Hae
Katri Gruner

Ensikertalaisen kokemus Qatar Airways -lentoyhtiöstä

Lupasin kirjoitella teille kokemuksia Qatar Airways -lentoyhtiöstä, joten tässä tulee. Kokemukseni perustuu tosin vain yhteen kertaan, mutta tulomatkalla meillä on lennot samalla lentoyhtiöllä.

Olen lentänyt melko paljon, mutten koskaan Qatar Airwaysillä. Lennot välilaskulla olivat kuitenkin niin paljon edullisemmat Finskiin verrattuna, että päätimme lyhyiden välilaskuaikojen takia valita QA:n. Lisäksi välilasku katkaisee kivasti lentoa, jolloin yhtäjaksoista istumista ei tule niin paljon. Lasten kanssa ei tosin jaksa hengailla kentällä tuntitolkulla, mutta muutama tunti on ihan ok etenkin isompien lasten kanssa.

Ensimmäinen lento lähti Helsinki-Vantaalta klo.16.25 ja laskeutui Qatarin pääkaupunkiin Dohaan 23.20 paikallista aikaa. Lento kesti siis yhteensä 6h.  Qatar on lähi-idässä oleva maa, aivan Arabiemiraattien vieressä, joka lienee useimmille tuttu Dubain ansiosta. Ensimmäinen koneemme oli Airbus 330, eli hieman vanhempaa kaliiperia oleva kone, jossa keskellä on neljä penkkiä ja molemmilla sivuilla kaksi. Istuimme keskellä.

Välilasku Qatarissa

Kun pääsimme pois koneesta laskeuduttuamme Dohan kentälle oli vuorossa passi- ja turvatarkastus. Lapsiperheille ei ollut mitään omaa linjastoa, vaan ainoastaan ikäihmiset pääsivät omaa kaistaansa. Jono eteni isosta ihmismäärästä huolimatta kuitenkin nopeasti ja pian olimmekin jo kentän puolella odottamassa jatkolentoa. Matkalaukkumme siirtyivät automaattisesti koneesta toiseen.
Dohassa koko lentokenttä oli todellakin auki ja ihmisiä oli paljon! Kentän ihmisvilinässä saattoi törmätä Arabiemiraateista tuttuun miesten vaatetukseen, jossa pitkään valkoiseen kaapuun on yhdistetty punavalkoinen huivi. Jos shoppailu kiinnostaa, niin paikan päällä oli upeita luksusliikkeitä, paljon Harrodsin myymälöitä ja vähän kaksinaismoralistisesti isot alkoholimyymälät (Dohaan alkoholin vieminen on  nimittäin kiellettyä, mutta maasta pois sitä saa viedä). Söimme food courtissa välipalaa, jossa hintataso oli suomen luokkaa.

Toinen koneemme oli Boeing 787 Dreamliner, joka on 330:stä paljon uudempi kone. Siinä oli samalla tavalla neljä penkkiä keskellä ja sivuilla kolme. Paikkamme sattuivat tällä kertaa niin, että mies ja lapset istuivat ikkunarivissä ja minun penkkini oli keskellä reunimmainen. Toisin kuin lähtöportilla oleva virkailija väitti, niin koneessa oli paljon tyhjiä paikkoja. Vieressäni oli itseasiassa tyhjä paikka, mutta seuraavalla penkillä istuva nainen päätti käyttää tilaisuutta hyväkseen ja nukkui pää konkreettisesti sylissäni lähes koko matkan 😀 ! Perillä olimme klo.13.15 Thaimaan aikaa, eli lento kesti 6,5h.

Palkittu lentoyhtiö ei pettänyt!

Jalkatilaa oli molemmissa koneissa todella hyvin, etenkin tässä Dreamlinerissä! En tiedä muistanko aivan väärin, mutta mielestäni Finnairilla on paljon pienempi jalkatila, joka on inhottava tietysti pitkille ihmisille. Tai no, ei tarvitse olla pitkäkään, kun joskus 187cm pituinen mieheni on polvet suussa. Ihan kuin Onnibussilla matkustaisi….

Qatar Airways on kansainvälisesti palkittu lentoyhtiö, enkä ihmettele miksi! Palvelu oli ihan ensiluokkaista ja yhtään tilannetta ei huonontanut se, että menolennolla sai juoda virvokkeita ja alkoholia ilman lisämaksua. Tottakai sitä piti ottaa loman kunniaksi pari kuoharilasia.  Ensimmäisellä lennolla saimme lämpimän ateria, jossa valittavana oli kolme vaihtoehtoa (Liha, kana tai kasvis). Valitsin kanariisiaterian, joka oli lentokoneruoaksi ihan mielettömän hyvää!! Saimme vielä loppulennosta välipalana, jolloin valittavana oli kanawrap tai myskikurpitsapiiras. Toisella lennolla saimme aamiaisen, joka sekin oli ihan maistuvaa. Alkoholia toisella lennolla ei tarjoiltu ollenkaan.
Ainoa miinus tuli siitä, ettei lennoilla ollut wifiä. Onneksi olin ladannut äänikirjoja mukaan, joten se ei niin harmittanut ja etenkin toisella lennolla leffatarjonta oli todella hyvä!

Siis kaiken kaikkiaan voin todella lämpimästi suositella Qatar Airwaysillä lentämistä! Isot tilavat koneet ja superystävällinen henkilökunta.

Onko sinulla kokemuksia tästä lentoyhtiöstä ja oliko kokemuksesi yhtä positiivinen?

Lue myös edellinen juttu:

EIKÖ THAIMAA OLE JO NÄHTY??

 

2 kommenttia

  1. Kaarina kirjoitti:

    Todellakin hyvä lentoyhtiö. Kertaalleen lennetty Hki-Doha-Mahe (Seychellit) ja takaisin ja tammikuussa 2020 lennämme Hki -Doha -Denpassar jne. En malta odottaa 🤘 En todellakaan enää lennä Finnairilla jos voin valita Qatar Airwaysin. Palvelu, tarjoilut, itse koneet, kaikki toimii.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *