Hae
Katri Gruner

Koti kevätkuntoon: Näin teet kirppispöydälläsi kunnon tilin!

En voi sanoa olevani mikään kirppisten suurkuluttaja, mutta myyn siellä tasaisin väliajoin lähinnä omia ja muiden perheenjäsenien vaatteita. Ja jos itsellä on pöytä, niin sitä tulee kierreltyä myös muiden pöytiä ja saattaa tehdä jotain löytöjä samalla. Postaus on ajankohtainen, koska vein juuri tänään ensimmäisen satsin Suutarilan kirppikselle. Ensimmäisen viikon aion myydä pöydässä lähinnä omia, mutta myös loppuviikosta myös mieheni vaatteita.

Minusta kirppiksen idea on ensisijaisesti saada tavaraa kiertoon, kuin tehdä sillä niinkään rahaa. Eli mikään paras tienausmuoto se ei ole, ellet myy todella timanttista kamaa sopivalla hinnalla! Itse olen saanut parhaimmillani pöydästä parissa viikossa n.500€ ja sellainen summa tietysti jo lämmittää mieltä. Parasta on kuitenkin antaa koti sellaisille vaatteille, jotka eivät olleet aivan nappiostoksia ja jäivät käyttämättä. Oma vaatteiden kierrätysfilosofiani on. että jos jokin käyttövaate ei ole ollut lähimpään puoleen vuoteen päällä, niin se lähtee kiertoon!

Sanoisin, että kirppiksen tuotto on aika suoraan verrannollinen omaan vaivannäköön ja tietysti siihen, että osaa hinnoitella vaatteet oikein. Tässä postauksessa ajattelin jakaa teille kokeneena myyjänä parhaat vinkkini siihen, kuinka maksimoit myyntipöydästäsi saamasi voiton.
MInulla on lähinnä kokemusta vain ns. tavallisilta itsepalvelukirppiksiltä, vaikka olen toki joskus osallistunut myös muunlaisiin kirppiksiin (esim peräkonttikirppis ja siivouspäivä).

Tässä 5 parasta vinkkiä siihen, kuinka kirppispöytä tuottaa parhaiten, eli tavara liikkuu!

1. Käy tarkasti kaikki myymäsi tavarat läpi

Kirppis on vaivalloista ja vie aikaa. Jos sitä vaivaa ei jaksa nähdä, niin kannattaa hyväksyä se, ettei pöytä välttämättä tuota kunnolla, eikä tavara liiku. Ihan ensimmäiseksi käy läpi kaikki myyntiin menevä ja tarkista, että vaatteet ovat kauttaaltaan ehjiä ja puhtaita. Mikäli vaatteessa on pienikin reikä, niin korjaa se ja jos vaatteessa on pienikin tahra, niin pese se. Itse en osta vaatetta, joka on jo valmiiksi epäsiistin oloinen, eikä osta moni muukaan. Vaatteen ei tarvitse olla välttämättä uutta vastaava, mutta monella kirpparilla näkee aivan järkyttävää lumppua! Itse kerään rikkinäiset ja virttyneet vaatteet pussiin ja kun pussi on täynnä vien sen niille kuuluvaan paikkaan.

2. Kukaan ei halua ostaa kirpparilta trikoota!

Vaikka otsikko on vähän raflaava, niin kannattaa punnita tarkkaan jaksaako kirpparille roudata H&M:n kympin trikoopaitoja. Ehkä lastenvaatteet tekee vielä poikkeuksen. Nykyään vaatteet on ylipäätään niin huonolaatuisia, että aika harvoin niiden elinkaari riittää enää uudelle käyttäjälle, jos kyseessä on perus t-paita tai vaikka halvat collegehousut. Halpisvaatteilla on myös niin huono jälleenmyyntiarvo, että yleensä ne jää vain pyörimään pöytään ja sen lisäksi ne ”alentavat” pöydän arvoa: Kun potentiaalinen ostaja huomaa ensimmäisenä halpaa ja kulahtanutta ei hän välttämättä jaksa alkaa tutustua pöydän tarjontaan enää tarkemmin.

3. Siivoa säännöllisesti pöytä tai osta sille talon puolesta siivous

Nykyään monella kirpparilla on jo siivouspalvelu, joka maksaa yleensä 10€ / vko. Tällä rahalla pöytäsi siivotaan talon puolesta, eli vaatteet laitetaan jokseenkin fiksun näköisesti. Joillakin kirppareilla on jopa sellainen palvelu, että he hinnoittelevat ja järjestelevät pöydän puolestasi – sinun tarvitsee vain roudata myytävä kama paikan päälle. Tällöin itse kirppisyrittäjä ottaa tietysti myynnistä kunnon siivun, koska tekee kaiken työn puolestasi.
Ihmiset ovat tosi laiskoja laittamaan vaatteita takaisin pinoon tai henkariin kun ovat näpelöineet niitä ja yleensä vaate vain heitetään pöytään takaisin. Siksi on tärkeää, että käy tasaisin väliajoin järjestelemässä pöytää, laittaa vaatteet henkariin ja tarkistaa, että mitään ei ole pudonnut lattialle. Itse laitan myös saman väriset vaatteet vierekkäin ja esim. farkut/takit/urheiluvaatteet vierekkäin.

4. Myy mieluummin yhtä, max kahta ”osastoa”

Olen huomannut, että parhaan tuoton olen saanut silloin kun myyn saman osaston vaatteita kerrrallaan, eli vain naisten vaatteita, vain lasten vaatteita ym. Jos laittaa samaan pöytään vähän kaikkea kaikille, niin silloin joku joka etsii esimerkiksi naistenvaatteita saattaa ensin nähdä miesten paidan ja tekee johtopäätöksen, ettei pöydässä välttämättä ole hänelle mitään. Sama on myös kokojen kanssa; Laita samat koot samalle puolelle pöytää tai tee näin; Merkkaa toiseen laittaan ”Naisten vaatteet XS-S” ja toiselle puolelle ”Naisten vaatteet L-XL”. Tämä on hyvä silloin jos myyt esimerkiksi erikokoisen ystäväsi kanssa samassa pöydässä vaatteita. Jos löydän itse jostain pöydästä omaa kokoa olevan kivan vaatteen, niin käyn varmasti muitakin vaatteita läpi toiveissa löytää vielä jotain muuta.

5. ”Ostin takin 300€:lla ja pyydän siitä nyt 250€”

Olen huomannut, että nykyään jengi pyytää ihan poskettomia hintoja vaatteista kirppareilla! En keksi oikein mitään tilannetta, jolloin voisin maksaa yli 50€ kirpparilla olevasta vaatteesta. Poikkeuksen tekee ehkä joku untuvatakki. Itsepalvelukirppis ei ole mun mielestä sopiva paikka kalliille merkkivaatteille, joista toivoo siis saavansa hyvän hinnan. Veisin ne mieluummin second hand -liikkeeseen tai koittaisin myydä jollain FB-kirpparilla.
Tämä on toki vain minun mielipiteeni.

Tallaisia vinkkejä mulla tuli päällimmäisenä mieleen! Itselläni alkoi tosiaan tänään pöytä Suutarilan kirppiksellä (Henrik Forsiuksen tie 39) , eli jos siellä päin liikutte niin vaatteita koossa S-M ja kenkiä koossa 37 löytyy pöydästä numero 130.

Olisi kiva kuulla muiden kirppistelijöiden ajatuksia postauksesta – oliko neuvot mielestänne paikkaansapitäviä ja onko vielä jotain mitä lisäisitte?

ps. Sain jo kyselyä IG:ssä voinko lähettää kirppisvaatteitani vaatteita, niin valitettavasti en voi ihan ajanpuutteen takia. Olen pahoillani!

 

4 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Hyvät neuvot! Ja vielä se että pöytää ja rekkiä ei kannata tunkea täyteen, jolloin tavaroita ja vaatteita on helpompi katsella ja pysyvät henkareissa ym. Joka päivä kannattaa viedä pöytään joku uusi houkutustuote, väriläiskä tai huomiota herättävä materiaali joka kiinnittää huomion.

  • grunerkatri kirjoitti:

   Toi on NIIN totta!Ja ne kaikki laatikot minne on vaan tungettu jotain 50s tuotteita… Kuka jaksaa tonkia niitä? Ehkä sitten ne, jotka tekee parhaimpia löytöjä 😀 . Ja ehdottomasti houkutin heti framille 🙂 !

 2. Jonna / Palasia arjestani kirjoitti:

  Kävin ratsaamassa sun pöydän tänään ja kun näitä kuvia katselin, niin noita kaikkia vaatteita ei enää siellä ollut eli kauppa on käynyt heti aamusta! Hyväkuntoisia vaatteita oli ja kyllähän sieltä minunkin mukaani jokunen vaate tarttui 😉 Aika lailla samat neuvot olisi itselläkin: pidä pöytä siistinä äläkä ahda liian täyteen. Joka päivä kannattaa käydä lisäilemässä ja siivoilemassa. Ja ne hinnat: ne täytyy olla kohdallaan ja hintalapuissa mielellään koko esillä.

  • grunerkatri kirjoitti:

   Yllättävän hyvin myyntiä tuli heti ekana päivänä! Oon kyllä tosi tyytyväinen, että tavara liikkuu! Toki parhaat menee aina ekana…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *