Hae
Katri Gruner

Viikon 43 treenipäiväkirja!

Enpä ole Vaikuttajamedian blogin aikaan kirjoittaa yhtään treenipäiväkirjaa, mutta nyt ajattelin sen tehdä. Sain ajatuksen, kun minua haastateltiin maanantaina Iltalehteen omasta suhtautumisestani liikuntaan ja kuinka se on tässä vuosien saatossa muuttunut. Kuten olen täälläkin kertonut, niin tein kesällä 30-minuutin päivätavoitteen liikkumiselle, joka voi siis olla mitä tahansa yhtäjaksoista liikuntaa. Koitan joka päivä liikkua tavalla tai toisella edes sen puoli tuntia ja joskus se voi olla ihan vaan kävelyä paikasta a paikkaan b tai jotain muuta kevyttä. Olen muuten todella ylpeä itsestäni, koska olen jo pitkän aikaa venytellyt ja tehnyt kotona liikkuvuusliikkeitä joka päivä ja sen huomaa! Liikkuvuuteni on parantunut aivan huimasti!

Viikon treenit

maanantai

Maanantaina pidin vapaapäivän kovemmista treeneistä, koska mulla oli ollut edellisellä viikolla 17(!!!) jumpan tai kuntosalin ohjausta. Viimeiset kaksi jumppaa ohjasin sunnuntai-iltana, joten olin maanantaina aaaaaika väsynyt ja annoin kehon levätä. Kävelin kaupungilla noin tunnin ajan, jonka lasken ihan hyväksi hyötyliikunnaksi.

tiistai

Tiistaina mieheni lähti työmatkalle ja jäin lasten kanssa pitämään kotia pystyssä. Isommalla pojalla oli temppukoulu ja pienempi meni siksi aikaa isovanhemmille ja itse pääsin temppiksen ajaksi salille. Tein todella tehokkaan 50min treenin, joka piti sisällään kahvakuulaliikkeitä, erilaisia kyykkyjä, soutuja ja voimaköysien paiskomista. Koko vartaloni tärisi treenin jälkeen ja olin yltä päältä hiessä! Menin illalla nukkumaan jo klo.21, koska olin todella poikki treenistä.

keskiviikko

Toinen päivä yksin lasten kanssa. Olin aamupäivän tuuraamassa erityislasten uimakouluja altaassa neljä tuntia. Ohjaaminen on yllättävän raskasta, etenkin kun ryhmien välillä ei ole taukoja ja välillä meno on kohtuullisen äänekästä ja villiä. Kotona minua odotti vielä 3h koneella hommien tekemistä ja tuntui jotenkin erityisen raskaalta. Ilta meni vain chillaillen, koska jalkani tuntuivat lyijyltä.

torstai

En tee enää liikunnanohjausta vakituisesti, mutta toimin kolmeen paikkaan tuuraajana. Tämä sopii minulle, koska istun myös paljon koneella. Minulla on periaate, että ohjaan viikossa maksimissaan 6h, eli n. yhden työpäivän. Näin ollen aikaa jää MBK:n pyörittämiseen ja nyt kouluun (opiskelen yrittäjän ammattitutkintoa).
Sain äkkihälytyksen parin päivätunnin vetoon, jotka olivat kuitenkin suht kevyitä tunteja (äiti-lapsi jumppaa). Kävin ohjaamassa klo.14-16 välillä ja lähdin siitä lähes suoraan Tampereelle.

perjantai

Vapaapäivä! Olen ollut jo pitkään loman tarpeessa, mutta kaikki on jäänyt vain ajatuksen tasolle. Raaskin sentään yhden vapaapäivän ottaa. Laitoin jopa sähköpostiin poissaoloviestin.
En ottanut Tampereelle treenivaatteita, enkä voi sanoa tehneeni mitään kovin liikunnallista päivän aikana. Kävimme HopLopissa, mutta kummityttöni toimi lasten viihdyttäjänä, joten ihan hyvällä omallatunnolla turisin ystäväni kanssa sohvilla. Illalla venyttelin ennen nukkumaanmenoa. Jalat tuntuivat vihdoin ihan hyviltä, joten ne olivat palautuneet aika hyvin tiistain treenistä.

lauantai

Palasin kotiin Tampereelta ja sovimme miehen kanssa, että molemmat pääsevät treenaamaan. Tein salilla jälleen niin hikisen treenin, että poislähtiessä collegehousut liimautuivat ihooni kiinni! Tein etukyykkyä, askelkyykkyä, leuanvetoja kuminauhalla, TRX-kyykkyjä hypyllä, wall balleja, yhden jalan maastavetoja ja lopuksi erilaisia lankkuja. Illalla tiesin jo nukkumaanmennessä, että sunnuntaina jalkani tulevat olemaan kipeämmät kuin koskaan (olin oikeassa).

sunnuntai

Aamulla oli toden totta tuskaa nousta portaita ylös! Pakarat ovat aivan hellänä, kuten myös takareidet. Ja etureidet. Ja oikeastaan joka ikinen lihas jaloista 😀 .En halunnut mennä salille, koska en olisi päässyt kyykystä ylös. Menimme uimaan lasten kanssa ja kävin kauhomassa 500m ”palauttavaa” altaassa. Uin yleensä vaparia ja selkää, mutta välillä myös perhosta, joka on vaparin jälkeen lempilajini!
Saunassa tein pitkiä venytyksiä jaloille ja se tuntui todella hyvältä. Rakastan saunassa venyttelyä!

Nyt kello on neljä kun kirjoitan tätä ja ajattelin vielä illalla tehdä lisää venymistä, jos jaksan.

Viikosta jäi kyllä todella hyvä fiilis, vaikka itse salitreenejä tulikin vain pari. Ensi viikon tavoite on kolme salitreeniä ja tiistaina menen ehkä joogaan.

Onko teistä kiva muuten lueskella näitä treenipäivityksiä? Eli pitäisikö näitä treenipäiväkirjoja laitella blogiin useamminkin?

Yksi kommentti

  1. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

    Useammin vaan!!! Oon itsekin jo pitkään ajatellut tehdä treenipäiväkirjaa, mutta en ole saanut aikaiseksi..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *