Hae
Katri Gruner

Antakaapa vinkkejä mun kevään reissukohteisiin!

Matkustelu on aivan ihanaa ja itse kuulun niihin ihmisiin, jotka tykkäävät matkustaa myös uusiin kohteisiin tuttujen ja turvallisten paikkojen sijaan. Lasten kanssa matkustaminen on aina monimutkaisempaa, mutta kun reissuun lähtee aikuisessa porukassa on kädet paljon vapaammat. Itse tykkään tehdä ainakin yhden reissun vuoteen kaverin kanssa ja tänäkin vuonna sellainen on edessä maaliskuussa. Lisäksi me ollaan lähdössä miehen kanssa toukokuussa näillä näkymin Barcelonaan pitkäksi viikonlopuksi ja juhlistetaan siellä meidän 10v yhdessäoloa. Rakastan Barcelonaa (ja toki myös miestäni, heh)!

Gdansk, Wien vai Budabest?

Vaikka aika paljon olenkin matkustellut, niin silti vähemmän Euroopassa. Eli siellä on moni mielenkiintoinen paikka vielä kokematta. Olemme selailleet ystäväni kanssa matkatarjouksia ja tällä hetkellä Puolan Gdansk saattaa olla vahvin vaihtoehto maaliskuun kohdekaupungiksi. Olen kuullut parilta kaverilta siitä kovasti kehuja, vaikkei Puola ehkä maana ole mikään ”TOP3 unelmakohde”. Gdanskissa houkuttelee edullinen hintataso, kaupungin tunnelma, sekä kuulemani mukaan siellä on myös hyvää ruokaa. (Ja okei, siis myös edullista viiniä). 

Myös Wieniin lentää hyvin edullisesti ja minusta Itävalta maana kuulostaa kiehtovalta. Wienissä on ilmeisesti historian diggarille kovasti nähtävää, mutta mun on pakko myöntää, että kirkko per loma on riittävästi itselleni! Tykkään enemmän museoista tai jopa taidenäyttelyistä, mutta historiallisilla raunioilla seisoskelu ei vain ole oma juttuni. Itse arvostan enemmän esimerkiksi kaupungin tunnelmaa, kauniita rakennuksia ja houkuttelevia pikku kahviloita.

Reissukohteen kriteerit

Kuten mainittu, niin tämä reissu tulee sisältämään paljon rentoutumista, köllimistä hyvässä hotellissa ja päämäärätöntä haahuilua kaduilla. Ehkä shoppailuakin voi harrastaa hiukan, koska yleensä teen parhaat vaatelöytöni ulkomailta. En myöskään syö usein ravintoloissa Suomessa, joten ulkomailla se on ihan must-juttu. Mitä tulee nähtävyyksiin, niin lähden kyllä seuraksi. Viime vuonna ollessamme Lissabonissa kävimme kokemassa ne tunnetuimmat, eli Castelo de São Jorgen, Belemin (ja ne leivokset), sekä Alfaman kaupunginosan.

Lissabon oli muutenkin oikein mukava lomakohde siitäkin huolimatta, että meinasin olla reissun jälkeen yhtä macin läppäriä köyhempi. Eli tästäkin huolimatta voin suositella. Hotellimme The Lift Boutique Hotel sen sijaan oli kyllä hintaansa nähden pettymys, koska huoneet olivat paljon kulahtaneemmat kuin kuvissa ja aamupala oli surkein koskaan.

Mihin sinä matkustaisit?

Olisi todella kiva kuulla, mikä Euroopan matkakohteista sopisi mielestäsi hyvin etenkin kaverireissulle? Olemme lähdössä reissuun neljäksi tai viideksi päiväksi, joten olisi toivottavaa, että matkakohde on suht helposti saavutettavissa. Tämän takia hylkäsimme heti Japanin ja Kanadan, vaikka nekin ovat kohteita joihin aion ehdottomasti vielä joskus matkustaa. Kanadassa Banffissa olenkin jo kerran käynyt, mutta sitä ei ehkä voinut pitää Kanadan tyypillisimpänä kohteena.

Laittakaapa siis ehdottomasi vinkkejä ja kommentteja hyvistä matkakohteista, nähtävyyksistä ja hotelleistä, jotta voin fiilistellä matkaa jo etukäteen!

 

Lue myös muita matka-aiheisia postauksiani:

Millainen lomamme olisi, jos olisimme vain aikuisten kesken?

Vesiputouksia ja autio paratiisisaari? Nyt otetaan täydellisiä lomakuvia Instagramiin!

 

10 kommenttia

 1. Alexandra kirjoitti:

  Wien on aina hyvä idea <3 Museoita & muuta kulttuuria on loputtomasti & se on myös tosi kiva kaupunki vain hengailla & käyskennellä. Kevätauringon paistaessa porukka siirtyy ulos nauttimaan drinksuista & gewurtstraminer maistuu huonommallakin säällä 🙂 Ruokatarjontakin on laaja!

  • grunerkatri kirjoitti:

   Kuulostaapa hyvältä! Ja tietty on pakko päästä juomaan ”Viiniä Wienissä”! 😉

 2. Saara kirjoitti:

  Pariisi on vieny ihan täysin mun sydämen eli jos et oo käyny vielä siellä nii suosittelen! Nähtävyyksiä toki riittää mutta kaupungilla haahuilu on helppoa ja silti saa nauttia kauniista maisemasta!

 3. Sara kirjoitti:

  Ystäväporukalle ja toki myös pariskuntana matkustaessa annan suositukseni Krakovalle. Käytiin siellä ystävän kanssa viime kesänä ja kaupungista tuli kyllä ehdottomasti yksi lemppareista. Lähtökohtaisesti Puola ei ollut juurikaan itselle maana tuttu, mutta yllätti positiivisesti. Lyhyt lento, edullinen hintataso, leppoisa ja ystävällinen ilmapiiri (ei mitään turisteilta rahat pois-meininkiä), hyvä ruoka ja juoma ja nähtävää riittää, kaunis kaupunki. Keskitysleiri-vierailu on ehdottomasti myös kokemisen arvoinen. Tälle iso peukku! 🙂

  • grunerkatri kirjoitti:

   Kiitos vinkistä! Olen miettinyt tuota keskitysleirivierailua, mutta todella herkkänä mietin kuinka kestän sen. Näen nimittäin helposti painajaisia…

 4. Sini kirjoitti:

  Moi!

  Kävin Gdanskissa elokuussa 2018 ja se oli ihan jees. Oltiin siellä vaan kaksi yötä ja ehdittiin käydä myös Gdyniassa ja Sopotissa, eli ihan liikoja ei Gdanskissa ole nähtävää monen päivän reissulle. Tuo kaksi yötä oli aika sopiva. Halpaa kyllä oli ja junalla pääsi kätevästi (kunhan ensin ymmärsi mihin on menossa :D). Olikohan joku St. Mary’s Basilica siinä Gdanskin vanhassa kaupungissa missä oli joku 400 porrasta huipulle, se oli ehkä paras juttu reissussa. Oli hienot maisemat. Meidän hotelli oli Cubus Hotel Gdansk ihan vanhan kaupungin liepeillä, oli oikein hyvä ja aamupala aivan täysi kymppi (vaikka aamiaishuone hiukan ahdas).

  Wienissä kävin viime keväänä ja sekin oli ihan jees. Tehtiin päiväreissu junalla Bratislavaan ja maksoi jonkun parikymppiä edestakaisin. Lisäksi kaveri tahtoi Espanjalaiseen ratsastuskouluun niin käytiin katsomassa näytös. Paremmat shoppailut löytyy varmaan Wienistä verrattuna Gdanskiin, mutta hintataso tietty eri. Bratislavakin oli aika kiva ja sielläkin uusi hieno ostoskeskus, joka on käymisen arvoinen.

  Voin suositella molempia, mutta pidemmälle reissulle Wien ehkä kivempi, Gdanskin tosiaan saa koluttua parissa päivässä aika lailla 🙂

  • grunerkatri kirjoitti:

   Kiitos vinkeistä. Molemmat kaupungit kyllä houkuttelee ja varmasti vierailenkin sekä Gdanskissa, että Wienissä.. Vaan kummassa ensin 😀 ?

 5. Sands kirjoitti:

  Suosittelen maata myöten matkailua ehdottomasti! Vaikea ja surullista uskoa, että vielä on ihmisiä, jotka huvikseen lentävät monta kertaa vuodessa. Kannattaa oikeasti perehtyä lentämisen vaikutuksiin!

  • grunerkatri kirjoitti:

   Matkustan maata myöten ensi viikolla Joensuuhun. Sinnekin voisi lentää, mutta valitsen junan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *