Hae
Katri Gruner

Näistä asioista tiedän vanhentuneeni!

Käykö sulle koskaan niin, että tulee joku tilanne jossa alat miettiä ”ei jumankauta mä oon vanha!!”? Mulle käy. Nykyään aika useinkin. Laitan niitä tilanteita aina välillä puhelimen muistiin ja nyt ajattelin jakaa niitä teillekin.

1. ”nykyajan” nuoret

Olin eräänä päivänä bussissa, jossa n.20-vuotias nainen ja mies (vai tyttö ja poika 😀 ??) juttelivat keskenään. Keskustelu meni jotenkin näin.

”Siis missä sä olit oikeen lauantaina?”
”No me oltiin siellä Tsögel mut siellä oli niin paljon ruokaa ja viinaa, ettei jaksettu lähtee Stadiin…”
”Siis hei mun piti olla vaan johonkin kahteen baaris, niin oltiinki pilkkuun ja vika bussi oli menny, joten käveltii Hakikseen ja ootettiin siel 30min bussii. Olin kotona joskus kuudelta ja mulla alko kympiltä työt”.

Arvatkaa mitä ajattelin?

 1. Onkohan jommalla kummalla päihdeongelma? Pitäisikö huolestua?
 2. Miten tuo tyttö jaksoi mennä töihin… Ei hemmetti, olisin itse ollut petissä jo kymmenen aikaan, jos olisi ollut aamulla töitä!!!

No, oikeasti… Olen itse ollut parikymppisenä täysin hunsvotti ja menin varmaan about sata kertaa krapulassa töihin. Että näin.  Muistan sellaisiakin tilanteita, kun abivuonna mentiin suoraan baarista kouluun ja nukuttiin jossain missä lie se muutama tunti, ennen kuin piti olla kasilta koulussa.

2. Bakteerikammo

En tiedä mikä muhun on iskenyt, mutta musta on tullut jotenkin hemmetin bakteerikammoinen! Theo toi toissapäivänä linnunsulan sisälle, niin mun teki mieli laittaa kumihanskat käteen, joku hengityssuojain naamalle ja hangata lapseni kädet ultra-desifioivalla saippualla… Kunnes tajusin, että se olisi ehkä vähän liioittelua. Nykyään en koska myöskään julkisten vessojen ovenkahvoihin käsin.

3. Hotellit

Nykyään kun selailen hotelleja, niin laitan aina ratingiksi 4-5 tähteä. Muistan, kun joskus nukuttiin sellaisissa rotanloukuissa että ei tosikaan 😀 . Elukoita juoksenteli siellä sun täällä. Mutta nykyään kermaperse Gruneri ei voi harkitakkaan yöpyvänsä jossain visvaisessa motellissa haha. Jotenkin sitä vaan ajattelee ”oon vanha ja väsynyt ja haluan nauttia kun kerrankin voi”.

4. Weekend

Weekend on festari, joka artistiensa puolesta on aina kuulostanut tosi mielenkiintoiselta, koska tykkään konemusasta. Kun katselee festarin meininkiä Instasta, niin totuus iskee kyllä vasten kasvoja;
Jos on yksi festari jonne oon liian vanha niin se on Weekend Festival! Siellä jos missä tekisi mieli huutaa, että ”Onks täällä kukaan muu yli 30 vee???”  Itse pyöris siellä ihan muina täti-ihmisiä intiaanipäähine päässä naama timantein koristeltuna.  Mua naurattaa jo pelkkä ajatus!

5. 1990 ja sen jälkeen

Mulla on ikuisesti olo, että 1990-luvun alkupuolella syntyneet on kaksikymppisiä. Kun tarkemmin ajattelee, niin 1990 syntynyt on jo hemmetti vie 28 vuotias!!! Ne vaan tuntuu niin nuorilta.  Kuulin, kuinka mun kaverin pikkusisko oottaa vauvaa ja hän on siis 1992 syntynyt. Olin aivan kauhuissani, siis NIIN nuorena?? Paitsi että eihän se ole edes mikään nuori…

Jos mä olisin muuten saanut 18-vuotiaana lapsen (jota luojan kiitos en tehnyt, koska olin täysi lapsi vielä itse), niin hän olisi nyt täysi-ikäinen. Voisimme pukeutua samoihin vaatteisiin ja mennä yhdessä baariin. Samalla niin houkutteleva ja samalla niin karmiva ajatus!

 

Mistä SÄ huomaat tulleesi vanhaksi?

8 kommenttia

 1. Milla kirjoitti:

  Niin ja siis vuonna 1990 syntyneethän on suurin osa jo 29-vuotiaita ;). Mun paras kaveri täyttää 5 kk päästä jo 30.

 2. Jutta kirjoitti:

  Alotetaan siitä että mun tytär on jo 15-vuotias! ?? Enkä tiedä nimeltä yhtään tubettajaa saatika ymmärrä mikä on niiden ”star power”. Iltalehden testin mukaan oon siis keski-ikäinen. Kyllä Iltalehti tietää. Ja ”kun minä olin nuori”, ei musiikki ollut sellaista kuraa kun tänä päivänä. Jos joku soittaa mulle JVG:tä, Haloo Helsinkiä tai Ellinooraa niin oksennan suuhuni. Entäs tää safkavouhotus? Syöminen on nykyään erittäin vaikeeta. Vannon edelleen voin, kerman ja sokerin nimeen. Mikä vitun kauramaito kautta muut törkykalliit paskanmakuiset tekotuotteet? ?? Tuhahtelen kaupassa vegetuotteille. ”Ei silloin kun minä olin nuori”..En jaksa olla baarissa pilkkuun asti tai pysty dokaamaan toista päivää putkeen ? Se on vanhuuden merkki se! Jos joku keulii mikä puhelin niillä on niin en ymmärrä. Kun multa kysytään mikä puhelin mulla on ni vastaan minkä värinen se on tai vaan ”puhelin”. En edelleenkään tiedä minkä merkkinen tää on..Listaa vois jatkaa loputtomiin. ENNEN KAIKKI OLI PAREMMIN! ?

 3. Lukija kirjoitti:

  Kun mun kummityttö täytti 20!? No okei, olin itse juuri täyttänyt 15 kun pääsin hänen kummiksi ? kun huudan lapsille, että olkaa hiljaaaaaa!!! -ja telkusta tulee uutiset! Hahaaaah! Kun esikoinen (teini) sanoo kahvilassa, että häpeää mun naurua!? Hääh?! ?

 4. Kaisa kirjoitti:

  Oman mummoutumiseni olen huomannut ainakin seuraavista:

  Jotkut asiat, kuten vaatteet, tulevat uudestaan muotiin. Esimerkiksi ollessani ala-asteella Fila oli muodissa ja nyt se on sitä ”taas”.

  Lukioikäisenä taas armeijassa olevat pojat olivat todella miehekkäitä. Nyt heitä katsoessani mietin huolestuneena, annetaanko tuollaisille pikkupojille todella ase? Ja vielä ihan oikea?

  Lisäksi on tietysti nostalgiset muistelut eri asioista, kuten mikä oli ensimmäinen kännykkäni, miltä Kamppi näytti sillon kun keskuksen paikalla oli bussiasema ja talvisin huoli liian kevyesti pukeutuvista nykynuorista ?

 5. Vanha - 82 kirjoitti:

  v 2000 syntyneet eli pikkuvauvat onkin 19-vuotiaita ja voisin olla sellaisen äiti

  yllättävän monet lääkärit, hoitajat, virkamiehet jne näyttää yläasteikäisiltä

  olen näkymätön

  minua teititellään

  n 20-25 v luuli olevansa ikuisesti nuori ja aikaa oli kauheasti ilman kiirettä, nykyään odotan ajan kulumista kauhulla, jee

 6. Katariina kirjoitti:

  Haha mä oon ite 18-vuotias (ja seuraan sua <3 ) ja tosiaan en vois ite kuvitellakaan olevani baarissa yli puolen yön koska pakko nukkua tai menee seuraavat kaks päivää pilalle 😀 mä en edes juo alkoholia tai käy festareilla koska mua kiinnostaa ihan muut jutut <3 ja mun isosisko on syntyny -93 ja saa nyt syksyllä vauvan myös <3 oon ehkä ollu aina vähän erilainen nuori, mut ei mua haittaa 😀

  • grunerkatri kirjoitti:

   Oo vaan ihana rauhassa omanlainen nuori! Ei todellakaan kaikkien tarvitse viihtyä baareissa tai tykätä alkoholista. Ja IHANAA että seuraat mua silti vaikka oon sua ”vähän” vanhempi 🙂 .

 7. Mari kirjoitti:

  Joo, toi puhelinvouhotus on yks asia mikä menee ihan yli. Mulle riittäis se että voi soittaa ja laittaa viestiä, vaikka onhan tää nettikin ihan näppärä ja välillä turha ajanviete.
  Vaikka itse kuvaankin instaan menemisiäni ja elämääni, niin silti tuntuu että ”nykynuoret” elää elämäänsä linssin läpi.
  Oon ite kohta 32 ja mua sanotaan useasti nuoremman oloiseksi ja näköiseksi. Oon miettinyt, että miten kolmikymppisen tulis sitten käyttäytyä tai pukeutua että olisi ”ikäisensä” näköinen ja oloinen? ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *