Hae
Katri Gruner

Menestyvän ihmisen tavat -checklist

Rakastan motivoivia ihmisiä ja heidän kuuntelemista! Yhteen aikaan ahmin erilaisia motivaatiopuheita tuntitolkulla päivittäin. Minusta on todella voimauttavaa kuulla menestyvien ihmisten ajatuksia elämästä, työstä ja rahasta. Kuunnella, kuinka he ovat onnistuneet urallaan ja mitä asioita he pitävät menetyksen edellytyksenä. Minulla onkin ollut yrityksen perustamisesta asti yksi tavoite: Tehdä muiden ihmisten auttamisesta liiketoimintaa, joka tuo elämääni ainaisen raatamisen sijaan vapautta. Jossain vaiheessa.

Olen myös törmännyt useisiin ”Menestyvän ihmisen tavat” -listoihin, joihin ajattelin nyt tässä postauksessa syventyä. Jos haluat menestyä etenkin urallasi, niin voit tästä checklististä tarkistaa onko listalla asioita, joita jo toteutat tai haluaisit toteuttaa.  Itse uskon, että listassa on ihan oikeasti sellaisia asioita jotka ovat auttaneet ihmisiä ihmisiä olemaan luovempia, energisempiä ja itsevarmempia. Nuo kaikki ovat asioita, joilla bisnesmaailmassa on takuulla käyttöä.

Jotkut jopa väittävät, että kun otat käyttöön nämä listaamani asiat, niin elämäsi muuttuu uskomattoman nopeasti  ja ymmärrät, ettet ole käyttänyt kaikkea potentiaaliasi. Muutos ei pelkästään tunnu omassa elämässäsi, vaan sen huomaavat myös läheisesi ja ystäväsi ja tietysti pankkitilisi, jonka saldo kasvaa kasvamistaan. Kuulostaako liioitellulta? En rehellisesti osaa sanoa, kun olen itse näiden kanssa vielä vaiheessa.

Mennäänpä sitten itse listaan. Nämä seuraavat tavat liitetään hyvin usein menestyviin ihmisiin.

 

1. Herää aikaisin

Aikaisin herääminen tuntuu yhdistävän ihmisiä, jotka saavat elämässään paljon aikaan! Usein he heräävät jopa viideltä tai ihan viimeistään kuudelta. Aikaisen heräämisen edellytys on tietysti se, että menee nukkumaan ajoissa, joka ainakin itselleni on ihan SUPER vaikeaa välillä! Itseasiassa olen kamppaillut tämän nukkumaanmenon kanssa jo vuosia.

Tilanne muuttui lasten tullessa kuvioihin, koska ilta on käytännössä ainoa aika, jolloin voin puuhailla jotain yksin tai mieheni kanssa kahdestaan ilman lasten vahtimista tai jatkuvia keskeytyksiä. Saatan edelleen valvoa puoleen yöhön. Ideaalitilanne olisi varmaankin se, että olisin joka ilta viimeistään klo.22 sängyssä ja kello herättäisi klo.6 aamulla. Silloin minulla olisi 1,5h aivan omaa aikaa. Jossain vaiheessa mulla oli pitkä hyvä putki päällä heräämisten suhteen ja aamut alkavat jotenkin todella paljon paremmin, olen energisempi ja mikä tärkeintä, nukkunut riittävästi! Aamu on parasta aikaa pienelle herättelevälle kävelylenkille, meditaatiolle ja ajatusten kirjoittamiselle.

2. Meditoi

Voin sanoa, että meditaation ottaminen päivittäiseen tai ainakin viikottaiseen rutiiniin on avannut minulle täysin uudenlaisen maailman. Meditaatio on kuin kovanlevyn puhdistamista ja se antaa tilaa uusille fresseille ajatuksille! Meditaatio auttaa välittömästi stressiin, ahdistukseen ja silloin, kun tuntuu ettei vaan jaksa kaikkea mitä on meneillään. Itse tarvitsen meditaatioon täydellisen rauhan, joten se asettaa tietysti pienen haasteen oikean ajan löytymiselle.
Jos ajattelet, että meditaatio on tylsää, niin siihen on luultavasti kaksi selitystä:  Joko et ole kokeillut koskaan meditoimista tai sitten sinun on vain vaikeaa hiljentää ajatuksesi. Se onneksi helpottuu mediaatiokertojen myötä.

Parasta olisi ottaa jokaiselle päivälle oma meditaatiohetki, jolloin sulkee silmät ja tyhjentää pään ajatuksista. Se on kuin hetki, jolloin aivosi saavat levätä! Itse tunnen usein meditaation jälkeen, että asiat ratkeavat mielessäni kuin itsestään ja löydän haastaviinkin tilanteisiin loogisen ratkaisun helpommin.

3. Opiskele ja lue

Itsensä kehittäminen on elämän mittainen projekti. En keksi tilannetta, jolloin tuhlaisit aikaasi silloin kun opiskelet tai luet. Nykyään on saatavana mm. valtavasti ja valtavan hyviä verkkokursseja! Itse osallistun parhaillaan erääseen myyntiin liittyvään verkkokurssiin ja kun saan sen maaliin, niin aloitan seuraavan verkkokurssin. Lisäksi minulla on aina työn alla 2-3 kirjaa, joita luen säännöllisen epäsäännöllisesti.

4. Suunnittele jokainen päivä

Meneekö päivästäsi tunteja hukkaan vain huonon suunnittelun ansiosta? Itse huomaan, että to do -listakaan ei riitä itselleni mahdollisimman tehokkaan ajankäytön toteutukseen. Parhaiten saan aikaan asioita silloin, kun minulla on paperikalenterissa tunneittain etenevä suunniteltu aikataulu, to do-lista, jossa on 3 asiaa jotka haluan saada sinä päivänä aikaan, sekä Anna Perhon Antisäätäjä -podcastista oppimani Japanilainen Kanban -ajanhallintasysteemi.

Ilman järkevää ajankäytön suunnittelua päivä valuu helposti hukkaan ja asiat eivät valmistu loogisessa järjestyksessä. Etenkin jos olet kaltaiseni lievästi keskittymishäiriöinen ihminen, niin itseltään on vaadittava melko tiukkaa kuria tai muuten alkaa häröily. Toki minullakin on päiviä, etten ole tehokkuuteni huipulla, mutta emme olekaan mitään robotteja.

5. Treenaa päivittäin

Menestyvät ihmiset pitävät usein miten omasta fyysisestä kunnostaan hyvää huolta. Siksi usein näillä listoilla onkin kohta ”treenaa päivittäin”. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että sinun pitäisi juosta joka päivä 20km tai tehdä äärirajoille viety crossfit-treeni. Treeni voi olla yhtä hyvin kävelylenkki metsään, pyörälenkki tai vaikka kotona tehty joogaharjoitus. Pointti on siinä, että joka ikinen päivä kehoa kehitetään, vahvistetaan ja huolletaan aivan kuten mieltäkin.

Treenaamisen suhteen sama kaava ei sovi kaikille: Joidenkin keho kestää ja tarvitsee enemmän kovaa harjoittelua ja joillekin meistä rauhallinen liikunta on sopivampi valinta. Kannattaa myös muistaa, että kannattaa nostaa liikuntamäärää ja etenkin tehoa asteittain, koska kenestäkään ei tule aktiiviurheilijaa yhdessä yössä. Itse ajattelen kuitenkin, että kerran päivässä on aika kunnianhimoinen tavoite. Joka toinen päiväkin on jo todella hieno saavutus!

Nyt olisikin kiva kuulla teiltä lukijoilta mielipiteitä: Olivatko tavoitteet ihan realistisia omassa elämässänne ja uskotteko näiden ylipäätään olevan tekemisissä ihmisen menestymiseen?

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *