Hae
Katri Gruner

Pikkujoulukansa kammottavassa kunnossa!

Pikkujoulukausi on taas täällä! Itse kun olen yrittäjä, niin varsinaisia työporukan juhlia minulla ei ole, mutta eri kaveriporukoiden kanssa kyllä. Aloitimme perjantaina ystävien kesken Tampereella ja ensi perjantaina on seuraava ystäväporukka mieheni puolelta. Sen jälkeen olisi vielä kahdet kekkerit. Koetan samalla säästää rahaa myös joulukuun reissua varten, joten en tiedä miten tämä yhtälö on mahdollinen…

Kuva: Marko Nevanperä Photography

Pikkujoulukimara alkoi siis mun osalta perjantaina Tampereelta, jossa tuli eksyttyä myös yöämään. Tosin tällä kertaa jäätiin lähinnä yrityksen asteelle. Aloitettiin ilta hyvissä ajoin ystäväni luona ja meillä oli ihan älyttömän kivaa! Laittauduimme ja kokeilimme vaatteita, kuuntelimme musiikkia ja joimme viiniä. Meillä oli oikein ”vanha jengi jälleen koossa”. Ilmassa oli myös suuren urheilujuhlan tuntua, kun katsottiin sivusilmällä jalkapalloa.
Tässä taisi kuitenkin käydä taas niin, että siihen asti on kivaa, kunnes on aika lähteä keskustaan…

ei kiitos baariin jonottamiselle!

Sana ”känniörvellys” saa kyllä pikkujouluaikaan aivan uuden merkityksen! Moni sellainen, joka ei normaalisti juo alkoholia tai käy juhlimassa vetää sitten joulun alla koko vuoden edestä. Ilmeisesti jonkinlaiset ”paineet” kasautuvat, jos ainoa mahdollisuus vetää känni on pikkujouluissa ja juhannusaattona.

Meillä oli tarkoituksena oli mennä kuuntelemaan Reino Nordinia erääseen Tampereen keskustan yökerhoon. Lopputulos oli se, että 50 minuutin jonotuksen jälkeen luovutettiin, kun porukkaa otettiin sisään vain VIP-jonosta. Portsari sanoi, että yritykset ovat käytännössä ostaneet koko baarin, jonka takia meidän ”peruskuolevaisten” jonosta ketään ei päästetty sisään. Voitte kuvitella, että vajaan tunnin värjöttely ulkona tappaa aika lailla riehakkaan tunnelman.
Ravintolan poket olisivat voineet ihan suoraan sanoa ”Sori, ravintola on varattu jo täyteen, eikä ulkopuolisia mahdu sisälle”.

Antaisin kaikille neuvon, että jos mahdollista, niin kannattaa välttää yökerhoja pikkujouluaikaan! En tajua miten näin surkeaa asiakaspalvelua voi edes olla. Jotenkin näin 36-vuotiaana baariin jonottaminen tuntuu turhaakin turhemmalta. Lähdettiin siitä sitten muualle ja  päästiin onneksi nopeasti sisätiloihin viereiseen istuskelupaikkaan, koska oltiin niin kohmeessa. Saimme kuulla vielä ennen kuin poistuimme jonosta, että myös kaikki istumapaikat on yökerhossa varattu firmoille. Eli käytännössä vaikka olisimme päässeet sisään, niin emme olisi päässeet istumaan.

taksijonossa rähinäviinaa

Juotuamme yhdet keskustassa päätimme ystäväni kanssa, että eiköhän tämä ollut tässä. Koskarin taksitolpalla meille sanottiin ihan suoraan, että jos ette halua odotella, niin älkää jääkö tähän. Oolrait, eipä muuta kuin Rautatieasemalle! Päästiin jonoon ja tilanne siinä nopeasti sitten eskaloitui, kun juuri edessämme oleville miehille tuli joku sanaharkka ja toinen veti toisen kanveesiin. Onneksi joku tilasi nopeasti ambulanssin, koska herran naama näytti siltä, kun se olisi vedetty raastimella.
Osa jonossa olevista juhlijoista oli todella huonossa kunnossa ja jonossa alkoi toinenkin rähinä, koska osa juhlakansasta ei jaksanut odottaa omaa vuoroaan. Kun pääsimme taksiin, niin pari ihanaa herrasmiestä koitti vielä tunkeutua meidän kanssa vielä samaan autoon jo auton ollessa liikkeessä! Onneksi taksikuski tajusi laittaa ovet lukkoon.

Vaikka juhlista ja pikkujouluista pidänkin, niin yökerhot kierrän kyllä kaukaa loppuvuoden osalta!

Alanko oikeasti tulla vanhaksi vai onko muitakin, jotka eivät vaan yksinkertaisesti jaksa katsella maistissa olevaa juhlakansaa???

Yksi kommentti

  1. Yrittäjä myös kirjoitti:

    Täältä nousee toinenkin käsi ?‍♀️
    Viime vuonna erehdyimme puolison kanssa pikkujouluaikaan suosikki bändimme keikalle. Keikan yhteyteen firmat olivat ostaneet vip-paketteja, joihin kuului myös ruokailu + tietenkin alkoholi-tarjoilu. Käytännössä tämä tarkoitti, että maakunnasta oli lähdetty noin klo 15-16 aikaan työporukoiden kesken tilataksilla liikenteeseen ja todennäköisesti myös kännääminen oli alkanut silloin. Matkan ja alkuillan ruokailun ajan kuppia oli kumottu ja lämppärin alkaessa soittaa noin klo 23, porukka tanssi pöydillä ?
    Kun varsinainen bändi puolen yön aikaan alkoi viritellä soittimiaan, juhlijoista osa oli sammunut pöytiin, osa poistunut käsikaulaa työkaverin kanssa hotelliin ja osa ehkä vaihtanut ravintolaa. Paikalla vielä oleva harvalukuinen juhlijakunta oli niin kännissä, etteivät jaloillaan tahtoneet pysyä. Vaikka lavan edessä olikin ihan hyvin näin ollen tilaa, niin päätimme että emme kyllä ikinä enää lähde pikkujouluaikaan liikenteeseen ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *