Hae
Katri Gruner

Ketä aion äänestää huomenna?

Oletteko te jo päättäneet ketä aiotte äänestää huomisissa eduskuntavaaleissa?

Mä tein tällä viikolla pari vaalikonetta ja ne molemmat antoivat aika erikoisia ehdotuksia. Parhaiten mun vastauksiin stemmasivat milloin RKP:n ja milloin KD:n edustajat.
En ole kovin politiikkaan orientoitunut ihminen, mutta kyllä minuakin vaalit kiinnostavat! On tiettyjä asioita, joihin toivoisin muutosta. En usko, että on yhtään ehdokasta, joka ajattelee kaikesta juuri kuten minä, mutta toivoisin löytäväni ihmisen, jolle samat asiat merkitsevät. Minusta on hyvä, ettei ehdokas väitäkään ajavansa kaikkien asioita (kuten Putouksen P.O. Liitikko), vaan hänellä on jotain omia pääjuttuja, joihin hän keskittyy. Mua myös kiinnostaa onko ihminen vain hyvän palkan tai feimin perässä, vai onko hänellä aidontuntuinen halu vaikuttaa asioihin.

Takki Helly Hansen (saatu) ja farkut Freddy

Itse päätin jo jokin aika sitten, että äänestän Liike Nyt -puoluetta. Löysin myös nopeasti mielestäni ”oman henkisen” ihmisen. Se on mun mielestä kaikista tärkeintä! Jos et tiedä ketä äänestäisit, niin mietin ensin, mitkä asiat ovat sulle tärkeitä ja lähellä sydäntä. Etsi sitten ehdokas, joka jakaa sun kanssa saman ajatusmaailman. Itse myös halusin äänestää naista ja nimen omaan yrittäjänaista. Uskon, että minulla ja ehdokkaallani on paljon samanlaisia ajatuksia äitiyden ja uran yhdistämisestä ja kuinka yrittäjyyttä voisi helpottaa.

Nämä vaaliteemat ovat mulle tärkeimmät

Yrittäjyys

On ilmiselvä asia, että haluan ehdokkaan, jolle yrittäjyyden tukeminen on tärkeä teema ja hän nimen omaan ymmärtää pienyrittäjän tilannetta. Yrittäjäksi ryhtyminen on monelle liian iso taloudellinen riski, koska harvan bisnes lähtee rokkaamaan heti niin, että hommalla tulee toimeen. On ihan katastrofi jos esimerkiksi sairastuu! Minusta olisi ihan hemmetin tärkeää tukea yrittäjäksi ryhtymistä, koska aina kun joku perustaa y-tunnuksen, niin hän luo yhden työpaikan ”tyhjästä” . Lisäksi voi olla, että tämä sama yrittäjä työllistää muutaman vuoden päästä useamman ihmisen!
Yrittäminen ei ole todellakaan tehty tässä maassa helpoksi itsekin vielä sinnittelen. Uskon kuitenkin siihen, että pitkäjänteinen työ tuottaa hedelmää.

Koulutus ja siihen tukeminen (etenkin vähävaraiset perheet)

Heikko koulutustaso on yksi nuoren syrjäytymiseen eniten vaikuttavista tekijöistä. Ilman koulutusta nuori putoaa yleensä liian syvään kuiluun, josta on haastavaa päästä pois. Työelämä on ihan erilainen kuin ennen ja niin sanottuja ”hanttihommia” ei ole juuri ollenkaan. Lähes joka paikkaan vaaditaan ainakin toisen asteen koulutus. Lisäksi ammattikoulutuksesta pitää tehdä vakavasti otettavaa opiskelua, jossa ei vain voi hengailla. Nuoria pitää tukea koulussa ja tarjota heille ohjausta, koulupsykologin palveluita, sekä muita tukitoimia.

Vanhukset ja heidän laadukas hoito

Olen ollut hätäkeskuksessa töissä ja todistanut itse kuinka todella huonokuntoiset vanhukset joutuvat pärjäämään yksin kotona. Se on minusta aivan kammottavaa ja epäinhimillistä kohtelua. Vanhuksia jätetään oikeasti heitteille ja pärjäämään oman onnensa nojaan! Tämä on yksi asia jolle on ehdottomasti tehtävä jotain ja nopeasti. Pitäisi myös miettiä, kuinka vanhusten yksinäisyyttä voitaisiin vähentää. Siis etenkin sellaista, jotka eivät välttämättä enää jaksa poistua kotoaan mihinkään. He saattavat olla viikkotolkulla ilman ihmiskontaktia. Miettikää itse millaista olisi olla kotona neljän seinän sisällä vaikka viikkokin näkemättä ketään ja puhumatta kellekään? Näidenkin ihmisten kanssa olen valitettavasti joutunut entisessä työssäni puhumaan.
Pitäisi olla joku järjestelmä, jolla näitä vanhuksia voitaisiin bongata tehokkaammin. Yksi erittäin tärkeä juttu on vapaaehtoityö, joka sopisi erinomaisesti juuri näiden ihmisten elämänlaadun parantamiseksi. Ylipäätään vapaaehtoistoiminta monellakin sektorilla heikompien auttamiseksi pitäisi aktivoida ihan eri levelille.

Mitkä asiat ovat teille tärkeimpiä vaaliteemoja ja uskallatteko paljastaa mitä puoluetta tai ketä ehdokasta meinaatte äänestää?

ps. Oma ääneni menee Helene Auramolle (ei ollut maksettu mainos 😉 )

4 kommenttia

 1. Ninni kirjoitti:

  ? miten valitsit puolueesi?

  • grunerkatri kirjoitti:

   Pidän heidän vähän uudenlaisesta ajattelutavasta! Se vetosi eniten! Yksi juttu on myös se, että yksi tyyppi puoluejohdossa ei vaan sanele mitä mieltä asioista pitää olla. Lisäksi Li Anderson, Antti Rinne ja Halla-Aho on jotenkin ihmisinä luotaan poistyöntäviä.

 2. Mykarma kirjoitti:

  Minäkin halusin antaa mahdollisuude uudelle tavalle tehdä politiikkaa. Äänestin Liike nyt ehdokasta. Myös moni adia Liikkeen arvomaailmassa oli osuvaa.

 3. Eve / Queen of Eve kirjoitti:

  Liike Nyt lähti ääni jo ennakkoäänestyksessä täältäkin suuntaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *