Hae
Katri Gruner

Mulle aitous on tärkein myyntivaltti somessa!

Muistan joskus kauan sitten kun menin ekan kerran Thaimaahan, niin olin ihan äimänä siitä miten paljon siellä oli hienoja feikkivaatteita, kenkiä ja laukkuja. Jotenkin en ollut ennen edes tajunnut, että jotain aidon näköistä voisi saada mutta vain murto-osalla aidon hinnasta! Ostin varmaan 10 laukkua saman tien (kun halvalla sain...) ja kotiin palattua lähdin Mansen yöelämään uusi Michael Kors käsipuolessa.
Nykyään mun mielestä feikkilaukku on aika hyvä vertauskuva sille, että koittaisi matkia jotain julkisuuden henkilöä. Matkisi sen pukeutumista, meikkityyliä, hiuksia, puhetyyliä ja maneereita. Joku voi onnistua olemaan aika lähellä oikeaa – mutta ei koskaan muutu kuitenkaan aidoksi! Ja vaikka kukaan muu ei tajuisi sen laukun olevan feikki, niin itse sisimmässäsi sen kuitenkin tiedät.

Mä en nyt sano, että feikkilaukkujen käyttämisessä on mitään väärää, älkää ymmärtäkö väärin. Mutta musta tuntuu, että yksi aikuistumisen merkki on se, että alkaa monessa asiassa arvostamaan aitoutta ja tämä pätee myös ihmisiin! Oma tapa olla on sellainen, jota muiden on tosi vaikea kopioida. Jos seuraa amerikkailaisia tubettajia voi huomata, että helposti vaikkapa jonkun huippusuositun meikkivlogaajan puhetyyliä aletaan helposti matkia. Mutta ongelma on se, että se on HÄNEN tyylinsä ilmaista itseään, eikä muiden.
Nykyään somessa on hirveästi ihan samanlaisia tileja. Tuntuu, että puhutaan samoista aiheista, julkaistaan ihan samanlaisia kuvia samanlaiset vaatteet päällä. Tää korostuu etenkin Instagramissa.

Silloin kun puhun omassa storyssäni kaikista arkisimmista asioista saan eniten seuraajiltani viestejä! Olen huomannut, että sen jälkeen kun aloin julkaista omaa arkeani sekä hyvässä että pahassa, niin viestien määrä varmaan viisinkertaistui! Saan päivittäin n.30-100 viestiä ja koitan ehtiä vastaamaan kaikille. Itsekin kommentoin seuraamilleni henkilöille, aina kun juttu osuu johonkin ”hermoon”. Parasta on, kun ihminen osaa nauraa itselleen ja arjen kommelluksille, eikä ota itseään liian vakavasti. Aitous on juuri sitä, että uskaltaa elää omannäköistään elämää eikä mieti mikä näyttää kauniilta, hyvältä ja kadehdittavalta.

Aitous etenkin somessa on nykyään jonkinlainen ”myyntivaltti”, koska siihen on paljon helpompi samaistua! Aitous ei toki tarkoita sitä, etteikö voisi olla kauniita kuvia ja että koko ajan pitäisi olla joku räkä roikkumassa nenästä. Itsevarmuus on myös sitä, ettei pelkää näyttää todellista itseään muille, eikä muokkaa itseään ja elämäänsä toisten odotusten mukaiseksi! Jokainen nyt tajuaa, ettei kukaan kahden lapsen äiti voi olla aina takkatulen ääressä lattemuki kädessä ja se ”2 minuutin” täydellinen pinterestnuttura päässä. ”Ihana torstai-ilta” ja taustalla Spotifyn Rauhoittumislista. Saitteko kuvan päähänne? Hyvä. (Se lista on itseasiassa ihan jees ja kuuntelen sitä usein kun teen töitä…)

Uskaltakaa olla aidosti somessakin omia itsejänne, nimittäin se vetoaa ihmisiin! Oma persoona ja tyyli on tärkeintä. Harvoin kukaan pystyy luomaan mitään menestynyttä matkimalla jonkun toisen tyyliä.

Mieti mistä juuri sinä pidät elämässä? Mikä on sun persoona? Mikä tekee sut iloiseksi? Millainen on juuri sun tyyli? Mene sen mukaan!
Syvällä sisimmässäsi kyllä tiedät mikä on eniten sua ja sen esille tuominen on aitoutta parhaimmillaan! 

 

Yksi kommentti

  1. Tiina/Fit Fat Mama kirjoitti:

    Hyvä Katri just näin! Iteki oon pitäny aitoa linjaa, vaikka välillä tulee kyllä vertailtua itteäni muihin just tyyliin instagram feedissa kun monella on niin perfect että oo ja ite laitan kuvia ihan laidasta laitaan :D.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *