Hae
Katri Gruner

Toisen tavoitekuukauden teema ja suunnitelmat!

Nyt mennään jo helmikuun neljättä päivää ja ensimmäinen tavoitekuukausi ehti päättyä. Jos et yhtään tiedä mistä puhun, niin voit lukea aiheestä TÄSTÄ postauksesta. Tammikuun tavoitteeni oli taloudellisen tilanteen parantaminen ja ihan kirjaimellisesti rahan takominen! Ja voin ylpeänä sanoa, että pääsin todella tavoitteeseen. Olen tehnyt tässä kuussa aivan helv…sti hommia, mutta tuntenut itseni silti rennommaksi kuin aikoihin! Edes todella (siis TODELLA) aikaiset herätykset muutaman kerran viikossa eivät ole vaikuttaneet minuun tai jaksamiseeni merkitsevästi. Selkeästi kaikki tekemäni muutokset ovat olleet oikeita, ainakin jos mielialaani ja yleistä fiilistä on uskominen.

helmikuun tavoite: kodin järjestely ja kierrätys

Mun alkuperäinen ajatus oli ottaa helmikuun tavoitteeksi treenaaminen, mutta tällä hetkellä mulla on tunne, että haluan saada kotimme lievän tavarakaaoksen taltutettua. Aion ensinnäkin ottaa kirppispöydän Suutarilan Kirppikseltä ja tällä kertaa varmaan kolmeksi viikoksi. Meillä on sen verran tavaraa joutavana. Talossamme on käyttöullakko ja mulla on todella kunnianhimoinen unelma saada se lähes tyhjäksi… Kuulostaa omaan korvaankin melkein mission impossible -kamalta. Pitää varmaan kutsua järjestelyn ammattilainen, eli Ulla-Riitta kylään 😀 ….

Mua kiinnostaa tietyllä tavalla minimalismi, mutta tottakai lapsiperheessä kamaa on aina aika paljon. Esimerkiksi vaatteita on oltava jokaiselle vuodenajalle ja niiden säilytys vaatii aina tilaa. Tähänkin ongelmaan olen ajatellut sellaisia imurilla tyhjennettäviä tyhjiöpusseja, jos vaan löytäisi jostain sellaisia, jotka ei mene heti rikki! Meillä oli niitä joskus (olisiko ollut ihan Sini-tuotteen), mutta niihin tuli nopeasti reikiä. Kellään antaa tähän vinkkejä talvivaatteiden säilytykseen?

hyviä kierrätysvinkkejä vastaanotetaan!

Kierrättäminen tuleekin olemaan sitten hieman vaativampi rasti… Onneksi mulla on siellä superihanat lukijat ja teiltä saan aina niin hyviä vinkkejä kaikkeen! Nyt kaipaankin teiltä kierrätysvinkkejä ja etenkin sellaisia ihan konkreettisia; Mihin täällä PK seudulla voi viedä hyvällä omalla tunnolla seuraavat jutut:

 • Lumppu, eli rikkinäiset/huonokuntoiset vaatteet (joita ei tietenkään voi viedä kirppikselle). Tiedän, että Sortti-asemat ottaa vastaan lumppua, mutta onko vielä joku muukin paikka?
 • Astiat (myös sellaiset kohtuu turhat, kuten shottilasit, jälkiruokakulhot, isot tuopit ym)
 • Lakanat ja liinavaatteet (ehjät)
 • Peitot ja tyynyt (likaiset tai muuten vaan roskikseen joutavat). Joskus vietiin näitä johonkin Kissataloon, mutta nyt en enää löytänyt paikan nettisivuja…
 • Rikkinäiset lelut
 • Kirjat ja pokkarit (näitä meillä on kans varmaan pari Ikean kassillista)

Mä jään enemmän kuin innoissani odottamaan teidän vinkkejä, koska en todellakaan halua heittää kamaa vaan sekajätteeseen, vaikka se olisikin helpoin vaihtoehto.

lelukaaos on todellinen!

Emme varmaan ole ainoa perhe, joka taistelee saman ongelma kanssa; liikaa leluja! Mä niin hartaasti toivon, että tänä vuonna meille ei tulisi enää lisää leluja. Lapsillamme on varmaan se ihan sama juttu kuin monilla muillakin, että he eivät leiki kuin murto-osalla leluistaan. Esim pikkulegoja meillä on aivan tautinen määrä! Tuolla huoneessa lojuu myös on myös kaikenmaailman rikki menneitä autoja ja muuta muovikrääsää ja niistä on kyllä päästävä eroon. Jotkut naureskelevat minimalistisille lastenhuoneille, mutta väitän, että lapsemme eivät ole yhtään sen onnellisempia, oli heidän huoneessaan 20 tai 200 lelua. Nyt siellä on mahdotonta pitää minkäänlaista järjestystä yllä.

Kierrätettynä ja käytettynä

Olen päättänyt, että jos ja kun hankin meille tulevaisuudessa esimerkiksi sisustusjuttuja, niin katson ensin torista. Myyn siellä itsekin oikeastaan koko ajan jotain, koska se vaan on niin kätevä.
Mulla on unelmissa saada meille oikein kunnon sohva, johon mahtuisi helposti löhöämään koko perhe (kuten esimerkiksi tämä Softrendin ”Meta” sohva divaanilla, joka on 375cm leveä. Se on aivan ihana istua!) .

Toinen himotus olisi oikein iso, siis suunnilleen 2 x 3m kokoinen tai jopa vielä tätäkin isompi itämainen matto. Jos olet aikeissa myydä omaasi tai tiedät jonkun joka myy, niin laitathan viestiä grunerkatri@gmail.com

Alan nyt tekemään suunitelmaa tämän kuukauden varalle, koska hyvin suunniteltu on puoliksi tehty! Teen yhden pikkuprojektin kerrallaan ja toivon mukaan maaliskuun alussa kotimme tavaramäärä on jos ei puolittunut, niin ainakin vähentynyt.

kuinka usein sinä hankkiudut vanhasta tavarasta eroon?

2 kommenttia

 1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Lakanoita ja pussilakanoita lahjoitin itse fb-kirpparin kautta vanhainkotiin ja vanhat pyyhkeet, peitot ja tyynyt menivät muistaakseni HESYlle. Näistäkin kannattaa laittaa vaikka meidän Suutarilan fb-kirpparille ilmoitus. Meillä ne meni siellä hetkessä ja henkilökunta nouti kaikki meiltä kotiovelta. Kirjoja ja lehtiä voi jonkin verran viedä kirjastolla ja lasten kirjoja kannattaa tarjota esim. päiväkoteihin tai sit vain jälleen kerran fb-kirpparille otsikolla ”annetaan”. Annoin tovi sitten pois koko meidän kirjahyllyllisen kirjoja ja kaikki meni saman päivän aikana. Lumppua ottaa vastaan ainakin h&m! Astiat joko kierrätyskeskukselle tai ”annetaan” otsikolla fb-kirppikselle.

  Lasten lelut onkin kinkkisempi juttu. Siivosin itse juuri tytön huoneen ja heitin huoletta kaikki rikkinäiset nippelinappelit roskiin. Laitan aina myös osan leluista varastoon ja jos kukaan ei niitä puoleen vuoteen pyytele, niin vien kirpparille kylmän viileästi.

 2. Ct kirjoitti:

  Bongaa lähin tekstiiliroskis, mihin voi viedä rikkinäiset ja muuten vaan lumput vaatteet.
  SPR:lle voi viedä kirjoja, petivaatteita yms ehjiä juttuja.
  Rikkinäiset lelut sekajätteeseen, näin uskallan väittää.

  Kierrätyskeskukset ottaa myös vastaan kaikkea mistä raaskii luopua. ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *