Hae
Katri Gruner

Liikaa välilehtiä päässä auki

Minulla on ollut viime keväästä asti yritysmentori, jonka tarkoitus on auttaa minua yritykseni Match by K:n kehittämisessä. Tuo mentorointi on ollut ihan huippu juttu ja koen, että olen saanut mentoriltani ihan valtavasti tukea tässä matkan varrella. Olkoonkin niin, että alussa ajattelin, että mitä 60-vuotias kiinteistöalalla ikänsä ollut mies voi tietää deittibisneksestä!? Tässä matkan varrella hän on kuitenkin päässyt hyvin sisälle siitä mistä on kysymys ja itseasiassa on ollut ihan hyvä, että joku katsoo asiaa boxin ulkopuolelta.

Tämän päivän tapaamiseen minun oli pitänyt miettiä heikkouksiani ja vahvuuksiani yrittäjänä erääseen isompaan kokonaisuuteen liittyen. Kirjoitin näin:

Itseni johtamista harjoittelen joka päivä. Kärsin lievästä keskittymishäiriöstä (jonka olen tosin itse diagnosoinut), joka aiheuttaa sen, että minulla on meneillään monta asiaa päällekkäin. Olen myös huono saattamaan yhden asian kerrallaan loppuun. Tämä on osa-alue, joka vaatii työstöä joka päivä. Siirrän helposti ikävän tuntuisia asioita ja teen mieluummin mielenkiintoisia projekteja. Olen myös huono tekemään pitkän aikajanan suunnitelmia ja asettamaan tavoitteita, koska olen melko lyhytjännitteinen ihminen.

Vaikka omasta mielestäni onnistuin aika hyvin kiteyttämään persoonani tuohon lainaukseen, niin mietin kyllä hetken kehtaanko kirjoittaa tästä aiheesta blogiin. Kai sitä on joku sellainen sädekehä, jota koittaa pitää päänsä päällä. Minua jotenkin hävettää, että edes näin 36-vuotiaana en ole vielä ”valmis ihmisenä” (haha).  Tuntuu, että aina kun ihmisiltä kysytään heikkouksia, niin ne on luokkaa ”olen nälkäisenä kiukkuinen”. Itse kun aloin kirjoittamaan heikkouksiani paperille, niin puolikas A4 oli nopeasti täynnä!

Itselleni tuo oman tekemisen hallinta (jota myös itsensä johtamiseksi hienosti kutsutaan) on ollut ihan lapsesta asti vaikeaa. Näin jälkeenpäin ajateltuna ihmettelen, että koulumenestykseni oli niinkin ok. En nimittäin vielä lukiossakaan osannut laittaa eri aineiden tehtäviä kiireellisyysjärjestykseen, vaan tein niitä milloin minkäkin inspiraation vallassa. Tuo tapa on säilynyt niistä päivistä asti. Tarkkaavaisuushäiriöiden yksi piirre on impulsiivisuus ja toden totta löydän itsestäni sen puolen. Toki se impulsiivisuus on myös hyvä asia, koska kun saan jonkun asian päähäni niin mulla ei kauaa nokka tuhise, kun se on jo tuotannossa!

Olen siis todellinen ”monikeskittyjä”, eli keskityn mielellään moneen asiaan – yhtä aikaa tietysti! Joudun todella ponnistelemaan, että saan keskitettyä fokukseni yhteen asiaan kerrallaan, etenkin jos kyseessä on hiemankaan epämieluisampi tehtävä. Lisäksi mun aivot työntää uusia oivalluksia, ideoita ja ajatuksia sitä tahtia pihalle, että mä oon välillä juossut suihkustakin tekemään muistiinpanoja puhelimeen. Usein käy myös niin, että ehdin jo illalla nukahtamaan, mutta herään kirjoittamaan jonkun idean ylös. Eipä siis ihme, että päädyin yrittäjäksi.

 

Olenkin ottanut tämän syksyn teemaksi itseni organisoimisen, siis suomeksi; Itseni ruotuun laittamisen! Kyse ei ole edes niinkään ajan hallinnasta vaan siitä, että keskityn ja pidän fokuksen tiukasti ennalta päättämässäni asiassa tai tehtävässä. On toki tiettyjä asioita, joihin voin sitten uppoutua tuntikausiksi, kuten vaikka mustikan keruu tai jotkut käsityöt. En siis ihan kaikissa hommissa ole toivoton 😉 .

Nyt sitten kuulisin teiltä mielelläni vinkkejä siihen, miten tällaista persoonallisuuspiirrettä saisi kehitettyä ja kuinka omat aivot ylipäätään saa pidettyä kurissa? Olisiko vinkata hyviä kirjoja, tai vaikka youtube-videoita?
Kun multa kysytään usein miten mulla voi olla niin monta rautaa tulessa, niin olen järkeillyt, että en osaa elää edes muuten. Olen kuitenkin valmis ottamaan haasteen vastaan ja tänä syksynä aion todistaa itselleni, että pystyn siihen.

Ps. Mä oon JUST se ihminen jolla on se 30 välilehteä selainikkunassa auki 😀 !
Pps. Tämänkin postauksen kirjoitin tekemättä mitään muuta välissä! Hyvä minä!

2 kommenttia

  1. Essi kirjoitti:

    Tunnistan itsessäni niin paljon samoja piirteitä kanssasi. Aina en ole edes ”kehdannut”kompata kaikkia kirjoituksiasi vuosien varrella, vaikka ne voisivat olla minun aivoituksiani.Oletko tutustunut erityisherkkyyteen?Tuo vähän naurunalaiseksikin joutunut piirre tietyissä ihmisissä pätee ainakin minuun.Siihen liittyy osalla myös tarkkaavaisuuden pulmaa olematta kuitenkaan varsinainen keskittymishäiriö. Olen ainakin itse saanut kovasti tietoa ja lohtua omista omituisuuksistani ja samalla myös vahvuuksistani!

  2. Tiina\Fit Fat Mama kirjoitti:

    Oon just tollanen iteki, pitää tulla kyttäämään kommenttiboksia aina välillä jos saisi vinkkejä ?

    https://blogit.terve.fi/fitfatmama/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *