Hae
Katri Gruner

Ajatuksia parisuhteen löytämisestä ja yliyrittämisestä

Teen töitä ihmisten kanssa jotka haluavat kaikki yhtä asiaa: Rakastua! Löytää rakkauden, löytää sen tunteen, kun vatsassa muljahtelee ennen kuin tapaat taas sen ihanan tyypin. Saada sen viestin ”Rakastan sua!” puhelimeen kesken koulu- tai työpäivän. Saada elämään sen tyypin, jolle voi möksähtää, kun se ei muistanut sun nimipäivää tai ilahtua positiivisesti, kun se muisti.

Mä väitän, Jokainen meistä kaipaa toisen ihmisen kosketusta, hellyyttä tai ainakin tunnetta siitä, että minusta välitetään. Jokainen toivoisi olevansa jollekin tosi tärkeä ihminen, vaikka ei välttämättä haluaisikaan siihen perinteiseen parisuhteeseen. Mä itse uskon ehkä hieman naiivistikin elämänpituiseen rakkauteen, eikä se tarkoita sitä että ripustaudun toiseen ihmiseen tai menettäisin itsenäisyyteni.
Ja mä rakastan mun työtä, koska saan olla auttamassa ihmisiä löytämään sen tunteen!!

Voit tutustua yritykseni Match by K:n ideaan TÄÄLTÄ!

Kuva: Unsplash

Haluaisin muistuttaa silti, että on tosi tärkeää löytää ensin itsensä, ennen kuin voi löytää jonkun toisen.  

Mua aina hieman arvelluttaa, jos ihminen sanoo, että ei löydä ketään koska on niin nirso. ”Mulle ei kelpaa kukaan” on lause, joka sitten lopullisesti nostaa ne karvat pystyyn! Tuosta lauseesta voi lukea rivien välistä seuraavaa:

  1. Ajattelen olevani täydellinen ja pelkään, että joku toinen tulee ja toteaa, etten olekaan
  2. En halua pettyä ja särkeä mun sydäntä, joten on parempi olla tutustumatta kehenkään ja ottaa riskiä
  3. Olen perfektionisti ja olen jo päättänyt (kiitos somen, tv:n, vanhepieni, ystävieni ym.) millainen on täydellinen parisuhde ja täydellinen kumppani. Jos joku muukin on onnistunut löytämään sen T Ä Y D E L L I S E N ihmisen, niin lyödän minäkin – vaikka väkisin!

Toinen virhe on ajatella, että en ole nyt onnellinen, mutta joku toinen ihminen voi tuo elämään sen onnellisuuden. Ja niinhän se ei mene. On turha odottaa, että toinen ihminen tulee ja korjaa huonon itsetunnon ja kuin taikaiskusta alkaa pitämään itsestään!
Suhde omaan itseensä pitää aina olla tärkein suhde. Rakkaus itseen ja omaan kehoon on asioita, jotka pitää tulla aina kaiken edelle. Silloin on paljon helpompaa rakentaa myös toimiva ja tasapainoinen parisuhde, jossa kumppani ei ole vain täyttämässä omia puutteita. Voin sanoa olevani onnekas siinä mielessä, että oon itse parisuhteessa, jossa ei kaivella toisesta vikoja vaan arvostetaan niitä hyviä puolia. Toisen ei myöskään tarvitse olla mun mielestä mikään jatkuva tsemppari tai itsetunnon kohottaja, vaan itse täytyy tietää kuka on.

Kuva: Unsplash

Mä väitän, että tässäkin asiassa yliyrittäminen on huonoin vaihtoehto. Kehenkään kun ei voi väkisin rakastua, eikä sitä elämän rakkautta välttämättä löydä, vaikka haastattelisi päivässä 500 ehdokasta loppuvuoden ajan. Voi myös käydä niin, että kun muistuttaa jatkuvasti itseään siitä miten kamalaa on olla yksin niin käy jompi kumpi seuraavista: On joko valmis ottamaan kenet tahansa, joka osoittaa vähänkin kiinnostusta tai nostaa riman ja vaatimustason niin korkealle, ettei anna mahdollisuutta kellekään jolla on väärän väriset kengännauhat ja outo nauru. Eli kaikki pienetkin jutut nostavat tien pystyyn, koska ei kannata tyytyä kuin parhaaseen mahdolliseen vaihtoehtoon.

Olen huomannut, että rakkauden löytäminen on todennäköisintä niille, jotka eivät edes ”tarvitse” sitä suhdetta. He elävät jo ihan tosi jees elämää ja parisuhde olisi vain ihana lisä siihen. Heillä on avoin fiilis elämää kohtaan, eikä mitään lukkoonlyötyä aikataulua sille, milloin asioiden on tapahduttava. He ovat ikäänkuin valmiita katsomaan kaikki kortit ja mahdollisuudet, mitä elämä tarjoaa. Lisäksi heistä usein huokuu sellainen terve itsetunto ja itsearvostus. Sellaisen ihmisen kanssa on hyvä olla.

Siksi haluankin kysyä sinulta rakas lukijani: Kun katsot itseäsi aamulla peilistä mitä ajattelet? Katsooko sinua takaisin tyyppi, joka pitää itsestään ja siitä elämästä mitä elää? Osaatko arvostaa omia hyviä puoliasi ja myöntää myös ne ei niin hyvät puolet? Entä osaatko nauraa itsellesi, etkä vaadi itseltäsi jatkuvasti täydellistä suoriutumista elämässä.. Tässä sunnuntai-iltaan muutamia pohtimisen arvoisia juttuja.♡

Millaisia ajatuksia teillä heräsi? Löysitkö oman parisuhteesi silloin kun aktiivisesti etsit sellaista vain enemmänkin ”vahingossa”…?

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *