Hae
Katri Gruner

Jos nyt saisin viikon aikaa siivota yksin kotona niin…

Ruuhkavuosiin kuuluva ilmiö on ikuisuusprojektit, joita ainakin meidän huushollissa piisaa! Sellainen perus siisteyden ylläpito vielä sujuu jotenkuten, mutta ne isommat ja enemmän aikaa vaativat hommat… No ne odottaa meillä tekijää! Mulla on kodinhoitohuoneessa to do-lista joka pitenee ja pitenee viikko viikolta 😀 ! En tiedä milloin koittaisi sellainen aika tai rako elämässä, että saisin tartuttua hommiin. Pidän siis normaalisti itseäni jopa aikaansaavana ja puuhakkaana ihmisenä, mutta nyt tuntuu, että kotimme on ollut hieman retuperällä jo alkuvuoden.

Remontoitavaakin olisi, koska mm.suihkutilat, sauna ja yläkerran wc vaativat päivittämistä! Eikö juuri kevään pitäisi olla sitä aikaa kun hihat alkaa heilumaan ja asioita tapahtumaan??

Arjessa on turha tavoitella täydellisyyttä, koska siinä ampuu itseään vain nilkkaan. Itse olen siinä mielessä aika rento, että vaikka söisimme monta päivää putkeen jotain ”helppoa ja nopeaa”, niin en ahdistu. Koitan ajatella samalla tavalla siivouksen ja muunkin kodinhoidon suhteen. En edes muista, milloin viimeksi lasten vaatteet olisivat löytäneet tiensä suoraan pyykkitelineestä kaappiin??

Ainut asia jota en vain kertakaikkiaan kestä on lika ja pöly, joten imurointi lähes päivittäin pitää neuroosini kurissa haha . Lisäksi pyykkiä on tietysti pestävä jatkuvalla syötöllä, koska sitä tuleekin ihan kiitettävästi.

Kokosin tähän listan sellaisista asioista, että jos nyt voisin olla kotona viikon yksin, eikä mun tarvis tehdä yhtään työjuttua (eli aikaa olisi rajattomasti!), niin mitä tekisin ensimäisenä kodissamme

 • Varaisin uudestaan kirpparipöydän ja kävisin läpi kaikki omat- ja lastenvaatteet. Olin viime viikolla jo lähellä, kun kävin lähikirpparilla ekaa kertaa tarkistamassa millainen meno siellä on ja missä kohdassa on parhaimmat pöydät. Meillä on vähintään 5 Ikean kassillista taas tavaraa ja oikein tarkkaan sorttaamalla sitä olisi varmasti vielä enemmän.

 

 • Laittaisin kaikki turhat lakanat ja pyyhkeet kiertoon. Kukaan nelihenkinen perhe ei tarvitse viisiäkymmeniä lakanoita!
 • Hankkisin kodinhoitohuoneen kaappeihin vetimet (VIHDOIN) ja pyytäisin jonkun asentamaan ne. Siis tää on ollut ikuisuusprojekti ihan kirjaimellisesti, koska meidän muutosta on jo 3-vuotta ja kaapit on edelleen ilman vetimiä 😀 ! Toki ovet saa auki ilmankin ja osa kaapeista on muutenkin tyhjillään…
  Toinen projekti on meikkivalo, joka on siis asennettu, mutta siinä ei ole lamppuja. Idea oli hyvä, mutta todellisuudessa meikkaaminen KHH:ssa oli huono idea. En tykkää, jos en pääse ihan peilin eteen ja nykyään mulla on oma ihana meikkipaikka yläkerrassa ikkunan edessä.

 • Irroittaisin alakertamme sohvasta päälliset ja veisin ne pesulaan. Tiedän, tulossa on useamman sadan euron pommi, mutta en uskalla pestä isoja päällisiä koneessa (ei Ikean sohva kyseessä). Olen muutenkin haaveillut uudesta sohvasta, joten vanhan myynti on helpompaa puhtaana.
  Haaveilen oikein isosta olohuoneesta, jossa on oikein iso kulmasohva, jossa on kiva löhötä ja johon mahtuu ainakin 6 ihmistä helposti istumaan. Sohva on lempikalusteeni!
 • Pesisin keittiön kaikki kaapit kunnolla sisältä ja ulkoa. Samalla olisi helppo hankkiutua eroon turhista kipoista ja kupeista. Samalla voisi sulattaa vaikka pakastimen…

Jos sinä saisit nyt viikon… Okei, edes pari päivää aikaa puuhailla kodissasi rauhassa, niin minkä ikuisussprojektin käynnistäisit ekana??

4 kommenttia

 1. Tuuli kirjoitti:

  Meillä on asunto laitettu myyntiin, niin on joutunut ihan hulluna siivoamaan ja pistämään tavaroita piiloon ja kiertoon. Ensin välittäjien arvioita varten, sitten kuvaukset ja nyt alkoi näytöt. Oon just nyt kiitollinen etten ole mikään tavaran hamstraaja koska seuraavaksi on edessä (toivottavasti) muutto!

  • grunerkatri kirjoitti:

   Asunnon myyminen on kyllä sellainen hullun mylly että 😀 ! Meilläkin oli edellisessä vielä monta näyttöä ennen kuin meni kaupaksi. Mut nyt oon tehyt päätöksen että hankkiudun turhasta tavarasta eroon jo ENNEN kuin mietitään asunnon myymistä! Tsemppiä myyntiin ja toivotaan et menee nopsaan kaupaksi!

 2. Emmiina kirjoitti:

  Vinkkinä tuohon sohvaan, vuokraa tekstiilipesuri ja pese sillä ne päälliset suoraan sohvassa. Sillä on tosi kätevä pestä myös matot, auton penkit ja runkopatjasängyt. Imee veden siinä pestessään takaisin, ja pinta jää vaan aavistuksen kosteaksi. Päivävuokrat laitteelle on vaan muutaman kympin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *