minulla on mm.mahdollisuus edes pieniin tuloihin, koska olen Baronan listoilla. Yrityksen suhteenkin on todella paljon toivoa, koska mulla on useampikin toteuttamiskelpoinen idea ja osa jo ihan toteuttamisvaiheessa.

 

Tällä hetkellä kuitenkin mietin mistä saisin ammennettua tsemppimieltä ja inspiraatiota, kun samalla taistelen tämän raastavan pettymyksen kanssa. Perheenäitinä, vaimona ja yrittäjänä olen saavuttanut monta unelmaani, mutta samalla arki on aikamoista linkousohjelmaa aamusta iltaan. Sitä jaksaa paremmin, kun on hetkiä, jolloin pääsee hyppäämään hetkeksi täysin uuteen ympäristöön ja tekemään jotain sellaista, joka omassa arjessa ei ole mahdollista. Jos joku ei millään keksi mitä tällainen tekeminen voisi olla, niin avitan vähän; Aamulla pitkään nukkuminen ja herääminen auringonvaloon, pitkä rauhassa nautittu aamukahvi, kirjan lukeminen uima-altaalla, pitkä rauhassa nautittu päiväviini, lenkki rannalla, pitkä illallinen…

Ymmärrän täysin sen, että tällä hetkellä moni ei koe olevansa luovimmillaan, etenkin jos koettaa ideoida kaaoksen keskellä. Tiedän, etten ole todellakaan tunteideni kanssa yksin ja minusta niistäkin on hyvä kirjoittaa. Kuten ihana Leena sanoo, niin positiivisuus elämänasenteena ei tarkoita pelkkää ”good vibes only” hehkutusta, vaan sitä, että uskaltaa päästää myös ikävät fiilikset ulos ja hyväksyy ne.
Annoin itselleni luvan synkistellä tän päivän ja toivon, että kun aamulla herään niin suurin pettymys on pois mielestä ja saisin taas intoa alkaa ideoimaan uutta.

Haluan vielä tähän loppuun listata sellaisia yrittäjiä ja yrityksiä jotka on itselleni tärkeitä ja olen myös todella kiitollinen, että voin kutsua näitä naisia ystävikseni. Jos jotain hienoa tästä korona-casesta on seurannut, niin on se, että vihdoin pienistä yrittäjistä ja heidän tärkeydestä puhutaan! Tue sinäkin mahdollisuuksien mukaan lähialueesi yrittäjiä!

  • Prime hair and beauty design on paikka, jossa mun hiukset on laitettu jo vuosia. Eka asia minkä teen kun tää karanteeni loppuu on se, että varaan junalipun Tampereelle ja meen Vilman käsittelyyn.
    Kannattaa tutustua myös Primen omistajan Ulla-Riitan IG TV videoihin yrittäjyyteen liittyen. Arvostan kovasti kaikkea sitä, mitä Umppu on tehnyt yrityksensä menestyksen eteen.
  • Sain alunperin yhteistyön kautta tutustua Lindaan, jonka yritys on kauneushoitola Makea Helsingin Vuosaaressa. Linda on varmasti yksi parhaista, ellei jopa paras ripsiteknikko Helsingissä, etenkin jos tyylisi on luonnollinen. Makea on tyylikäs ja lämminhenkinen paikka, johon on aina kiva mennä. ISO bonus on makean ”karvainen turvamies” Johnny, joka on maailman kiltein sakemanni.
  • Mun pitkäaikainen ystävä Mari pyörittää Marixir -nimistä yritystä, joka tarjoaa uimakouluja, sekä vauva- ja perheuinteja neljässä kaupungissa (Hämeenlinna, Kuopio, Lempäälä ja Ikaalinen). Mari on sinnikäs ja työtäpelkäämätön yrittäjä ja me ollaan vuosien varrella jaettu ilot ja surut.
  • Mun kaveri Anna sai viime vuonna idean kehittää suomalaisen version Onnenkekseistä! Idea on mahtava ja toivon kovasti, että Onnenkeksi lähtee lentoon ja kaikki suomalaiset oppisivat tuntemaan sen. Odottelen juuri omaa testierää kekseistä ja varmasti ne tulee näkymään myös mun Instassa.

 

Yksi kommentti

  1. . kirjoitti:

    Jos yhtään lohduttaa niin itse lähdin ulkomaille juuri ennen kuin p*ska osui tuulettimeen ja 2 viikon loma Thaimaassa ei tuntunut lomalta lainkaan kun stressasi mitä tapahtuu ja milloin Thaimaa laittaa rajat kiinni. Lentojen siirtokaan ei onnistunut joten siellä sitä oltiin altaalla ja hotellihuoneessa kun ravintolatkin menivät kiinni. Suurin pelko oli, että jos sairastuu vaikka perusflunssaan niin, että lämpö nousee niin paluulennolle ei pääse (Thaimaassa tarkistettiin lämpö hotelleissa ja lentokentällä) ja silloin jäisi Thaimaahan ties kuinka pitkäksi aikaa. Olisin voinut itkeä onnesta kun kone laskeutui Helsinki-Vantaalle. Nyt olen karanteenissa mutta sentään kotona <3. Ymmärrän täysin harmistumisesi mutta tosiaan ei se "lomailu" herkkua ollut vaikka auringon pääsinkin näkemään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *