Hae
Katri Gruner

Onko tässä uusi supersuosittu tosi-tv -formaatti..?

Tosi TV, tuo niin monen ihmisen ”guilty pleasure”. Realityn katsominen on verrattavissa Seiskan lukemiseen. Sisältöä ei arvosteta, mutta joku siinä vaan kiehtoo. Tai no, tietysti juorut. Ja uteliaisuus ja tirkistely.

Itse en ole mikään tosi-tv fani, mutta pakkohan mun on myöntää katsoneeni useampaakin sarjaa. Muutamia sarjoja olen jopa hieman fanittanut. Sohvaperunat on ylivoimainen lempiohjelmani ja siitä en ole missannut jaksoakaan millään tuotantokaudella! Myös Love Island -suomi kolahti ja muistan kuinka katsoin Jyväskylässä yksin hotellihuoneessa yö kolmeen läppäriltä missaamiani jaksoja 😀 . Toki olisi voinut olla ihan fiksua vain nukkua rauhassa, kun kerrankin siihen tarjoutui tilaisuus…

Minusta tosi-tv sarjojen ongelma on usein se, että niitä hehkutetaan ensin joka tuutissa ja kun sarja sitten alkaa, niin se ei jaksa kiinnostaa paria ekaa jaksoa pidempään! Niistä tulee suoraan sanottuna tylsiä. Joko jutut on luokkaa ”blaablaablaa” tai sitten homma on ihan yhtä känniördäystä, joka ei ole kovin viihdyttävää. Mutta mitäs olisitte mieltä seuraavanlaisesta formaatista?

Lähtöasetelma

Lähtötilanteessa Bachelor on kiikutettu Vanajanlinnaan vastaanottamaan kahtakymmentä morsmaikkua. Bachelor on ennen nähty jo sarjoissa Exiä rannalla, The Voice of Finland sekä Suomen hauskin tavis. Lisäksi hänellä on maatila Pihtiputaalla, jossa hän kasvattaa pienimuotoisesti mustapapuja ja lypsykarjaa. Hän ei etsi sukutilalleen suoranaisesti työntekijää, mutta toivoo, että nainen osaisi ajaa leikkuupuimuria ja siivota. Samassa talossa asuvat myös Bachelorin 80-vuotiaat vanhemmat, jotka odottavat jo kädet hioten tilalle suvunjatkajaa ja lapsentekijää.

Bachelor ottaa vastaan naiset Vanajanlinnan edessä, mutta sitä ennen jokaisen naisen on pitänyt tehdä hänelle lanttukukko ja tuulihattuja. Bachelor maistelee jokaisen kilpailijattaren kukkoa, pisteyttää tekeleet ja antaa ruusun parhaimmalle leipurille. Se mitä hän ei kuitenkaan tiedä on se, että yksi naisista on myyrä, joka on tullut sabotoimaan kanssasisariensa kilpailua. Hän vaihtaakin heti alussa muutaman tytön sokerin ja suolan paikkaa…

Pelin kulku

Bachelor ja daamit lukitaan kaikki villaan Indonesiassa, josta ei ole poispääsyä. Naisten välille syntyy heti vähän skismaa, koska yksi heistä on äärivegaani, yksi perussuomalaisten kannattaja ja yksi haluaa kaikkien kokeilevan curly girl -metodia. Hän käyttää kaikki keittiössä olevat pellavansiemenet DIY-hiusgeelin tekoon, joka suututtaa vegaanin. Perussuomalaisten kannattajan mielestä taas on parempi, että jokaisella suomalaisella on suorat hiukset. Jokainen naisista käy vuorotellen itkemässä pienessä huoneessa, jossa on kamera.

Yhdella naisista on jatkuvasti TV-kamera mukanaan ja hän kuvaa itseään kun pussailee bachelorin kanssa, käy kakalla ja ajelee kainalokarvojaan. Hän ärsyttää muita naisia, koska valittaa koko ajan nälkää ja syö aina isoimman annoksen riisiä.

Yht äkkiä ovelle ilmestyy Ellen Jokikunnas pitkässä otsatukassaan sekä mies, joka kertoo olevansa kauan kadonneena ollut bachelorin isän entinen naapuri. He halaavat pitkään ja hartaasti ja mies, sekä Ellen lähtevät takaisin Suomeen. Bachelor lupaa pitää yhteyttä isänsä ex naapuriin, mutta unohtaa tämän nopeasti. Hänen täytyy keksiä siivottavaa muille sillä aikaa, kun vie yhden potentiaalisista emännistä syömään ruokaa, jonka on tehnyt joku random-julkkis.

Muut naiset päästetään illalla nuotion ääreen, jossa he näkevät tableteilta, mitä bachelor on puuhannut sillä aikaa kun he ovat tampanneet mattoja. Yksi naisista romahtaa täysin ja koittaa hangata kivellä pois tatuointia, jonka hän ja bachelor ottivat käteensä edellisillä treffeillä. Tatuoinnin piti olla osoitus heidän ikuisesta rakkaudestaan.

Pelin loppu

Kun enää kaksi naista on jäljellä on vuorossa loppuhuipennus. Bachelor ja naiset pudotetaan alastomana Pohjanmaan lakeuksille ja heidän on löydettävä sieltä tiensä Tuurin kyläkauppaan.  Tässä välissä mukaan ehtii vielä tulemaan muutama uusi tyttö, joiden nimiä kukaan ei edes muista. Lopulta bachelor tekee vaikean valinnan, jossa hänen oli pakko kuunnella mitä sydän sanoo. Hän myös kertoo, ettei päätös ollut missään nimessä helppo ja että hän saattaa vielä katua tätä myöhemmin. Pudonnut kilpailija pakkaa veitsensä ja haukkuu tuotantoyhtiön paskasta ohjelmaformaatista.

Tuurissa onkin vuorossa sitten MILJOONAhäät, joten vihkiminen tapahtuu missäs muualla kuin kyläkaupassa! Bachelorin bestmanina toimii varastomies Katmandu ja kaasona morsiammelle siivooja Tuula. Itse vihkipappina on Janne Kataja, joka sitten lähettää morsiusparin häämatkalle Järvisuomeen.

Häiden jälkeen selviää, että morsian olikin myyrä. Myyrä voittaa itselleen 10 000€ ja bachelor joutuu palaamaan tyhjin käsin vanhempiensa luokse. Hänet nähdään kuitenkin tulevana kautena myymässä irtaimistoaan Pihtiputaalla huutokauppakeisarille, joka tekee vastatarjouksen 35€. Loppu hyvin, kaikki hyvin.

Katsoisitko sinä tätä sarjaa? ps. tuotantoyhtiöt soitelkaa!

Yksi kommentti

  1. Taija kirjoitti:

    Tätä ei voinut nauramatta lukea?,tosi hyvin kirjotettu? Tottakai tätä kattois,ni ei tarvis kerralla seurata montaa?
    Mä en myöskäö oo hirvee tosi-tv fani,mut niin saakelin utelias kuitenkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *