Hae
Katri Gruner

Voiko rahaa houkutella luokseen?

Epäilen, että siellä toisessa päässä on lukijoita, joilla olisi käyttöä muutamalle extra saturaiselle – saati tonnille! Itselläkin on odottamassa laskuja taas n.1000€:n edestä, koska auton huolto tuli odotettua kalliimaksi. Koitan kuitenkin nykyään olla surkuttelematta esimerkiksi juuri tämän kaltaista tilannetta, koska a) auton huolto oli välttämätön (ilman sitä siihen olisi voinut tulla TOSI kallis remontti) ja b) nyt auto on taas varmasti pitkään hyvässä kunnossa, eikä tarvitse huoltoa.

Minusta tuo otsikon kysymys on tosi mielenkiintoinen ja herättää varmasti teissäkin monenlaisia tunteita. Minusta itseasiassa tuo sana ”houkutella” on vähän huono, koska se kuulostaa enemmän siltä kuin olisi jossain kadunkulmassa odottelemassa makupala kädessä 😀 .
Minusta ”Voiko rahaa vetää puoleensa” on parempi ilmaisu ja useinhan sanotaankin, että raha tulee rahan luokse. Eli raha vetää rahaa puoleensa.

Minulla oli kauan ns pienituloisen mentaliteetti, joka vaikutti siihen, että takuulla pysyinkin sellaisena. Siitä ajatusmallista on vaikea päästä eroon. ”En kai minä voi vaurastua, kun olen aina niin peeaa!” oli käytännössä se, mitä itsestäni uskoin ja mitä pidin totuutena. Todellisuudessa kuitenkin kuka tahansa meistä voi sen tehdä, koska ihmiset nousevat jopa järkyttävästä köyhyydestä miljoonatuloihin. Kysymys onkin juuri siitä, kuinka paljon antaa oman mielensä rajoittaa itseään. Itse olen joutunut opettelemaan sen ajatuksen, että minäkin ansaitsen kunnolliset kuukausitulot, rahaa matkustella ja ylipäätään mukavan elämän.  Pienituloisen ajatusmaailmaan liittyy usein myös ajatus omasta kykenemättömyydestä esimerkiksi löytää mitään hyvätuloista työpaikkaa.

Minusta meillä jokaisella on mahdollisuus halutessamme löytää tapoja vaurastua. Harvoin se toki yhdessä yössä käy ja usein voi vaatia jopa vuosien puurtamisen. Kysymys on ehkä enempi siitä, mitä olemme valmiita uhraamaan isomman tilin saldon eteen. Meillä jokaisella on jokin kyky tai osaaminen, jota voi halutessaan kehittää ja siihen nykytekniikka antaa aika mielettömät mahdollisuudet. Verkkokaupan voi esimerkiksi avata muutamalla kympillä ja alkaa siellä myymään omaa osaamistaan. Näin moni menestynyt yrittäjä aloittaakin uransa. eli kasvattaa hommaa pikkuhiljaa.

Housut TÄÄLTÄ* / Koodilla KATRIG15 -15% I Can I Will -verkkokaupan tuotteista (koskee ovh hintaisia tuotteita)

Minua on auttanut eniten se, että koitan pitää ihan konkreettisesti silmät ja korvat auki ja mietin jatkuvasti esimerkiksi yritykseni suhteen mitä kaikkea voisin kehittää lisää ja tuoda jotain uutta. Iloitsen nykyään jokaisesta sentistä ja jos löydän kadulta euron, niin olen siitäkin innoissani! Yht äkkiä huomaa, että hups, tuolta tuli vitonen, tuolta pari kymppiä ja tuolta satanen. En aliarvioi mitään summia. Tämäkin menee vähän samaan kategoriaan kuin se lasi puoli tyhjä / täynnä -juttu.

”Helvetti, sain VAIN 200€ veronpalautusta….Eihän tolla summalla pääse edes lomalle! ”
”Jes jes jes, sain 200€ veronpalautusta mätkyjen sijaan!” 

Muista myös, että ne ihmiset, jotka vetävät puoleensa rahaa eivät ole puutteen, vaan yltäkylläisyyden mindsetissä. Tiedän, että voi olla vaikeaa ajatella, että rahani kyllä riittävät, jos laskupino kasvaa. Mutta ainakin itselleni oman suhtautumisen muuttaminen on vaikuttanut niin, että parhaimmillani onnistuin vetämään puoleeni 2500€ juuri silloin, kuin sitä todella kipeästi tarvitsin!

Mikäli tämä aihealue ja ajatusmaailma tuntuu teistä kiinnostavalta, niin voin kirjoitella siitä myöhemmin lisää!

Tuntuuko sinusta, että sinulla on ollut enemmän onnea vai epäonnea rahan suhteen elämässä?

2 kommenttia

  1. Jutta kirjoitti:

    Ehdottomasti epäonnea. Luottotedot meni välittömästi 18 vuotta täytettyäni (v. 2004) ja olen enää 5000 euron päässä siihen että velat on ulosottoteitse maksettu. Saan hyvää palkkaa, mutta käteen jää verojen ja ulosoton jälkeen 1300 €. Meidän vuokra on lähes tuon suuruinen joten siitä sitten laskemaan vaan ? Mitään tukiahan en luonnollisestikaan saa, huolimatta siitä että eletään satasella kuussa nelihenkinen lapsiperhe. Kela tuijottaa vain bruttotuloja eikä huomioi todellista tilannetta lainkaan. Esimerkiksi eräs elatusturvaneuvoja ilmoitti minulle jäävän maksuvaraksi 750 e isällään asuvan tyttäreni elatusta varten ? Aina kun olen ostanut auton, on siihen pitänyt laittaa kakkoshaltijaksi joku luottotiedollinen henkilö jonka nimiin on voinut pakollisen liikennevakuutuksen ottaa. Mitään vakuutuksia, VERKKOPANKKITUNNAREITA, asuntoa tai mitään muutakaan perus asiaa ei luottotiedoton omalla nimellään saa. Täytyy kieroilla ja kusettaa valtavasti jotta pääsee näihin perusoikeuksiin käsiksi. En ole suinkaan ainoa vastaavassa tilanteessa oleva eikä ivalliset ”mitäs et maksanut laskujasi” – jutut jaksa enää yli 10 vuoden kituuttamisen jälkeen paljoa hetkauttaa ? Enää vajaa vuosi niin herra ulosottomies poistuu elämästäni,siitä neljän vuoden päästä saan elämäni ensimmäisen matkapuhelinliittymän tai vakuutuksen omiin nimiini.

    • grunerkatri kirjoitti:

      Voi että, kuulostaa rankalta. Haluatko kertoa mikä johti luottotietojen menetykseen noin nuorena?? En tiennyt, että ne voi menettää edes heti täysi-ikäistyttyä. Toivon sulle isosti tsemppiä. Ihana että et ole luovuttanut vaan taistelet tiesi eroon velkakierteestä. Olet vahva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *