Hae
Katri Gruner

Millainen lomamme olisi, jos olisimme vain aikuisten kesken?

Jossittelu on turhaa… Mutta joskus se on myös ihan hauskaa! Mitäs jos olisimmekin tällä reissulla mieheni kanssa kahdestaan? Tästä aiheesta innostuimme eilen lasten mentyä nukkumaan keskustelemaan ja pohdimme yhdessä, mitäkähän sitä tulisi tehtyä, jos voisi tehdä mitä huvittaa, eikä olisi kenestäkään vastuussa. Ja ehkä vielä niin, että olisimme ”nuori, villi ja lapseton pariskunta”, ilman ikävää ja huolta siitä, onko lapsilla kaikki hyvin. Nykyään ollaan enää nuoria ja villeja…

Olemme lomailleet (onneksi) paljon myös ennen perheen perustamista. Noita kokemuksia pidän kyllä kullanarvoisina ja matkalla usein se suhdekin testautuu vähän eri tavalla! Ei lasten kanssa lomailu ole välttämättä tylsempää, mutta onhan se erilaista. Toki silloin myös koko elämä ja arvomaailma on muuttunut pysyvästi, eikä välttämättä ole enää edes kiinnostunut samoista jutuista kuin ennen. Itse nautin (noh, en nyt ihan joka sekunti, mutta kuitenkin) lasten kanssa matkustamisesta ja heille tekee todella hyvää nähdä, että Suomen ulkopuolellakin on elämää. Tällä reissulla olemme keskustelleen paljon esimerkiksi 6-vuotiaan kanssa ilmastosioista, uskonnoista ja eläinten kohtelusta. Täällä asiat ovat silminnähden erilaisia ja häntä kiinnostaa tietää miksi.

Mutta palataanpa siihen, mitä tekisimme eri tavalla, jos olisimme täällä Koh Changilla mieheni kanssa vain kaksin.

pitkät illat keskustellen

Pitkiä iltoja voi toki viettää nytkin, mutta se on tehtävä joko erikseen tai hotellihuoneessa. Jos olisimme täällä ilman lapsia, olisi ihana istua jossain tunnelmallisessa rantabaarissa säkkituoleissa ja keskustella ihan kaikesta. Moni ruuhkavuosissa elävä tietää, että se ajatusten vaihto muuttuu aika lailla ytimekkäämmäksi lasten tultua kuvioihin, eikä niitä syntyjä syviä samalla tavalla tule haasteltua siinä arjessa. Ajatelkaa, sitähän voisi keskustella vaikka uudesta hallituksesta tai jostain muusta yhtä sivistyneestä aiheesta!

Aikuisten aktiviteetit

Enkä tarkoita tällä nyt vaakamamboa, vaikka toki sitäkin varmaan tulis harrastettua reilusti 😀 ! Tarkoitan kaikkia niitä nähtävyyksiä ja kokemuksia, jotka lapsille eivät syystä tai toisesta sovi. Täällä on esimerkiksi aika hienon kuuloinen köysirata, joka kestää n.2h. Lapsillekin on toki omansa… mutta itse just tykkään tuollaisista vähän extreme-jutuista!

Toinen juttu on sukellus- ja snorklausreissut. Isompi poikamme jaksaisi varmaan just ja just viettää päivän veneessä, mutta pienempi ei. Itse taas viihtyisin merellä monta päivää, Mieheni sukeltaa, mutta itse tyydyn snorklailemaan. Odotamme jo kovasti sitä aikaa, kun lapset ovat sen verran isoja, että hekin innostuvat sukeltamisesta!

treeni

Tälläkin saarella on hyvät treenimahdollisuudet; On kuntosalia, joogasaleja ja myös hotellissamme sekä ulko-, että sisäkuntosali. Lasten kanssa päivät menevät tietyllä rytmillä ja ei sitä toki samalla tavalla edes raaski lähteä treenaamaan, kun voi viettää kerrankin aikaa lasten kanssa. Illalla ei enää jaksa lähteä treenaamaan ja silloin tykkään kuunnella esim. äänikirjaa, selailla somea tai kirjoittaa tätä blogia. On mukavaa tehdä rauhassa hetki jotain omaa juttua.

Tämäkin on asia, josta ei pitäisi ottaa huonoa omaatuntoa, mutta joka kerta kun kuljen salin ohitse niin katson sitä kaihoten. Miten kiva olisi vaikka ennen illallista mennä miehen kanssa yhdessä treenaamaan. No, onneksi tiedän, että Suomessa lihaksia ehtii taas kasvattaa, mikäli täällä ei salille ehtisikään.

Alkoholi

Olen juonut täällä alkoholia tosi kohtuudella ja koska meillä on ollut skootterit jo kaksi päivää vuokralla, niin en tietenkään juo yhtään. Rannalla olen tilannut pari pina coladaa ja muutama olut ollaan juotu ruoan kanssa. Ehkäpä ilman lapsia alkoholia tulisi juotua ainakin parina iltana enemmän ja hyvässä seurassa sitä voisi kulauttaa mojiton jos toisenkin!
Ei sillä, että mitenkään erityisemmin sitä kaipaisin, mutta kyllä lomalla voi muutaman ottaa. Lasten kanssa lomaillessa ei tietenkään voi olla huppelissa ilman muita aikuisia, eikä kalsarikännit hotellihuoneessa klo.22 enää hirveästi houkuttele…

Miten omat lomanne ovat muuttuneet lasten tultua kuvioihin?

Lue myös:

EIKÖ THAIMAA OLE JO NÄHTY??

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *