Hae
Katri Gruner

Näiden vinkkien avulla helpotat terveellisen ruokavalion ylläpitämistä HUOMATTAVASTI!

Kuten moni teistä tietääkin, niin olen tehnyt ison elämäntapamuutoksen vuosien 2007-2011 välissä. Aivan oikein, neljä vuotta siinä meni! Menin aikalailla ”ääripäästä toiseen”, koska halusin kokeilla fitnessdieettiä. Näin jälkeenpäin ajateltuna ensin olisi pitänyt löytää se ns. normaalipaino ja vasta sitten miettiä muita juttuja.
Liian pienet kalorit ja jatkuva nälkä johtavat vääristyneeseen syömiskäyttäytymiseen, jonka jälkeen normaalielämän jatkaminen on haastavaa. Toki dieettikin voi olla järkevästi totetutettu, jolloin se ei kuormita elämää siinä mittakaavassa, ettei mitään muuta voi miettiä kuin syömistä.

Itse väitän, että painonhallinnan tärkein osuus on ruokavalio, joka ei vaadi mahdottomia ponnisteluja! Se on luonnollinen osa elämää, joka joustaa tarpeen vaatiessa, mutta johon palaaminen on myös helppo. Elämä ei voi olla jatkuvaa jojottelua, kituuttelua tai herkkupäivän odottamista. Painonhallintaa ei voi tehdä ”shoppailuperiaatteella”, eli jätän tämän aamupalan syömättä, jotta voin illalla syödä perhepizzan!

Halusin koota tähän asioita, jotka ovat tehneet omasta elämästäni ja ruokavalion toteuttamisesta helpompaa. Vaikka nämä vinkit on tarkoitettu arjen helpottamiseksi, ei se silti tarkoita, etteikö vaivaa pitäisi nähdä ollenkaan! Huomaat kuitenkin melko nopeasti omassa olossasi, että se vaivan näkeminen kannattaa!

Valmiit annokset

Lähes jokainen asiakas, jota olen valmentanut on ryhtynyt tekemään valmiita annoksia (esimerkiksi lounaalle ja välipalalle) ja he ovat kokeneet sen helpottaneen elämää valtavasti! Olitpa sitten töissä, kotona tai opiskelemassa, niin valmiit annokset pitävät sinut paremmin kiinni säännöllisessä ruokarytmissä. Elämän ei tarvitse olla aina ”rasiasta syömistä”, mutta väitän, että 99% teistäkin ilahtuisi jääkaapissa odottavasta annoksesta, joka pitää vain lämmittää!

Mittaa valmiiksi toiseen rasiaan lämmitettävä ruoka ja toiseen valmiiksi salaatti tai pilkotut kasvikset. Jääkaapissa olisi hyvä löytyä ainakin 3-4 valmista ateriaa.

vihannekset valmiiksi

Suurin osa meistä jättää vihannekset syömättä siksi, että niitä ei ole valmiina! Eli kyse on ihan laiskuudesta kuoria ja pikkoa. Kuulun itsekin tähän kategoriaan. Siksi nykyään ostamme esimerkiksi valmiita salaattisekoituksia! Mikä tahansa keino, joka saa sinut syömään enemmän kasviksia on hyvä.
Kasviksia ei kannata pilkkoa liian pieneksi, jolloin ne säilyvät paremmin. Yhteen astiaan voi pestä valmiiksi viinirypäleitä, leikata omenalohkoja ja kuoria mandariinia. Hedelmäboxin voi napata mukaan vaikka kun edessä on pidempi ajomatka.

Aamupala valmiiksi

Aamupala on päivän tärkein ateria – ainakin itse allekirjoitan tämän väitteen! Itse arvosta suuresti valmista aamupalaa! Oli se sitten nautittu kotona tai jossain muualla. Yleensä heitän illalla rasiaan jugurttia, kaurahiutaleita, marjoja, pähkinöitä ja chia-siemeniä. Aamulla ei ole mitään tekosyytä olla syömättä 🙂 .

Pakasta!

Pakastin on etenkin perheellisen pelastus! Meillä on nykyään pakastimessa AINA jotain syötävää! Ostan usein alennuksesta useamman rasian lihaa tai kanaa. Lisäksi teen pakastimeen kerran kuussa ison satsin esim makaronilaatikkoa. Näin ei tule tilannetta, että kotona ei ole kerta kaikkiaan yhtään mitään syötävää!
Suosin itse myös pakastevihanneksia, tai lähinnä vain yhtä laatua (Lidlistä) ja ostan pakkaseen myös uunijuurespusseja, juuresranskalaisia ja pinaattikeittoa.

 

Mikä on juuri tällä hetkellä suurin haasteesi syömisen suhteen?

 

 

 

Yksi kommentti

  1. kata kirjoitti:

    Hyviä vinkkejä 🙂 Mun suurin haaste on ehdottomasti aamupalat! ehkäpä sen aamupalan saisi paremmin alas kun se olisi jo illalla laitettu valmiiksi.. ja kun aamupala on kunnollinen niin ei käy sitä että iltapäivällä/illalla tekee mieli napostella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.