Hae
Katri Gruner
Kaupallinen yhteistyö

Koti kevätkuntoon osa 2: Kuka pesee meidän ikkunat???

Kaupallinen yhteistyö: Stella Kotipalvelut

Koti kevätkuntoon postaussarja saa jatkoa. Viime viikolla Stella Kotipalveluilta Nina ja Kairi olivat tekemässä meillä siivousta. Siivouksen lisäksi oli vielä yksi maailman vastenmielisin homma hoidettavana… Nimittäin IKKUNOIDEN PESU! (Sanooko joku teistä muuten ”akkunat”? Meidän isä, joka on kotoisin Pohjois-Pohjanmaalt sanoo akkunat)

Ikkunoiden pesu sinänsä on ihan ok, jos on pesijällä on olemassa

 1. Aikaa. Paljon. Siis sen verran mitä yli 30 ikkunan pesu vaatii. Eli koko päivä!
 2. Oikeat välineet. Riittääkö lasta ja hesari kuivaamiseen?
 3. Tekniikka kunnossa. Ikkunan pesu on tekniikkalaji! Ei kannata tehdä tuntitolkulla töitä vain huomatakseen, että lasi on täynnä veden valumia ja hankausjälkiä.
 4. Hermoja. Ja niitähän tällä kahden lapsen yrittäjä-äidillä piisaa. (tämä oli sarkasmia)

Kun Stella Kotipalvelut tarjosi meille kotisiivouksen lisäksi ikkunanpesua yhteistyönä, niin varmistuin yhdestä asiasta. Meidän ikkunat pestäisiin tänä keväänä!! Hävettää ihan myöntää, mutta koska olemme asuneet ”vasta” 3,5 vuotta tässä talossa, niin ihan kaikkia ikkunoita ei ole vieläkään pesty. Tähän löytyy kyllä selitys jos toinenkin ja parhaimpana se, että ensinnäkin olohuoneessa on viisto katto ja ikkunoita on lähes 4m korkeudessa.

Stella lähetti meidän ikkunat pesemään Etelä-Suomen kovimman tekijän, eli Konstan! Täytyy kyllä ihailla äijän asennetta, koska hän painoi kohtuullisen pitkän päivän meidän ikkunoiden kimpussa. Sovimme, että olohuoneen korkeimpia ikkunoita ei ajan säästämisen takia pestäisi, koska ne ovat niin korkealla, ettei lika edes näy. Sen sijaan esimerkiksi porraskäytävässä olevat ikkunat käytiin läpi ja siihenkin tarvittiin korkeat tikkaat ja tietysti teleskooppivarsi. Meiltä itseltämme ei tarvinnut löytyä mitään välineitä ikkunanpesua varten, vaan Konsta toi omat välineet mukanaan.
Samalla kun sovimme ikkunanpesun ajankohdan n.2 viikkoa ennen, käytiin myös läpi ikkunoiden lukumäärä. Monilla on meidän tapaamme tuplaikkunat ja kun ne pestään molemmilta puolilta, niin yhteensä on siis neljä pintaa puhdistettavana. Konsta ahkeroi meillä siis pesten YLI 100 lasipintaa!!! Samalla muuten päätin, etten enää koskaan pese ikkunoita itse, koska ammattilaisen tekemänä homma tulee tehtyä kerrasta ja ikkunoista tuli aivan ällistyttävän puhtaita. Lisäksi kaikki sälekaihtimet pyyhittiin, joka oli ihan oma hommansa.

Tähän loppuun vastailen vielä kysymyksiinne, jota olitte esittäneet minulle IG:n puolella kotisiivouksen ostamiseen liittyen

 1. Kuinka paljon asuntomme siivous maksaa normaalisti?
  v: Meillä on 140 neliötä ja sen siivoamiseen menee n.4h. Stellalla siivous maksaa Helsingin alueella 45,90€/h ja kotitalousvähennyksen jälkeen siitä jää maksettavaksi 22,95€, Eli ennen vähennyksiä meidän kodin siivous maksaa n.180€. Meillä siivous kerran kuussakin helpottaa jo paljon arkea, koska siivooja pyyhkii kaikki pinnat huolellisesti.
 2. Kuinka kauan ikkunoiden pesemiseen meni?
  v: Ikkunoiden pesemiseen meni 8h, eli ihan täysi työpäivä! Stellalla ikkunanpesu maksaa 49,90€ ennen kotitalousvähennystä. Ikkunoiden pesun aika riippuu ihan hirveästi tietysti ikkunoiden määrästä, onko tuplaikkunat ja siitä haluaako pesetää ikkunat vain ulkopuolelta (joka on likaisin puoli) vai molemmilta puolilta.
 3. Kuinka siivoukseen pitää valmistautua?
  v: Ihan jokainen, joka tilaa siivoojan ensimäistä kertaa siivoaa kotona ennen sitä, jotta ei olisi epäsiistiä 😀 .Tämä on turhaa, mutta varmaan kaikki tekee sen! Mitä vähemmän siivojan tiellä on tavaraa, niin sitä lyhyemmän aikaa siivous kestää. Itse tykkään pistää tavarat niiden oikeille paikoille, mutta meillä ei oikeastaan arkena ole muutenkaan niin hirveä sotku. Ainoa murheenkryyni on vaatehuone, jonka tasot toimittavat vaatekaappien virkaa aina silloin, kun niiden viikkaaminen ja siirtäminen oikealle paikalleen tuntuu ylivoimaiselta. Siivoojan tulo saa kyllä itsellekin vipinää kinttuun, eli silloin tulee aina laitettua vaatteet ja lakanat oikeille paikoilleen!
 4. Pitääkö olla omat pesuaineet?
  Tästä kannattaa kysyä siivousta tilatessa. Nimittäin jotkut haluaa, että heillä käytetään omia aineita! Minä annoin luvan käyttää kaikkia siivouskomerossamme olevia puteleita 🙂 .

Jos olet kaltaiseni ikkunanpesun vihaaja, niin suosittelen kyllä lämpimästi Stellan ikkunanpesupalvelua! Kaikki toimi aivan älyttömän hyvin, palvelu oli todella ystävällistä ja mikä tärkeintä – lopputulos moitteetonta!

Kaupallinen yhteistyö: Stella Kotipalvelut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *