Hae
Katri Gruner

Joulu ulkomailla – uhka vai mahdollisuus?

Olen varmasti viimeiset kolme joulua ajatellut, että oltais ihan hyvin voitu lähteä ulkomaille. No, nyt se sitten tapahtuu ja me ollaan joulu ulkomailla!

Itse en ole mikään fanaattinen jouluihminen, eikä meillä soi jouluradio lokakuussa. Huomasin, että punavihreä hulluus on tullut jo blogeihin (mm Jonnan blogissa oli jo joulupostaus). Toki joulu on ihan tunnelmallinen juhla ja itse pidän siitä eniten sen takia, että joulun kohdalla on monta lepopäivää, jolloin voi olla vaan. Me tullaan sopivat välipäivinä kotiin, joten siinä jää kyllä vielä aikaa fiilistellä. Täällä Helsingissä on ihan kiikun kaakun saadaanko valkea joulu ja joskus muistan sellaisiakin jouluja, jolloin sataa vettä.

Me ei olla mieheni kanssa vietetty 10-vuotisen yhdessäolon aikana yhtään joulua erossa toisistamme, eikä myöskään olla oltu aattoa koskaan meidän omassa kodissamme. Eli olemme aina olleet jomman kumman vanhempien luona. Usein olemme tehneet niin, että olemme aaton mieheni vanhemmilla ja matkaamme joulupäivänä Itä-Suomeen. Usein Joensuussa on jo ihan kunnon lumipeite ja siellä saan aina aidomman joulufiiliksen, kun saunasta pääsee pyörimään suoraan lumihankeen 🙂 .

Tänä vuonna on sitten tosiaan testissä joulu Aasiassa (toivottavasti vähäluminen) ja jää nähäväksi iskeekö jouluaattona haikeus. Onhan se joulu toki perhejuhla, mutta nyt saan nauttia sitä perheaikaa oikein rautaisannoksen, koska olemme reissussa 2,5-viikkoa. Meillä oli matkakohteena useampikin eri vaihtoehto mitä pohdittiin, joista vahvimmat olivat Malesia ja Vietnam. Vähän vilkaisin myös Sir Lankan, Kambodzan, ja Malediivien tarjontaa. Malesiassa sattuu vaan olemaan juuri joulun aikaan monsuuni, joten sinne lähdetään vasta ensi vuonna. Se on itseasiassa lempikohteeni! Lennämme nyt Bangokiin ja siitä sitten johonkin järkevän matkan päähän. Luultavasti suuntaamme Thaikkuihin Koh Koodille. Onko kellään kokemusta paikasta??

Parasta on silti se nelikirjaiminen sana, elo LOMA. Ette arvaakaan miten paljon kaipaan lomaa ja sitä, että mun ei tarvitse oikeasti lukea sähköposteja tai miettiä työasioita! Yrittäjyys on henkisesti niin sitovaa, että tunnen välillä olevani töissä ympäri vuorokauden. Siksi on ihana saada kunnon hengähdystauko ja hermolomaksikin sitä voisi kutsua. Totaalirentoutuminen pari kertaa vuodessa on kyllä todella tärkeää. Toivottavasti sinullakin on siihen mahdollisuus. Viimeistään sitten jouluna.

Onko siellä muita jotka unelmoivat joulun viettämisestä ulkomailla tai ovat aikeissa matkustaa pois?

 

3 kommenttia

  1. Kata kirjoitti:

    Me lähdetään Bangkokiin ja Koh Changille 14-28.12 ? Ihana viettää joulu lämpimässä ?

  2. Jj kirjoitti:

    Täällä kans yks joka viettää joulun changilla tai koodilla? omalla kokemuksella voin sanoa että hotellit on paras varata päivää ennen! ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *