Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Clarkin avulla kurinalaisuutta raha-asioiden hoitoon!

Kaupallinen yhteistyö: Clark

Kirjoitin hiljattain blogissa vinkkejäni kartuttaa matka- tai muuta budjettia. Talouden hallinta on itselleni vuoden 2019 yksi tärkeimmistä teemoista ja samalla teemalla jatketaan myös tässä Clark -aiheisessa postauksessa. 

Taloudenhallintaa kantapään kautta 

En todellakaan voi sanoa, että olisin ollut aina hyvä raha-asioissa. Vasta viimeisten vuosien aikana olen tosissani keskittynyt talouden hallintaan ja aloittanut mm. sijoittamisen. Entinen himoshoppailija on myös laittanut shoppailuhanoja kiinni, eli en esimerkiksi tee enää niin paljon heräteostoksia. Pidän myös kirjaa siitä, kuinka paljon käytän rahaa mihinkin osa-alueeseen. Mulla on tietty budjetti kuukaudessa vaatteille, meikeille ja muille ”himokkeille”.

Yrittäjänä rahojen ja laskujen kanssa on oltava vieläkin tarkempi, koska hoidan tietysti henkilökohtaisten laskujen lisäksi myös yritykseni laskut. Mulle on tärkeää pitää laskujen hallinta aikataulussa ja huolehtia, että yrityksen rahatilanne on vakaa.  Yrittäjänä mun on huolehdittava ajoissa laskujen lisäksi alvit, ennakkoverot ja juoksevat kulut. Siihen päälle vielä tietysti omat henkilökohtaiset laskut.

Clark helpottaa laskujen kanssa säätämistä

Ennen ongelmani oli se, että laskuja tuli sinne ja tänne. Eräpäivien kanssa oli välillä ihan helisemässä jos pari isoa laskua sattui tulemaan samaan aikaan. Välillä tuli myös muistutuslaskuja, jolloin piti tietenkin maksaa kallis muistutusmaksu. Minusta on suorastaan nerokasta, että joku on keksinyt palvelun, johon kaikki laskut menevät yhteen paikkaan! Itse olen tykännyt paperilaskuista, koska niistä näkee konkreettisesti mitä laskuja on yhtä aikaa odottamassa. Kun itse säätää kolmen sähköpostin kanssa, niin sähköpostilaskut vievät välillä järjen. Nyt ei tarvitse enää huolehtia siitä, koska otin Clark -palvelun käyttööni, joka helpottaa laskujen hallintaa.

Clarkissa on yli 10 000 laskuttajaa, joten voin koota henkilökohtaiset laskuni palveluun kätevästi. Voin myös maksaa laskut aplikaatiolla, joten oman talouden hallinta helpottuu entisestään. Esimerkiksi näin mökillä laskujen maksaminen hoituu tuossa tuokiossa. Clarkkia käyttäessä ei tarvita erikseen verkkopankkiin kirjautumista, joka on taas yksi ylimääräinen steppi välissä. Laskuista saa vielä 0,3% maksutapaetua, eli Clarkin kautta laskut hoitaessa säästää jopa hieman rahaa. Dokumenttien hallinnointi on helppoa, jos haluan esimerkiksi verotusta varten säästää jotain kuitteja tai takuukuitteja (esimerkiksi kotitalousvähennystä varten).

Tätä osaa käyttää mun mutsikin!

Palvelu näyttää heti etusivulla avoimet laskut (kappale ja euromäärät), sekä myöhässä olevat laskut. Talouden hallinta -osiossa näkee kätevästi, paljonko rahaa on mennyt laskuihin ja laskut on myös eritelty eri luokkiin (mm.asuminen, harrastukset, puhelin&internet, matkustus). Tämä on hyvä, jos haluaa vähentää jonkun tietyn sektorin menoja.

Bonusta kertyy maksetuista laskuista ja bonuksen saldon näkee etusivulla. Mun mielestä sivusto on todella selkeä ja helppo käyttää. Aion suositella tätä palvelua myös mun äidille, joka aina säätää verkkopankkinsa kanssa ja tarvitsee välillä apua laskujen hallintaan. Clark -palvelua kun voi käyttää myös tietokoneelta, jos ei ole niin sinut eri sovellusten kanssa.

Oletteko ottaneet jo Clarkin käyttöön ja mitä olette pitäneet sen käyttämisestä?

Kaupallinen yhteistyö: Clark

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *