Hae
Katri Gruner

Käytätkö kaiken potentiaalisi?

Yksi asia, joka tekee mut todella onnelliseksi on se, että pääsen käyttämään omia vahvuuksiani. Olen monesti miettinyt, että tärkeintä esimerkiksi unelmieni työssä ei missään nimessä ole pelkästään palkka, tai edes mielekäs työn kuva. Todella tärkeää on myös se, että pääsee käyttämään siinä omaa potentiaalia; Saa tehdä jotain, jossa omat vahvuudet pääsevät loistamaan ja sitä myöten pääsee tekemään jotain josta nauttii. Toki joskus voi mennä aikaa, että pääsee siihen pisteeseen, mutta harvoin elämässä kaikki ovet avautuvat kerralla.

Minusta on tosi harmi, että moni tyyppi, joissa olisi ihan älyttömästi potentiaalia piilottelee sitä. Usein se heijastuu myös tyytymättömyytenä elämään. Tällaiset tyypit myös vähättelee helposti itseään, koska eivät tunne olevansa missään riittävän hyviä. Ainahan on joku vielä parempi. He ovat ehkä joskus kokeneet lannistavaa ilmapiiriä, jonka takia pitävät omaa kynttilää mieluummin vakan alla.
Kun omat vahvuutensa tunnistaa, niin sitten on käytännössä vain taivas rajana.

 

Mulla ei ole itselläni mitään epäonnistumisen pelkoa. Harva aloittaa täydellisestä menestyksestä 😉 .Tiedän, että vielä jossain vaiheessa löydän sen jutun, jossa pääsen näyttämään kunnolla kykyni. Tällä hetkellä se on tämä yritykseni Match by K, mutta en voi tietää missä olen kahden vuoden päästä ja millaisia ovia on auennut! Tiedän, että tulen varmasti työskentelemään ihmisten kanssa ja jollain tavalla autan heitä. Ainakin tällä hetkellä tämä tuntuu tosi hyvältä.

Hengaa menestyjien kanssa!

Saan paljon voimaa ja uskoa itse ihmisistä, jotka laittavat kaikki kykynsä peliin! Eräs hyvä ystäväni pääsi juuri kansanedustajaksi ja se on ollut pitkä ja kivikkoinenkin tie. Tiedän, että paikka ei todellakaan tullut ilman uhrauksia. Mutta hän on koko ajan tehnyt, että se on se homma, jossa hän on vahvoilla ja jossa hänellä on annettavaa! Olen mielettömän onnellinen, että hän uskalsi lähteä tavoittelemaan unelmaansa ja lopulta toteutti sen. Hänen vahvuuksiaan on juurikin muihin vaikuttaminen ja esillä oleminen.

Omien vahvuuksien kaivelu ei liity pelkästään työhön, vaan niistä voi olla hyötyä paljon vapaa-ajalla. Tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi olla huippuluokan laulaja, tai juosta maraton harjoittelematta kahteen ja puoleen tuntiin. Oletko hyvä organisoija ja järjestelijä ja pidät siitä? Anna parhaalle ystävällesi syntymäpäivälahjaksi apua juhlien järjestämiseen! Tai oletko haka käsitöissä ja nopea oppimaan? Tutki PInterestistä millaisia käsitöitä jengi himoitsee juuri nyt (esim Macrameet) ja tee niitä lahjaksi tai myy kavereille tai tutuille. Löydä jotain, joka tuo sulle henkistä tyydytystä ja onnistumisen iloa!

Testaa omat vahvuudet netissä

Jos olet kiinnostunut tekemään netissä omia vahvuuksia mittaavan testin, niin TÄÄLTÄ löytyy yksi sellainen. Tämän VIA-testin tulos oli ainakin omalla kohdallani todella osuva, koska TOP3 oman persoonani vahvuudet ovat rakkaus, huumori ja kiitollisuus. Itseasiassa ne ovat elämässäni juuri itselleni ne tärkeimmät asiat elämässä.

Jos olet sellaisessa tilanteessa, ettet oikein tiedä omaa suuntaasi tai mikä olisi sinua varten, niin kannattaa kirjata paperille omia vahvuuksia. Voit myös kysyä joltain läheiseltä ystävältä, missä hän kokee sinun olevan hyvä? Meillä kaikilla on 100% useampi sellainen asia. Kirjaa ylös kaikki pienimmätkin jutut.
Tämä ei vielä tarkoita, että sinun pitäisi jättää huomenna päivätyösi ja perustaa joulukorttitehdas, mutta ideaa voi kaikessa rauhassa jatkojalostaa ja ajan kautta siitä voi syntyä jotain suurta. Tai keskikokoista. Tai pientäkin. Mutta sinulle silti merkittävää.

Ps. Tässä yksi kirjasuositus oman potentiaalin löytämiseen!

Oikein rentouttavaa pääsiäistä kaikille lukijoille!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *