Hae
Katri Gruner

Hotelliarvostelu: Mercure Koh Chang Hideaway (2019)

Ennen reissuun lähtöä emme juuri ehtineet miettiä koko lähestyvää lomaa kaiken kiireen keskellä, joten ensimmäisen hotellin varaaminen jäi ihan viime tinkaan. Olimme katselleet toki Koh Changilta hotelleita jo pari kertaa, mutta emme saaneet ikinä lyötyä mitään lukkoon. Luojan kiitos vatulointimme ei jatkunut siihen pisteeseen, että olisimme tulleet Thaimaahan ilman tietoa hotellista (joka tuskin olisi ollut maailmanloppu sekään!).  Lopulta päädyimme varaamaan Mercure Koh Chang Hideaway (****) nimisen hotellin, koska se sopi hintahaarukkaamme ja näytti siistiltä kuvissa.

Appiukon vinkki johti hotellin löytymiseen

Koh Chang on iso saari ja hotelleja siellä on saatavana kaiken tasoisia ja jokaiseen hintaluokkaan. Voisi sanoa näin karrikoidusti, että toinen puoli saaresta on tosi hiljainen ja siellä on vain joitakin hotelleja (tosin emme tällä hiljaisella puolella edes käyneet,  koska ajomatka oli sinne kesti kuitenkin yli tunnin skoottereilla hotelliltamme). Heti sataman jälkeen alkaa ns. vanha osa Koh Changista ja White sand beach, jonne emme myöskään halunneet jäädä. Appiukkoni on jo kokenut Koh Changin kävijä, joten saimme häneltä ihan relevantteja vinkkejä hotellivalintaan.

Kun lähdet ajamaan satamasta saaren länsipuolta alaspäin, on maisema monelle Thaimaan matkaajalle tuttu; Pöpelikkö ja turistialue vuorottelevat. Oma hotellimme Mercure Hideaway sijaitsi saaren eteläkärjessä, Bailan Beachilla. Otimme Ao Sapparotin satamaan päästyämme taksin (eli avolava-auton) ja matka hotellille tuntui todella pitkältä. Pimeässä sitä vaan koitti pitää taksin laidoista kiinni, koska tiet ovat TODELLA mutkaiset ja mäet ovat jyrkkiä molempiin suuntiin. Taksissa oli muitakin turisteja ja olimme viimeiset, jotka jäivät pois ja mietin, että meidän hotelli on sitten todellakin jossain Jumalan selän takana…

Tällainen oli ensimmäinen huone, jonka saimme…

 

Onko täällä ketään??

Tultuamme hotellille oli ilta ja missään ei näkynyt muita turisteja. Mietin, että olemmekohan ainoat turistit koko isossa hotellissa?? No, emme todellakaan olleet, mutta kyllä hotellilla ja koko Koh Changilla oli melko hiljaista, koska high season oli vasta aluillaan joulukuussa. Saamamme huone oli melko pieni, mutta siisti. Harmiksemme siellä ei ollut ikkunaa. Tapasimme kuitenkin hotellin ravintolassa samana iltana suomalaismiehen, joka vinkkasi meitä upgreidaamaan huoneemme parempaan, koska tämä maksaisi vain 10€/päivä lisää. Näin teimme ja saimme todella kivan ja ison huoneen edellisen tilalle, jossa oli myös oma piha. Tämän huoneen vuorokausihinta oli n.70€. Huoneessa oli kaksi 140cm leveää sänkyä ja lisäsänky. Theolle meillä oli onneksi oma tyyny mukana, koska tyynyt olivat aivan hemmetin muhkeita ja isoja. Olisi pitänyt ottaa itsellekin oma tyyny, koska inhoan höyhentäytteisiä tyynyjä.

Ensikosketuksen tropiikkiin sain, kun haimme tavaroita vanhalta huoneelta; Lattialla oli torakka. Tämä sai itsessäni aikaan inhotuksen väristyksiä, mutta torakka ei kuumassa maassa ole mikään kovin kummoinen nähtävyys (miestäni nolotti ihan hemmetisti, kun käskin häntä informoimaan respaa torakasta 😀 ). Koko illan mulla söi jatkuvalla repeatilla päässä Vesalan sanat.

Rohkeudest mä en oo kuullukaan
Tää on vaan torakka sielultaan
Ne siirtyy ennen kun ne tuhotaan

Toinen huoneemme oli selvästi tilavampi ja siinä oli myös oma piha! Kuvat on otettu yöaikaan

Poolilla mojito huulilla!

Oikeastaan yksi isoin syy sille, miksi valitsimme juuri tämän hotellin oli uima-allas, jota ei todellakaan ole kaikissa hotelleissa ja jos onkin, niin kyseessä oli suolaisen veden allas. Theo on vielä niin pieni (4v), ettei hän oikein innostu meressä uimisesta suolaisen veden takia, vaikka hotellin edessä ollut ranta olikin hyvin tyyni, puhdas ja muutenkin aivan upea! Niinpä uima-allas on lasten kannalta vielä tässä vaiheessa aikalailla must. Mercure Hideawayn allas oli ihan kunnon altaan kokoinen ja meren rantaan oli altailta ehkä 25m. Lisäksi rannassa oli allasbaari, jossa oli klo.14-17 välillä happy hour (kaksi juomaa yhden hinnalla).
Hotellin henkilökunta oli aivan ihanaa!!! Respassa oleva henkilökunta puhui melko hyvää englantia ja baarissa oli töissä eräs Thaimaalainen tyttö, joka osasi myös Ruotsia asuttuaan siellä 4-vuotta. Ruotsinkieli Thai-aksentilla on muuten hauskaa kuunneltavaa!

Meidän huoneeseen ei sisältynyt aamupalaa, jossa oli hyvät ja huonot puolensa. Erikseen ostettu aamupalabuffa maksoi 460THB aikuiselta eli 13€, joka on kyllä kiskurihinta paikallisen hintatason huomioon ottaen! Vieressä oli kuitenkin muutama kelpo ravintola, jossa aamiainen maksoi meiltä neljältä suunnilleen saman verran ja muutamana aamuna kävimme syömässä kauempana. Pari kertaa kyllä söin lasten kanssa hotellin aamiaisbuffassa, kun mies oli sukeltamassa ja yhtenä aamuna huonovointinen. Kuusivuotiaalta aamiainen olisi maksanut jo 230THB, mutta naispuolisena Tarjoushaukka Jormana puhuin ilmaisen aamiaisen kuusivuotiaalle (mun mies ei täällä oikeasti ikinä jaksa tinkiä tai neuvotella muutamien eurojen takia, mutta MINÄ jaksan kyllä!!!). Hän sanoikin, että olen samanlainen kuin hänen tätinsä, että terkkuja vaan B:lle!
Aamupalabuffa oli oikein mainio, ja tarjolla oli lähes kaikki ja vähän enemmänkin. Itse en ole niin mieltynyt tosin syömään pizzaa tai currykanaa aamupalalla 😀 .

Hotellin aamupala oli monipuolinen ja siellä oli varmasti jokaiselle jotakin.

suosittelisinko?

Meidän piti viihtyä hotellissa vain 7 yötä, mutta jälleen kerran meillä oli ongelmia päätöksenteossa; Lähteäkö Koh Kodille vai jonnekin muualle? Päädyimme siis jäämään hotelliin vielä kahdeksi yöksi, koska halusimme miettimisaikaa ja olimme viihtyneet niin hirveän hyvin. Hotelli tarjosi meille ”special discount” hintaa, jos päättäisimme ollakin kolme yötä ja 10€:n alennuksesta ilahtuneena päätimme tarttua siihen. Loppujen lopuksi viihdyimme Mercure Hideawayssä siis 10 vuorokautta. Kokemus oli kaikin puolin hyvä ja voinkin lämpimästi suositella hotellia.

 

Joko luit:

Ensikertalaisen kokemus Qatar Airways -lentoyhtiöstä

Eikö Thaimaa ole jo nähty??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *