Hae
Katri Gruner

Eikö Thaimaa ole jo nähty??

Terkkuja täältä Thaimaasta, Koh Changista!

Saavuimme tänne ensimmäiseen kohteeseemme eilen, aika pitkältä tuntuneen 24h matkustamisen jälkeen. En ole koskaan matkustanut näin pitkää aikaa yhtäjaksoisesti. Mutta toisaalta en olekaan käynyt esimerkiksi Uudessa-Seelannissa tai Ausseissa, jonne käsittääkseni kestää helposti matka yli vuorokauden, joten ei se niin tavatonta taida olla.
Meidän matkamme kestoon vaikutti välilasku Dohassa ja se, että tänne Koh Changille kestää tulla Bangkokista n.6h.

Vietnam, Malesia vai Sri Lanka?

Ajattelin tässä postauksessa vähän kertoa siitä, millaisia matkakohdesuunnitelmia meillä alun perin oli ja miksi päädyimme Thaimaahan, vaikka olemme olleet täällä molemmat jo useita kertoja? Itselleni tämä reissu on viides kerta täällä ja miehelleni kymmenes viiva viidestoista (hän ei muista tarkkaan 😀 ). Yksi kaverini sanoikin, että eikö olisi ollut jo aika kokeilla jotain uutta maata??

Meillä oli toki muitakin kohdevaihtoehtoja, jotka olivat

 • Kambodza
 • Malesia
 • Malediivit
 • Sri Lanka
 • Vietnam

Aivan alunperin olisimme halunneet Malesiaan, jossa olemme olleet kerran aikasemminkin (ennen lapsia). Malesiassa on kuitenkin tällä hetkellä monsuunisateet, joten emme halunneet ottaa rikiä, että koko loman sataa. Harmi sinänsä, koska Malesian pikkusaaret hurmasivat minut totaalisesti ja haluan sinne ehdottomasti joskus vielä uudelleen!
Vietnam oli toinen vahva vaihtoehto (Phu Quoc), mutta muutama tuttu, joka oli vieraillut siellä hiljattain sanoi, ettei ollut kovin vaikuttunut näkemästään. Phu Quoc oli kuulemma venäläisturistien kansoittama ja rannat ovat täynnä roskaa. Ehkä joku päivä lähdemme kuitenkin käymään Vietnamissa, koska siellä on varmasti muitakin hienompia paikkoja.

Sri Lanka kuulosti myös kiinnostavalta, mutta pienten lasten kanssa paikkaa ei suositeltu useimmissa lähteissä. Intiassa on valtava riski saada erilaisia ripulitauteja ja lukemani perusteella tuli tunne, ettei kannata koettaa onneaan. Aikuisten kanssa paikka olisi varmasti ihan hieno. Viimeinen vaihto, eli Malediivit karsiutuivat pois kalliiden kokonaiskustannusten takia(halvat lennot, mutta karsean hintaiset hotellit!).
Ainahan nämä on makuasioita ja ”toisen herkkusieni voi olla toisen myrkkysieni” matkakohteita valitessa. Paljon riippuu haluaako helppoa täysihoitoa turistirysässä (jota olemme myös halunneet Theon ollessa pienempi), vai enemmän rentoa beach-meninkiä rauhaisessa paikassa.

miksi juuri koh chang!

Saimme erittäin edulliset lennot Bangkokiin (411€/hlö) ja nyt Theo alkaa olla jo niin iso, että matkustaminen hänenkin kanssaan on jo helppoa. Lento oli ilta/yölento, eli lähdimme Suomesta n. klo.16.30 ja siitä 6.5h Dohaan. Dohassa 3h välilasku ja siitä vielä n.5,5h Bangkokiin. Voin kirjoitella blogiin vielä kokemuksiani Qatar Airways -lentoyhtiöstä erikseen.

Bangkokista olisi toki voinut lentää vaikka minne, mutta päätimme sitten jäädä jonnekin kohtuullisen matkan päähän. Thaimaa itsessään tuntui toki tutulta, mutta jotenkin pomminvarmalta valinnalta. Appivanhempani kehuivat kovasti Koh Changia ja koskaa miehenikään ei ollut käynyt täällä aiemmin päätimme viettää ensimmäisen viikon täällä. Meillä on tarkoitus olla viimeiset 1,5vkoa jossain muualla, mutta emme ole vielä päättäneet missä. Tässä on muutamia pienempiä saaria lähellä, kuten Koh Mak ja Koh Kood ja voi olla, että menemme jompaan kumpaan.

Nyt on sitten varmasti luvassa useampikin matkapostaus, joten koettakaa kestää 😀 !

Olisi mukava kuulla onko millaisia matkakokemuksia ja vinkkejä teillä on täältä tai noista muista mainitsemistani kohteista?

 

Lue myös:

Ensikertailaisen kokemus Qatar Airways -lentoyhtiöstä

#YANGOSAUNA JA PIKKUJOULUT NAAPURIBLOGGAAJIEN KANSSA!

12 kommenttia

 1. Laura L kirjoitti:

  Koh Chang on ihana! Oltiin siellä koko perheen kanssa viime talvena. Ihan paras paikka Thaimaassa.

  • grunerkatri kirjoitti:

   Paljon ei olla päästy vielä kiertelemään, mutta lupaavalta vaikuttaa. Kiva, että teilläkin oli hyvä kokemus!

 2. Kata kirjoitti:

  Ollaan samaan aikaan Koh Changilla ?? lento myös qatarilla et kokemuksia otetaan vastaan ?

 3. Birgitta kirjoitti:

  Olemme eläkkeellä oleva pariskunta ja tykänneet Thaimaasta. Turistipaikkojen koluamisen jälkeen olimme viime talvena kuukauden Mae Phimissa. Kuukauden päästä matkaamme takaisin Mae Phimiin, nyt kahdeksi kuukaudeksi. Paikka on Thaimaan itäpuolella, mantereessa. Pieni viehättävä kylä ja upeita rantoja silmän kantamattomiin. Ei mikään hulinapaikka!

  • grunerkatri kirjoitti:

   Oi tämä kuulostaa ihanalta! Täytyypä heti mennä katsomaan millainen paikka kyseessä. Nimi ei ainakaan soita kelloja. Tämä Koh Chang on myös tosi rauhallinen ja täällä on yllättävän vähän turisteja. Saatiin vaan miehen kanssa molemmat heti alkuun täältä joku vatsapöpö.. :/

 4. Kata kirjoitti:

  Ollaan Centara Koh Chang Tropicana Resortissa ? missä te?

  • grunerkatri kirjoitti:

   Me ollaan täällä aika eteläkärjessä saarta, Mercury Hideawayssä 🙂 . Onko se kiva hotelli?

 5. Terhi kirjoitti:

  Meidän Perhe seikkailee maassa myös, me tykättiin Koh Sametista (Ao Phain rannasta).tosi paljon. Suuntaamme sinne vielä uudelleen jonkun viikon kuluttua. Kuvia ja juttua näet http://www.pikkureissaajat.com

  • grunerkatri kirjoitti:

   Kiitos linkistä, pitääpä käydä lukemassa! Itse en ole käynyt, mutta mies on käynyt 25-vuotta sitten 😀 !

 6. KARI kirjoitti:

  Hei HALOO. Sri Lanka ei ole Intiaa. Hygieniassa ero kuin yllä ja päivällä

  • grunerkatri kirjoitti:

   Juu ei ole Intiaa vaan oma valtionsa, mutta kaikki, jotka ovat käyneet Sri Lankassa, joita olen haastatellut sanoivat, että hygiennian taso oli todella huono. Minulla on kaveri joka kierteli pitkin Intiaa ja kävi myös Sri Lankassa ja sanoi, ettei jälkimmäisessä ollut juurikaan siistimpää. Toki turistipaikoissa on aina hieman siistimpää kuin muualla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.