Hae
Katri Gruner

Jaksaa jaksaa, kun on pakko!

Huh huh… Tämän vuoden viimeiset viikot käsillä! En tiedä olenko ainoa, joka jo oikeasti odottaa joulua ja alkavaa lomaa. Itse olen siitä onnellisessa asemassa, että saan matkustaa ulkomaille lähes kolmeksi viikoksi. Itse en pysty kunnolla edes lomailemaan kotona; Vaadin täydellisen irroittautumisen arjesta. Eli loman ilman odottavia kotitöitä, ilman kutsuvia pyykkivuoria ja ilman sitä pohdintaa, mitä laitettaisiin ruoaksi. Valehtelisin jos sanoisin, että energiatasoni ovat korkealla. Pitkät päivät vaativat veronsa ja jaksan sen voimalla, että tiedän loman alkavan jo ensi viikolla! Ja tuskinpa olen ainoa…

Laitoin tähän ihanan lomakuvan, koska tuolla ulkona ei ole tullut ihan hetkeen mitään kuvattua!

naistenlehtien vinkit käyttöön!

Multa on IG:ssäkin kyselty monesti vinkkejä jaksamiseen, mutta en tiedä onko tässä asiassa suutarin lapsella niin sanotusti kenkiä jalassaan. Toki itse voi tehdä paljon ja olenkin koettanut tehdä kaiken voitavani jaksamisen eteen – siis sen mitä pienten lasten äiti nyt yleensäkin voi tehdä. Se lepääminen kun ei ole aina vaihtoehto. Työpäiviä en ole voinut lyhentää, koska työtä on yrittäjänä tehtävä silloin kun niitä on tarjolla. Olisihan se mukava olla kotosalla ja katsella elokuvia villasukat jalassa. Totuus on kuitenkin se, että töistä palatessa kotiin alkaa seuraava ”huki” kotona. Enpä muuten muista milloin olisin ollut näin laiskan kodin laittamisen suhteen ja jaksan hädin tuskin kerran viikossa näyttää imuria lattiapinnoille! Tässä onneksi auttaa hälläväliä asenne, koska on hyvä opetella laskemaan omaa vaatimustasoa. Se säästää voimia!

Joka paikassa tulvii ohjeita ”Näin vähennät syysväsymystä”. Itse en osaa edes mieltää vielä talven kunnolla edes alkaneen, koska ainakin täällä Helsingissä on vielä + asteita ja sataa vettä! Minusta kuitenkin tuntuu, että tämä vuodenaika Suomessa on vain väsyttävää, vaikka käytössä olisi kaikki keinot! Tässä lista kaikesta siitä mitä olen kokeillut ja kokeilen edelleen:

  • B-vitamiini
  • Terveellinen ruokavalio (+viherjauhe päivittäin)
  • Aikainen nukkumaanmeno (viimeistään klo.22!)
  • Liikunta (tulee työn puolesta päivittäin nyt kun teen ohjauksia normaalia enemmän)
  • Päiväunet (viikonloppuisin JOS lapset nukkuvat)

Kuvat ovat Ras Al Khaimahista viime vuodelta.

Kirkasvalolamppu voisi olla yksi vaihtoehto, mutta sellaista meillä ei valitettavasti ole.  Itseasiassa rakas ystäväni Katriina on suunnitellut jopa kirkasvalo kattolampun! Mikäli sellainen kiinnostaa, niin kannattaa tsekata lamppu TÄÄLTÄ!

Oikeasti, ainoa jonka uskon auttavan tähän kaamosajan väsymykseen/alakuloon/apeuteen/whatever on aurinko! Uskotteko, että aion nauttia auringosta lomamme aikana joka ikisen liikenevän hetken! Toivon, että kun palaamme, niin lunta on tullut sen verran, että se kirkastaa jo maan.
Onnekkaita olette myös te, jotka pääsette lumisiin maisemiin viettämään joulua. Joulufiiliksen saaminen onnistuu varmasti paremin kuin vesisateessa 😀 !

Minusta olisi kiva kuulla muiden ajatuksia tästä vuodenajasta, nimimerkillä ”Olenko se vain minä”?? Onko teillä samanlainen tunne, että mikään määrä unta tai B-vitamiinia ei tunnu riittävän?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *