Hae
Katri Gruner

Aloitin some… Vai pitäisikö sanoa someTTOMAN kokeilun!

Tuntuuko sinusta, että käytät päivisin liikaa aikaa puhelimen pläräämiseen? Oletko ajatellut mihin muuhun säästyvän ajan voisi käyttää? Jos nyt nyökytit päätäsi, niin tiedän tunteen!

Itselleni tilanne on sinänsä haastava, että some on yksi olennainen työvälineeni. Se, että kommunikoin seuraajien kanssa on tärkeää, joten totaalinen somelakko olisi omassa tapauksessani hieman mahdoton toteuttaa. Enkä toisaalta koe siihen edes tällä hetkellä tarvetta. Olen kuitenkin huomannut, että tapanani on täyttää moni muuten tyhjänpäiväiseltä vaikuttava hetki puhelimen räpläämiseen. Samalla kuitenkin harmittelen, kun esimerkiksi lukeminen on jäänyt vähemmälle. Usein iltaisin valitsen kirjan sijaan puhelimen ja tämä sai itseni oikein ärsyyntymään omaan käytökseen!

On aika asettaa rajat!

Itse olen sitä mieltä, että itsensä johtaminen ja itselleen rajojen asettaminen tuo myös hyvinvointia omaan elämään. Siksi päätin tehdä kuukauden kokeilun, joka tähtäisi kolmeen asiaan:

  1. Somen ja ylipäätään aivottoman puhelimen räpläämisen vähentämiseen
  2. Ajan vapauttamisen muuhun hyödylliseen, kuten lukemiseen tai äänikirjojen kuunteluun
  3. Selkeämpiin työaikoihin ja sitä kautta kurinalaisuuteen

Kun työskentelee koneella ja puhelin on vieressä, niin tulee herkästi mieli ”vain vähän vilkaista”. Esimerkiksi ennen kun tein päivätyökseni liikunnan ohjaamista oli puhelin pois näkyvistä tuntien ajan ja hyvä jos sitä ehti vilkaista muutaman kerran kesken päivän! Nykyään minulla työpäivän aikana paljon enemmän otollisia hetkiä ja saatan herkästi jäädä lukemaan seuraajien kommentteja ja vastaamaan niihin.. Ja yht äkkiä aikaa onkin vierähtänyt vartti tai puoli tuntia! Ja näin voi käydä 5-10 kertaa päivässä.

Selkeät ajat somelle!

Olen pyrkinyt vähentämään joka viikko somen käyttöä seuraamalla iPhonen aikaraporttia, mutta en ole saanut vielä mielestäni riittäviä muutoksia aikaan arkitasolla.
Siksipä kokeilen systeemiä, jossa rajaan instan ja facen selaamiseen kolmeen kertaan päivässä. Eli tarkalleen sanottuna voin käyttää kaikenlaiseen turhaan selailuun 3 x n. 15min päivässä. Tähän aikaan en laske kuitenkaan IG:n päivittämistä, koska kuten sanoin, niin teen mm. IG:ssä yhteistöitä, joten päivitysten tekemiseen menee usein kauemmin kuin 15 minuuttia.
Ajattelin, että kolme vartin slottia menee aika kivasti yksi aamuun, yksi päivään ja viimeinen siihen hetkeen, kun olen saanut lapset nukkumaan ja rojahdan sohvalle. 😀 Ja siltikin aikaa jää vielä illasta muuhunkin!

Miltä teistä 3 x 15 minuuttia päivässä kuulostaa? Onhan se yhteensä jo 45min päivässä, jolloin ehtii tekemään esimerkiksi kokonaisen treenin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *