Hae
Katri Gruner

3 x kirja, jonka kuuntelin loman aikana (+arvostelut)

Tämä taitaakin olla mun blogihistorian ensimmäinen kirja-arvostelu 😀 ! En suoraan sanottuna ole (ollut) mikään kirjojen suurkuluttaja, mutta loman kunniaksi otin jälleen Bookbeatin käyttöön ja otin tavoitteeksi kuunnella ainakin yhden kirjan reissun aikana. Ja mites kävikään? Kuuntelin lopulta KOLME kirjaa! Tätä voidaan pitää mulle kyllä todellisena saavutuksena. Aloitin myös neljännen kirjan, eli tällä hetkellä mulla on vielä kesken Michelle Obaman ”Becoming”. Ainakin puolet kuunneltuani kirja vaikuttaa ihan viihdyttävältä.

Tässä kuitenkin loman aikana kuuntelemani kirjat

Kuvankaappaus: Bookbeat.fi

Maria Veitola: Toisinpäin

Olen kuunnellut myös Maria Veitolan ensimmäisen kirjan, josta tykkäsin kovasti. Siinä oli jollain tavalla tarttumapintaa, koska olemme molemmat varttuneet Pohjois-Karjalassa ja hän puhui välillä ihanasti kotiseutuni murretta.
Tämä toinen kirja on kirjoitettu ymmärtääkseni Marian IG:ssä tulleiden kysymysten perusteella. Kirja on jaettu erilaisiin osioihin, Maria vastaa esimerkiksi yhdessä osiossa ulkonäköön, vaatteisiin ja muotiin liittyviin kysymyksiin. Osa kysymyksistä on oikeasti hyviä, osa taas piilovittuilevia ja osaan kysymyksistä Maria ei vastaa ollenkaan.

Kirjan idea on ihan kiva, mutta kirja ei ollut minusta niin mielenkiintoinen ekaan omaelämänkertaan verrattuna. Marialla on hyviä ajatuksia, mutta Q & A -tyyppinen meininki on ehkä enemmän blogijuttu, eikä ehkä toimi niin hyvin kirjassa. Kirja sopii niille, jotka haluavat tietää paljon Maria Veitolan elämästä.

☆☆ +

Kuvankaappaus: Bookbeat.fi

Venla Pystynen, Linda-Maria Roine: Mercedes Bentso : ei koira muttei mieskään

Törmäsin tähän kirjaan alunperin kirjaston tämän hetken kuumimpien kirjojen hyllyssä. Minusta jo pelkkä kansi on todella intensiivinen ja Linda-Marian katse vangitseva.
Ei koira muttei mieskään kertoo siis Linda-Maria Roineen elämästä huumehelvetissä. Linda-Maria eli artistinimeltään Mercedes Bentso on Helsinkiläinen rappari, jonka huumeet veivät mennessään lukioikäisenä. Hän lukee itse äänikirjan ja tämä saa tapahtumat tuntumaan todelta – ja tottahan ne ovatkin. Tapahtumapaikat ovat minulle myös Helsinkiläisenä osittain tuttuja, joten ajoittain tuntuu, kun katselisi tapahtumia vierestä.
Kirja on ahdistava ja siinä käsitellään erittäin lohduttomalla ja realistisella tavalla vaikeita asioita; Hyväksikäyttöä, koulukiusaamista, mielenterveyongelmia, väkivaltaa ja addiktioita. Kyseessä ei siis ole todellakaan mikään hyvän mielen kirja varsinaisesti.

Vaikka kirjassa on onnellinen loppu, niin silti se jätti kyllä ahdistavan olon jälkeensä. Silti suosittelen ehdottomasti lukemaan, etenkin jos ihmettelet, mikä siinä huumeiden käyttämisessä muka vetää puoleensa ja miten niitä on niin vaikeaa lopettaa. Kirja kyllä antaa tähän todella selkeän vastauksen ja maailmasi saa uusia perspektiivejä.

☆☆☆☆

Kuvankaappaus: Bookbeat.fi

Irene Naakka: Hullu kuin äidiksi tullut

Mä pidän suorapuheisista ihmisistä ja Irene Naakka lienee yksi sellainen ainakin kirjan perusteella. En ole seurannut Irenen blogia, mutta tiesin toki hänet jo entuudestaan somesta. Hullu kuin äidiksi tullut on todella osuva nimi kirjalle; Se kertoo kontrollifriikin ihmisen äidiksitulemisesta, synnytyksen jälkeisestä masennuksesta, sekä ahdistuksesta ja peloista lapseen liittyen. Tämä tulee esille paremmin kirjan puolen välin jälkeen, koska kirjan alku on enemmänkin päiväkirjamaista kerrontaa raskauden kulusta. Minusta Irenellä on ihanaa itseironiaa ja hän kertoo omista tunteista sarkastisesti, mutta todentuntuisesti. Etenkin lopussa on todella ajatuksia herättäviä ajatuksia äitiydestä, joten uskallan väittää, että moni äiti tai äitiydestä haaveileva viihtyisi kirjan parissa.

☆☆☆+

 

Oletko sinä lukenut tai aiotko lukea jonkun näistä kirjoista?

Ps. Tämä EI ollut kaupallinen yhteistyö Bookbeatin kanssa

2 kommenttia

  1. Nina kirjoitti:

    Nää oli kiinnostavia! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *