Hae
Katri Gruner

Tammikuun tavoite: Tee rahaa!

Saa mitä haluat -kirjasta inspiraatio!

Olen kuunnellut viime joulukuusta lähtien Ilkka Koppelomäen ”Saa mitä haluat” -kirjaa. Kirja on ollut todella inspiroiva ja olen palannut siinä taaksepäin monta kertaa. Syynä kirjan kuunteluun oli se, että halusin elämässäni muutosta. Olin stressaantunut, ahdistunut ja hukassa omassa mielessäni ja aiheesta kirjoittelinkin blogiini jonkin aikaa sitten. Luulin, että halusin jotain, mitä en oikeasti halunnutkaan, eikä se tehnyt minua onnelliseksi.

Päätinkin, että tänä vuonna tulen tekemään kolme asiaa, jotka viime vuonna minulta taisi unohtua tyystiin. Vuonna 2020 minä…

 1. Asetan selkeitä ja yksinkertaisia tavoitteita, joita kohti menen
 2. Keskityn työrintamalla tekemään sellaista, jotka tuntuvat aidosti omalta jutulta. Kuuntelen päätöksieni suhteen vain niitä ihmisiä, joista välitän.
 3. Erotan selkeämmin työajan ja vapaa-ajan ja näin ollen lisään omaa hyvinvointiani. Elän nauttiakseni elämästä ja saadakseni kokea onnellisia hetkiä joka päivä.

Mulla on muuten menossa vielä huomisen ajan IG:ssä arvonta, josta yksi seuraajani voi voittaa Personal Planner kalenterin!

Teemakuukaudet käyttöön!

Kirjassa on ollut paljon hyviä harjoituksia, mutta yksi harjoitus puhutteli minua niin paljon, että kaivoin heti esiin paperin ja kynän. Tässä harjoituksessa vuoden jokaiselle kuukaudelle asetetaan oma teema ja teemaan liittyvä tavoite! Jokainen vuoden 2020 kuukausi on siis omassa elämässäni ”teemakuukausi” jollain sellaisella osa-alueella, johon haluan muutosta tai panostaa entistä enemmän.

Itse jaoin teemat niin, että kuukaudesta riippuen keskityn rahaan&talouden parantamiseen, fyysisen kunnon parantamiseen, lomaan ja rentoutumiseen, perheeseen&ystäviin tai opiskeluun&itseni kehittämiseen.

Mielessäsi saatat kuvitella, että yhden asian edistäminen vaikuttaa vain yhteen asiaan, mutta todellisuudessa mikään ei koskaan vaikuta vain yhteen asiaan. Kaikella on vaikutuksensa. Kun uskallat alkaa edistää yhtä sinulle tärkeää aihetta elämässäsi, siitä seuraa aina uusi tilanne ja muut muutokset seuraavat perässä.
Ilkka Koppelomäki (Saa mitä haluat)

Itse olen kärsinyt aina tietynlaisesta lyhytjännitteisyydestä ja mulla on ollut vaikeuksia asettaa etenkin pitkän ajan tavoitteita. Se liittynee siihen, että olen haaveilija ja innostuja, mutta haluan muutoksia mieluummin heti, kuin viidestoista päivä. Kaikki me kuitenkin tiedämme, että harva muutos tapahtuu hetkessä ja vaatii duunia päivästä ja kuukaudesta toiseen. On osattava nähdä tätä hetkeä pidemmälle, vaikka se vaatisi uhrauksia ja joskus epämukavuudenkin sietämistä tässä hetkessä.

Tammikuussa taotaan rahaa!

Itselläni tammikuun tavoite on ollut yksinkertainen: Tee rahaa! Kuten ehkä muistatte, niin lomailin joulukuussa melkein kolme viikkoa ja nyt haluan talouteni taas tasapainoon. Tiedän, että kun tämän tammikuun paahdan menemään, niin se palkitsee minut helmikuussa. Sen takia teenkin tällä hetkellä yrityksen lisäksi myös palkkatyötä lentokentällä (joka onnneksi on henkisesti helppoa, eikä vaadi enää vapaa-ajalla minkäänlaista sähköpostirumbaa yms).  Olen myös tehnyt itselleni taloussuunnitelmaan EXELIIN (asia, jota en ikinä uskonut sanovani, mutta totta se on…) ja sovimme mieheni kanssa kulujen jakamisesta uudella systeemillä tasapuolisesti. Toivottavasti tässä tapauksessa puoliksi suunniteltu on valmiiksi tehty…

Suosittelen erittäin lämpimästi tuollaista kuukausisuunnitelmaa ja kannattaa tarttua kynään ja paperiin mielellään heti. Suosittelen myös kirjoittamaan ainakin viisi kehittämiskohtaa jokaiseen aihealueeseen. Esimerkiksi jos ensi kuun aiheesi on Fyysinen kunto, niin kirjoita viisi asiaa, jotka aiot kuukauden aikana toteuttaa. Muista myös, ettet laita itseäsi liian ahtaalle tavoitteiden kanssa, eli valitse mieluummin liian helpot, kuin liian vaikeat tavoitteet.

Oletko sinä lukenut tuon kyseisen kirjan ja jos olet, niin saiko se sinut muuttamaan omassa elämässäsi jotain?

Lue myös:

Vuosi 2019, olen pettynyt sinuun.

Mistä tietää, mikä on se ”oma juttu”??

2 kommenttia

 1. Jonna kirjoitti:

  Täytyypä laittaa tuo kirja kirjastosta varaukseen! Itsekin kun nyt heittäydyn keikkalaiseksi, niin rahat täytyy takoa etukäteen, jos haluaa lomaa pitää. Tämä asia vie taloudenhallinnan ihan uudelle levelille…

  • grunerkatri kirjoitti:

   Toi on kyllä todella inspiroiva kirja ja etenkin äänikirjana tykkään siitä. Tsemppiä tähän vuoteen, mahtava hyppy tuntemattomaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *